Planera ett badrum med bastu – vad måste du tänka på?

badrum-bastu-plan-anteckning-modern-design-hytt-solstol-badrum-belysning

Alla som vill skapa en riktig oas av välbefinnande i sina egna fyra väggar kan göra en Planera ett badrum med bastu. Bastuälskare kommer att bli entusiastiska över denna idé, eftersom bastutillverkare redan erbjuder individuella lösningar för alla smaker och till rimliga priser. Men vad måste du tänka på när du köper en bastu till ditt hem? Låt dig informeras.

Planera ett badrum med bastu – Plats och utrymme krav

badrum-bastu-plan-notera-lerig-terrass-terrass-dörrar-integrera

Ett fotavtryck på bara 1,5 meter är tillräckligt för en bastu. Det beror på hur många som vill använda bastun samtidigt. Det finns nu platsbesparande modeller som InipiB från Duravit. Skräddarsydda bastuhytter kan anpassas till olika rumsliga förhållanden. Det sluttande taket i badrummet är inte längre ett problem. Den infraröda bastun är ett modernt alternativ till den traditionella finska bastun. De värmer kroppen med hjälp av infraröd strålning och erbjuder också flera program som färgljusterapi. Infraröda hytter kan ställas in i alla rum, även i sovrummet. De kan göras mer kompakta och behöver inte långa uppvärmningsfaser. Ett annat platsbesparande alternativ till den traditionella finska bastun är ångbad. De är nu ofta inrymda i kombinerade multifunktionsduschar, vilket gör dem lämpliga för även de minsta rummen.

Typer av bastuaggregat

bastu-badrum-planering-hörn-uppsättning-upp-vägg-kakel-trä-look

För det tredje bör du tänka på bastuaggregatet innan du installerar det. Det är hjärtat i varje bastu och av stor betydelse för den trevliga upplevelsen. För bastur i privata utrymmen rekommenderas det att ställa upp det i ett hörn av bastustugan och ordna träbänkarna runt det. Detta sparar utrymme och värmen går överallt. Välj värmeeffekt enligt bastun. Användarvänlighet är också en viktig faktor när du planerar ett badrum med bastu. Det finns olika varianter av en bastuaggregat. Trä-, el-, gas- och biobastuugnar finns här, var och en med sina fördelar och nackdelar. Om du vill höra träets sprakande kan du välja den mest kända formen av bastu, nämligen träbastuaggregatet. En skorsten krävs dock för denna bastuaggregat. Den elektriska bastuaggregatet används oftast eftersom det helt enkelt är anslutet till den elektriska installationen. Alla som väljer en gasbastuaggregat kommer att dra nytta av att den värms upp mycket snabbt och önskad temperatur kan ställas in exakt. Här måste du dock iaktta de största säkerhetsåtgärderna och säkerställa korrekt ventilation. Biobastuvärmare, som tillåter infusion med bastusten, är mycket populära. Med dessa ugnar kan du reglera temperaturen och luftfuktigheten.

Planera ett badrum med bastu – välja rätt materialval

badrum-bastu-plan-anteckning-modern-skandinavisk-levande-stil-kakel-vit-grå-mönster

Om du planerar ett badrum med bastu kan du välja mellan en elementbastu och en massivträbastu. Massivt träbastu är tillverkad av komprimerade, massiva träplankor. Massivträbastun har hörnöverhäng som säkerställer tillräcklig luftcirkulation. Detta skapar ett avstånd till väggen, vilket säkerställer att luften kan cirkulera. Modulbastun består däremot av en träramskonstruktion på vilken tunna trälister är fästa. Ett termoaktivt material ger värmeisolering. Dessutom har bastun en ångspärr som hindrar vattenånga från att sätta sig. I jämförelse kan den modulära bastun installeras lättare och är billigare. Kvaliteten påverkas inte nödvändigtvis av byggmetoden, utan av träet. Välproducerade träslag som gran och hemlock är hartsfria och motståndskraftiga mot bastufukt. Bastuluften måste ventileras utomhus för att undvika risken för mögel. Mekanisk ventilation eller ett fönster är avgörande; varje högkvalitativ bastu har ångtät isolering. Även om bastun inte finns i ditt badrum, utan i ett annat rum med anslutningar för vatten och el, bör duschen också placeras nära bastun, eftersom värme och kyla måste växla. Tillgång till frisk luft genom ett fönster skulle också vara meningsfullt.

