12 parasta Moringa -lehtien hyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle

Jos ihmettelet, mikä Moringa -puu on, se on vain suosikkisi rumpukapu! Yleinen näky lähes jokaisessa intialaisessa taloudessa, Moringa on yksi luonnon parhaista lahjoista ihmiskunnalle. Sambarissa lisättävien Moringa -tikkujen lisäksi Moringa -lehdet sopivat myös kulutukseen. Ne tunnetaan tieteellisesti Moringa Oleifera -lehdinä ja niitä käytetään ruoanlaittoon ja lääketieteellisiin tarkoituksiin. Moringa -lehdet ovat runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita, mikä tekee niistä parhaan superruoan. Tässä artikkelissa keskustelemme yksityiskohtaisemmin Moringa -puunlehtien hämmästyttävistä eduista.

Moringa jättää hyödyt iholle, hiuksille ja Terveys

Mitä ovat Moringa -lehdet?

Moringa -lehdet ovat Moringa -puun lehtiä, jota kasvatetaan laajalti Intiassa ja Afrikan maissa. Ne ovat rapeassa muodossaan hieman karvaita, mutta ne ovat täynnä makua. Kuivattuja Moringa -lehtiä käytetään Moringa -teen valmistuksessa ja niitä on saatavana jauheena tai tabletteina. Niitä kutsutaan myös “MunagaAakuksi” telugussa ja “SahjanKePatthe” hindiksi.

Moringa -lehtien merkitys:

Muinainen intialainen on jo pitkään tunnustanut Moringa -lehtien tärkeyden terveydelle. Nämä erittäin ravitsevat lehdet tarjoavat kehollemme monia etuja, mukaan lukien diabeteksen ehkäisy, tulehduksen vähentäminen ja jopa vitamiinin puutteen hoito. Tämä vanha hyvä kotihoito on osoittanut alentavansa kolesterolitasoja ja vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Kuinka käyttää Moringa -lehtiä?

On monia tapoja sisällyttää Moringa -lehdet ruokavalioosi. Tuoreita Moringa -lehtiä voidaan käyttää dalsin, curryn ja jopa curryjauheiden valmistukseen. Toisaalta kuivattuja Moringa -lehtiä käytetään yrttiteetä. Näiden lehtien jauhemainen muoto valmistetaan kapselimuodossa käytettäväksi monien vaivojen hoitoon.

Kuinka monta Moringa -lehtiä minun pitäisi syödä?

Voit nauttia maksimaalisista terveyshyötyistä ottamalla 1 tai 2 annosta tuoretta Moringa -lehtiä kahdesti tai kolmesti viikossa. Jos käytät Moringa -jauhetta tai -tabletteja, voit ottaa noin 1 rkl kahdesti päivässä. Näiden lehtien nauttiminen suositellun annoksen ylittymisestä voi johtaa vatsavaivoihin, kuten ruoansulatushäiriöihin ja pahoinvointiin.

Moringa -lehtien ravintoarvo:

Katso 1 kupin tuoreiden Moringa -lehtien ravitsemuksellinen hajoaminen (annoskoko: 100 g)

 • Kaloreita yhteensä: 64
 • Rasvaa yhteensä: 1,4 g
 • Natrium: 9 mg
 • Hiilihydraatit yhteensä: 8,3 g
 • Ravintokuitu: 2 g
 • Proteiini: 9,4 g
 • A -vitamiini: 151 %
 • C-vitamiini: 86 %
 • Kalsium: 18 %
 • Rauta: 22 %

Moringa -lehtien hämmästyttäviä terveyshyötyjä:

Moringa -lehdissä on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, ja ne voidaan valmistaa eri tavoin joka päivä, jotta ne voidaan nauttia oikein aterioissa. Moringa -lehtien mehu voidaan myös valmistaa. Tarkista alla olevasta oppaasta tietääksesi Moringa Leaves -edut, joita sinulla voi olla laukussasi Moringa -lehtien käytön yhteydessä.

moringa jättää edut

1. Tarjoaa välttämättömiä aminohappoja:

Moringa -lehdissä on runsaasti aminohappoja, jotka voivat olla todella hyödyllisiä keholle. Lehdissä on noin 18 tärkeää aminohappoa, jotka auttavat rakentamaan proteiineja ja kehon moitteetonta toimintaa. Se on ehdottomasti yksi Moringa -lehtien parhaista käyttötarkoituksista, joita sinun pitäisi odottaa.

2. Imettäville naisille:

Moringa -lehdissä on paljon ayurveda -ominaisuuksia. Imettävillä naisilla imetyksen ja maidontuotannon lisäämiseksi sitä annetaan säännöllisesti luonnollisena lääkkeenä. Kaiken kaikkiaan tämä tarkoittaa, että siitä on hyötyä imettäville naisille.

3. Tulehduskipulääkkeet:

Moringa-lehdissä on rautaa ja antiseptisiä sekä tulehdusta ehkäiseviä aineita. Tämä auttaa parantamaan vammoja sekä leikkauksia ja palovammoja nopeasti. Se auttaa myös vähentämään nivelkipuja ja turvotusta. Raudan pitoisuus on hyvä myös anemian hoidossa.

