20 hämmästyttävää kaalihyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle

Kaali on synonyymi pistävälle tuoksulle ja hylkivälle maulle. Se on yksi vähiten suosituista vihanneksista, etenkin lasten keskuudessa, jotka tekevät inhottavia kasvoja, kun heille tarjoillaan kaalia. Kuitenkin, jos luet tämän artikkelin, saat tietää yllättäviä faktoja kaalista, jotka voivat saada sinut rakastumaan siihen! Kaali on yksi maailman terveellisimmistä elintarvikkeista, joka on täynnä ravinteita. Se on täynnä monia vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka ovat välttämättömiä kehon moitteettomalle toiminnalle. Ruoansulatuksen parantamisen lisäksi kaali on myös osoittautunut hyödylliseksi terveydellemme monin tavoin. Ymmärtäkäämme tästä hämmästyttävästä vihanneksesta yksityiskohtaisemmin ja opimme monista kaalin hyödyistä terveydelle, hiuksille ja iholle.

kaalin edut

Mikä on kaali?

Kaali kuuluu Brassica -perheeseen, johon kuuluu myös parsakaalia, kukkakaalia ja ruusukaalia. Ne muistuttavat ulkonäöltään salaattia, ja monet lehtikerrokset kattavat keskipään. Sitä kutsutaan myös “ristikukkaisten vihannesten kuninkaaksi”. Ne ovat yleisesti saatavilla markkinoilla ympäri vuoden ja yksi taloudellisimmista tavoista sisällyttää ravitsemus ruokavalioomme.

Onko kaali terveydelle hyväksi?

Viime aikoihin asti kaalia on unohdettu sen vahvan “mätämunan” tuoksun vuoksi. Monet lääkärit ja terveydenhuollon asiantuntijat levittävät tietoisuutta tästä hämmästyttävästä vihanneksesta, ja se on hitaasti siirtymässä terveeseen vaunuun. Kaali tunnetaan syövänvastaisista ominaisuuksistaan ​​sekä useiden tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden täydentämisestä. Myös superruoana pidettävä Patta Gobhi hyödyttää kehoamme, ihoa ja hiuksia monin tavoin.

Erilaisia ​​kaalia:

Kaaleja on 7 lajiketta, joista jokaisella on eri väri, tuoksu ja maku:

 • Tykipallokaali: Yleinen vihreä kaali, joka on käytettävissämme.
 • Bok Choy: Sitä kutsutaan myös kiinalaiskaaliksi, ja sitä käytetään laajalti sekoitusperunoissa, salaateissa ja keittoissa
 • Choy Sum: Tämä on toinen kiinalaisen kaalin alalaji, joka voidaan tunnistaa sen keltaisista kukista.
 • Kiinankaali: Se on pehmeä ja makea kaali, jolla on herkkä rakenne. Laajalti Kimchi -salaatissa.
 • Kurttukaali: Se on värikäs kaali, jossa on vihreitä ja violetteja sävyjä, jota käytetään pääasiassa kääreissä.
 • Tammikuun kuningaskaali: Se on kiharalehtinen kaali, joka on saatavana pääasiassa tammikuussa
 • Punakaali: Kutsutaan myös purppurakaaliksi. Sitä käytetään laajalti salaateissa.

Kaalin ravitsemustiedot:

Katsotaanpa kaalin ravintoarvoa 100 grammaa kohti:

 • Kaloreita yhteensä: 25
 • Rasvaa yhteensä: 0
 • Natrium: 18 mg
 • Kalium: 170 mg
 • Hiilihydraatit yhteensä: 6 g
 • Ravintokuitu: 2,5 g
 • Proteiini: 1,3 g
 • C-vitamiini: 60 % DV
 • B6 -vitamiini: 5 % DV
 • Rauta: 2 % DV
 • Kalsium: 4 % DV
 • Magnesium: 3 % DV

Ihmeellisiä etuja kaalin syömisestä:

Tässä artikkelissa keräsimme 20 parasta kaalin hyötyä terveydelle, hiuksille ja iholle. Katsotaanpa niitä.

Kaalin edut hiuksille:

Täällä valitsimme kaksi parasta kaalin käyttötapaa hiuksille. Katsotaanpa niitä.

1. Estää hiustenlähtöä:

Kaali voi estää hiustenlähtöä ja edistää hiusten kasvua. Ne ovat täynnä A -vitamiinia, joka sopii erinomaisesti hiusten ravitsemukseen. Sinun tarvitsee vain keittää kaalia ja lisätä tuoretta sitruunamehua. Levitä se koko hiuksillesi. Pidä sitä kolmekymmentä minuuttia ja pese se pois shampoolla. Lisäksi kunnosta se. Tämä helpottaa hiusten kasvua ja kosteuttaa niitä. Voit tehdä tämän kahdesti päivässä saadaksesi siitä hyötyä.