Planera ett badrum med bastu och separera områdena med en glasvägg

badrum-bastu-plan-anteckning-modernt-badrum-trä-vind

Tänk på bekväma möbler som solstolar, där du kan ge din kropp den nödvändiga avkopplingen efter en vistelse i bastun. De matchande bastumöblerna gör hälsoområdet mysigt och får det att se inbjudande ut. Om du till exempel vill ge bastun en medelhavskänsla kan du välja en modell av bambu. Bambu skapar en mysig atmosfär och är okänslig för fukt. Du kan piffa upp din bastu med olika dekorationer och ge den en extra charm. Växter och väggdekorationer låter dig skapa ett mycket individuellt område. När det gäller dekoration kan du naturligtvis använda allt som utlöser en känsla av välbefinnande. Små doftande skålar med aromatiska eteriska oljor eller dekorativa föremål av trä skapar en trevlig atmosfär. Träet som används ger bastun en speciell karaktär. Om du vill ha en modern och elegant bastu kan du använda ljus asp. Den nordiska polargranen garanterar det klassiska utseendet.

Planera ett badrum med bastu – en dusch bredvid bastun rekommenderas 

badrum-bastu-plan-anteckning-modern-natursten-badrum-stort fönster

När det gäller bastuutseendet kan du diskutera dina preferenser med specialisterna på detta område och designa en enda bastu som inte liknar någon annan. Till exempel, hur hittar du en bastu med en stor glasfront? Det kommer definitivt att bli en stor höjdpunkt i bastun. Alla som känner sig bättre och tryggare i ett slutet rum kan ge moderna accenter med en glasdörr och använda ett dekorativt element. Glasdörren lyfter optiskt bastun. Om du letar efter ytterligare möjligheter till avkoppling kan behaglig belysning bidra till den önskade känslan. Du är välkommen att installera färgat ljus i bastun, vilket skapar en bekväm och lugn atmosfär. Låt din fantasi springa iväg, eftersom designalternativen är otaliga.

Planera ett badrum med bastu i sovrummet med en fantastisk utsikt 

bastu-effegibi-sky-modell-bänk-glasvägg

Sauna Sky by Effegibi

bastu-sky-effegibi-blå-omgivningsbelysning-modern-design

Färgterapibastu

bastu-koko-effegibi-litet-badrum-perfekt-handdukshållare

Sauna Koko från Effegibi

bastu-koko-effegibi-litet-badrum-lämpligt

Platsbesparande lösning för små badrum

bastu-badrum-plan-två-person-glas-vägg

Bastu kul för två

bastu-design-modell-logica-tvilling-effegibi

Logica Twin från Effegibi

bastu-auki-effegibi-kompakt-design-små badrum

Bastu Auki från Effegibi

duravit-bastu-InipiB-wellness-oas-eget-badrum

Inipi B från Duravit

duravit-bastu-InipiB-kompakt-design-belysning

duravit-bastu-InipiB-kompakt-en-två-person-bänk

Den kompakta bastun från Duravit

duravit-bastu-InipiB-badrum-kompakt-design-liten-grov

bastu-badrum-trapetsformad-glas-vägg-svart-badrum-kakel

bastu-badrum-trapetsformade kakel-metall-look-klädda

badrum-bastu-plan-glas-väggar-inbyggda i varandra

badrum med bastu-dusch-takfönster-glas-träd-view

litet badrum-bastu-svart-kakel-träbänk

litet badrum-bastu-kakel-marmor-look

badrum med bastu plan-loft-glas vägg-runt badkar

badrum-bastu-plan-antracit-grå-kakel-trädörr

badrum-wellness-atmosfär-glas-dusch-hörn-liten-bastu

badrum-bastu-svart-golv-kakel-två-duschar

badrum-bastu-plan-glas-vägg-dörr-stort-format-grå-golvplattor

badrum-bastu-plan-golv-kakel-trä-look-vägg-kakel-sten-look

badrum-bastu-gran-trä-glas-dörr-fönster

badrum-liten-bastu-vit-kakel-dusch-glas-partition

badrum-loft-bastu-glas-partition-skjutdörr

badrum-bad-fönster-grus-remsor-bastu