Romantisk look för hemmet: den romantiska stilen tolkas på ett modernt sätt

romantisk stil vardagsrum-pastellfärger-mässing-accenter-romantiskt utseende

Det romantiska utseendet är inte bara populärt inom mode, utan hittar också in i interiörer. Den romantiska stilen förtrollar med feminin elegans och ser lekfull, nostalgisk och mysig ut i dina egna fyra väggar. Om du vill lägga till lite romantik i ditt hem, är denna möbleringsstil något för dig. Men tänk inte på gammaldags detaljer och överbelastade dekorer, för dagens romantiska stil kan tolkas på ett modernt sätt. Vi kommer att berätta nedan hur du kan skapa den perfekta sagobakgrunden för den moderna prinsessan!

Den romantiska stilen – en värld av pastell

romantisk stil levande-nostalgisk-modern-pastellfärger

Lätthet är det magiska ordet när det gäller den romantiska inredningsstilen. Det romantiska utseendet kan vara vardagligt och framkalla en bild av pastellflickors drömmar. Lek med känsliga färger, mjuka former, blommönster och rosetter i alla rum för att skapa en mysig oas av välbefinnande med nostalgisk charm. Det kan bara bli för ostigt och plysch om du tar för mycket av allt. Den övergripande stämningen i rummet ska vara harmonisk och känslig.

Pulveraktiga rosa toner är en del av den romantiska inredningsstilen

Romantisk stil levande-pastell rosa-gardiner-örngott-vardagsrum-svart-vitt

Färgen rosa med alla dess nyanser är den nuvarande Trendfärg. För att det inte ska se för flickaktigt ut som i Barbi-drömhuset, utan snarare feminint och vuxet, är det bäst att välja mattrosa toner och pulverformiga nyanser som beige, grädde, ljusgrått och vitt. Dessa harmoniserar perfekt med varandra och kompletterar varandra i sin effekt. Svart ger starka kontraster och ger kombinationen den där extra delen av glamour.

Mjuka tyger garanterar komfort

romantisk stil-sovrum-box-vår-säng-grå-rosa-accenter-nostalgi-sängbord.jpg

I romantisk stil läggs särskild tonvikt på användningen av lätta tyger och känsliga mönster. Om något känns behagligt mjukt och gosigt kan det ingå i inredningskonceptet. Flytande tyger som bomull, organza och siden i kombination med virkade eller stickade tillbehör framkallar en oas av komfort och inbjuder dig att koppla av. Dekorera ditt hem med många kuddar och mysiga filtar och gör dig riktigt bekväm!

Lekfulla mönster kompletterar det romantiska utseendet

det romantiska utseendet levande-pastellfärgade-dekorationer-kuddar

Den skickliga användningen av lekfulla mönster är en av de viktigaste stilinstrumenten som man kan understryka den romantiska stilen med. För att utseendet ska se modernt ut måste du hitta en harmonisk blandning av dekoration i nostalgiska mönster och trendiga grafiska tryck. Delikata blommönster och klassiska millefleursmönster passar utmärkt till exempel med spikar, prickar och ränder. Begränsa dig dock till en färgfamilj, det vill säga att den valda grundfärgen ska finnas i alla element i rummet.

Inse den romantiska stilen in i minsta detalj

romantiska-look-rätter-kök-blommor-rosa-polka-prickar

För att leva romantiskt behöver du inte nödvändigtvis köpa helt nya möbler. Även små tillbehör, hushållsartiklar och tallrikar i känsliga pastellfärger som fröken Étoiles få en touch av romantisk stil i dina egna fyra väggar. Dessa fantastiska detaljer ger snabbt varje rum den extra portion romantik du letar efter och kompletterar det härliga intrycket. Fina kaffekoppar med prickar, tekannor och kakburkar är alldeles för vackra för att dölja och kan hitta en lämplig plats på den öppna kökshyllan.

Rätt belysning för den romantiska stilen

vardagsrummet i romantisk stil-modern-grå-soffa-vit-rosa

Effekten av belysningen i rummet ska inte heller underskattas. Snygga bordslampor med en böjd botten eller en överdådig ljuskrona kan framkalla en sublim atmosfär i alla rum. Även små arrangemang med doftljus och lyktor i olika storlekar på soffbordet kommer att förtrolla alla sinnen och perfekt understryka det romantiska belysningskonceptet. Lita på din intuition och förvandla ditt hem till ett romantiskt paradis för välbefinnande!