Privat fitnessstudio, spa och lounge mitt i skogen

privat gym terrass-glas-tak-aluminium

Idag presenterar vi dig för ett fascinerande privat gym, som ligger i förorterna till Sankt Petersburg och sträcker sig över en total yta på 113 m2. Arkitekterna Olga Vetosheva och Eduard Zakharov från Horomystudio står bakom projektet som realiserades 2015. Deras uppgift var att skapa ett fullt utrustat sportkomplex med en pool och ett spa -område som skulle passa in i det omgivande området.

Privat gym i naturen

privat-gym-design-uteplats-solstolar

Avsaknaden av öppen yta och skogslandskapet utgjorde en verklig utmaning. Slutligen avsattes en 30 m2 tomt som byggnadsmark, varigenom alla träd skulle bevaras och integreras i sportcentrets arkitektur. Av denna anledning var det inte möjligt att använda anläggningsmaskiner. Allt grävarbete på projektet utfördes manuellt. Källaren byggdes med TOP-DOWN-tekniken: uppifrån och ner.

privat-gym-glas-takterrass

Det privata fitnesshuset sträcker sig över flera våningar: en källare med fitnessutrustning för styrka och muskelträning, konditionsmaskinerna ligger på bottenvåningen och yoga övas på övervåningen. Fasaden, som är i norr, är gjord av glas och den i söder var klädd med trä. Den angränsande terrassen är på flera nivåer och erbjuder en trevlig vistelse i bra väder. Terrassen på norra sidan förbinder gymmet med ett befintligt bastukomplex.

Professionellt inrett privat gym

privat-gym-konditionsträning-utrustning-glasrutor

Den privata fitnessstudion bäddar in sig harmoniskt i den naturliga omgivningen. Tack vare det stora glaset används det naturliga ljuset optimalt. Hallen på bottenvåningen har skjutdörrar i glas som kan öppnas helt vid behov och sammanfoga gränsen mellan insidan och utsidan. Trappan har också utmärkta accenter som LED -remsor och integrerade blomlådor.

privat-gym-lådor-spegel-bakgrundsbelyst

En spiraltrappa med ett räcke av kopparark förbinder de tre våningarna med varandra. Polymerbeläggningar på trappstegen ger ytterligare säkerhet. Inredningen och utrustningen i fitnessstudion uppfyller de höga kraven från en professionell idrottsanläggning. SPORTEC® -stil säkerhetsgolv och sportparkett av kanadensisk lönn MIRAGE) installerades. Särskild tonvikt lades också på den tekniska lösningen för naturlig rumsventilation. Figurerna hos kända boxare, som gjordes av speglar speciellt för projektet, är också en riktig höjdpunkt.

privat-gym-badrum-dusch-vit-grå

privat-gym-trappa-led-avsatser

privata gymdesignelement

privat-gym-trappor-trä-led-blommor

privat-gym-spiraltrappa-kopparräcke

privat gym glas tak balkong

privata gymglas taklampor

privat gym nattbelysning pool

privat gym källare

Projekt och genomförande av HOROMYSTUDIO