4. Vahvistaa hermostoa:

Kaikenlaisia ​​hermosairauksia voidaan hoitaa yksinkertaisella ruokavalion muutoksella lisäämällä moringa -lehtiä. Se käsittelee myös muita ongelmia, kuten migreeniä, ärsytystä ja päänsärkyä. Moringa -lehtitabletteja voidaan käyttää myös tuoreiden Moringa -lehtien kanssa hermostosi vahvistamiseksi.

5. Kolesterolin vähentämiseksi:

Moringa -lehdillä on joitakin laihtumiseen ja rasvanpolttoon liittyviä etuja. Se auttaa myös vähentämään nälkäkipuja. Tämä auttaa nostamaan energiatasoa ja antamaan aktiivisen elämäntavan. Saavuttamalla alhaiset kolesterolitasot suojaat myös kehoa sydänsairauksilta.

6. auttaa ruoansulatusta:

Moringa -lehdet eivät ole vain itse elintarvike, joka on helposti sulavaa, mutta se auttaa myös muiden elintarvikkeiden ruoansulatusta. Tämä saa kehon absorboimaan enemmän ravintoaineita ja pyrkimään kohti ihmisen hyvää terveyttä. Tämä on yksi Moringa -puunlehtien parhaista terveysvaikutuksista!

7. Tarjoaa energiaa:

moringa -lehtien käyttö

Hyvinvoinnin ja hyvän terveyden ohella Moringa -lehtien tiedetään lisäävän kehoon energiaa. Se tuottaa energiaa kuluttamalla jokaisen annoksen ja myös miinus sokeri. Tämä varmistaa, että olet kunnossa ja keskityt koko päivän. Tuoreiden lehtien tai jopa kuivattujen moringa -lehtien syöminen parantaa energian tasoa.

8. Kehon vieroitus:

Moringan antioksidantit ja vitamiinit yhdessä hyvän ravintokuidun kanssa auttavat puhdistamaan koko järjestelmän paitsi rasvasoluista myös myrkkyistä ja vaarallisista nesteistä. Moringa -lehtitee auttaa täydellisessä ja luonnollisessa kehon vieroitushoidossa. Se edistää hyvää terveyttä ja pitää kehon vapaana vaurioilta.

9. Edistää hiusten terveyttä:

Hiukset ja päänahka voidaan pitää terveinä käyttämällä Moringa -lehtiä. Tämä johtuu korkeista vitamiineista ja kivennäisaineista. Se auttaa puhdistamaan päänahkaa ja hoitamaan hilseä sekä estämään hiusvaurioita. Se hoitaa myös kuivien hiusten ongelmia. Verenkierto auttaa myös aktivoimaan karvatupet. Tämä antaa hiuksille voimaa ja tekee niistä terveitä.

10. runsaasti antioksidantteja:

Moringa -lehdet sisältävät runsaasti antioksidantteja, kuten C -vitamiinia, kvertsetiiniä, kloorogeenihappoa, jotka voivat taistella vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita vastaan. Lisäksi nämä aineet osoittautuivat tehokkaiksi alentamaan verenpainetta ja säätelemään verensokeria. Moringa-lehtiä käytetään myös lihan säilyttämisessä korkeiden hapettumisenesto-ominaisuuksiensa vuoksi.

11. Vähennä diabetesta:

Moringa Oleifera jättää terveyshyötyjä lukuisia ja on yksi erinomaisista lääkkeistä verensokerin pitämiseksi kurissa. Erityisesti antioksidantin nimeltä Chlorogenic acid on osoitettu toimivan hillitsemään korkeita sokeripitoisuuksia. Siksi Moringa lähtee diabetesta sairastaville potilaille verensokeritasojen hallitsemiseksi.

12. Cure akne:

Jos kärsit aknesta, kokeile Moringa -lehtinaamaria saadaksesi virheetön iho! Moringa -lehtien öljyt voivat tunkeutua syvälle ihoon ja vähentää tulehdusta. Ne myös taistelevat infektioita aiheuttavia bakteereja vastaan ​​ja puhdistavat huokoset. Voit tehdä tahnaa Moringa -lehdistämme ja vedestä ja jättää sen kasvoillesi 15 minuutiksi. Tämä ei ainoastaan ​​käsittele aknea, vaan myös puhdistaa ihosi kaikista epäpuhtauksista.

Moringa -puun lehdet sivuvaikutukset:

Vaikka Moringa -lehtiä pidetään yleensä turvallisena, liiallinen kulutus voi aiheuttaa mahdollisia terveysongelmia. Seuraavassa on joitain Moringa -lehtien sivuvaikutuksia:

 • Ruoansulatushäiriöt
 • Vatsakipu
 • Pahoinvointi
 • Häiriö diabeteslääkkeisiin- voi alentaa verensokeriarvoja rajusti.
 • Häiriö verenpainelääkkeisiin- voi johtaa verenpaineen laskuun.

Ei siinä kaikki! Moringa -lehtien tiedetään parantavan yli 300 erilaista sairautta, joita nykyaikainen lääketiede ei tunne. Laaja valikoima ravintoaineita sisältävät Moringa -lehdet ovat välttämättömiä terveydelle. Ei ihme, miksi isoäitimme varmistivat, että lehdet hyödynnetään hyvin ruokavalion tikkujen kanssa. On aika tunnistaa äiti-luonnon uskomattomat ihmeet ja palata juurillemme taudittomaan, lääkkeettömään elämään!

Moringa -lehtien terveysvaikutukset