2. Silkkiset ja kiiltävät hiukset:

Raakakaalin hyödyt hiuksille ovat lukuisia. Ne sopivat erinomaisesti silkkisille ja kiiltäville hiuksille. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä saadaksesi tämän vain levittämällä kaali mehua hiuksillesi. Levitä tämä mehu juurista latvoihin. Voit pestä shampoon tunnin kuluttua. Tämä tekee hiuksista varmasti sileät ja silkkiset.

Kaalin edut iholle:

Täällä valitsimme neljä parasta kaalin käyttötapaa iholle. Katsotaanpa niitä.

3. Ihon parantaminen:

Kaali sopii erinomaisesti ihosi. Ne parantavat ihon rakennetta ja puhdistavat kehon kokonaan. Koska se on täynnä A -vitamiinia, se nuorentaa kudoksia ja auttaa sinua torjumaan infektioita samanaikaisesti. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi kaalia on käytetty ihon- ja kauneudenhoitotuotteissa. Se antaa sinulle oikeudenmukaisemman ja yksinkertaisemman ihon jonkin aikaa.

4. Taistelee aknea vastaan:

Kaali on täynnä terveyttä ja ravintoa. Ne auttavat sinua torjumaan aknea ja erilaisia ​​iho -ongelmia. Voit käyttää kaali mehua ihollesi päästäksesi eroon tästä ongelmasta tehokkaasti. Se voi myös parantaa suun terveyttä, ja tällä tarkoitamme, että tartunnan saaneet ikenet tai huonot hampaat voivat myös käsitellä. Se sisältää runsaasti C -vitamiinia, joka on erittäin tehokas kehon puhdistamiseen.

5. Edistää terve ihoa:

Kaalit voivat myös parantaa ihon laatua. Kaikenlainen ihon ärsytys voidaan nyt parantaa siitä, mitä tämä hämmästyttävä vihannes voi tehdä. Näin saat tahrattoman ja kauniin ihon vain parin viikon sisällä. Sinun tarvitsee vain ottaa kaali ja poistaa sen suonet. Purista lehdet pellavakankaan ja puuvillan väliin, jotta siitä tulee pehmeä, sileä ja joustava. Nyt sinun pitäisi ottaa tämä pakkaus vaurioituneelle alueelle ja pitää se siellä yön yli. Seuraavana aamuna huomaat varmasti jonkin verran muutoksia ihossasi.

6. Ikääntymisprosessin viivyttäminen:

Viivästynyt ikääntymisprosessi on yksi tärkeimmistä kaalin eduista iholle. Kaalin suuret vitamiinimäärät toimivat kuin taika iholla. Näin iho pysyy nuorekkaana ja säteilevänä koko ajan. D -vitamiini yhdessä A -vitamiinin kanssa toimii yhdessä ja antaa ihollesi puhtaan ja terveen ihon. Ihon soluja ei tuhota, mikä yleensä tapahtuu auringon ultraviolettisäteiden vuoksi.

Kaalin terveysvaikutukset:

Täällä listasimme 14 parasta kaalin terveyshyötyä. Katsotaanpa niitä.

kaalin käyttötarkoitukset

7. Auttaa sinua laihduttamaan:

Kaali hyödyttää laihdutuspyrkimyksiä auttamalla heitä laihtumaan nopeasti. Yksi kuppi kaalia sisältää vain 33 kaloria. Niiden, jotka haluavat laihtua tai seurata ruokavaliotaan, tulisi ehdottomasti käyttää tätä terveellistä vihannesta. Voit lisätä sen keittoastiaan tai tehdä siitä maukkaan intialaisen curryn. Tämä parantaa suoliston liikettä eikä painonnousua tule ollenkaan. Tämä on yksi kaalin merkittävistä eduista.

8. Käytä sitä salaatteihin:

Kaaleista voidaan valmistaa terveellisiä salaatteja. Olitpa hääjuhlissa tai vain syömässä salaattia kotona, voit käyttää tätä vihanneksia helposti kastikkeena. Ne ovat vähäkalorisia ja täynnä terveyttä ja ravintoa. Ne voidaan myös sekoittaa paistamalla inkiväärillä, valkosipulilla ja chilillä terveellisen ja maukkaan ruoan valmistamiseksi. Voit myös lisätä sen salaattiin, joka koostuu mangoista, sipulista, saksanpähkinöistä ja etikasta. Lyödään vetoa, että se maistuu uskomattomalta.

9. Erinomaiset parantavat ominaisuudet:

Kaaleilla tiedetään olevan hämmästyttäviä parantavia ominaisuuksia. Jos ihottumasi, kuten kiehuminen, ihottuma, ihottuma, jalkahaava jne., Voit odottaa, että kaalit tarjoavat sinulle ratkaisun. Sinun tarvitsee vain sekoittaa kaali sekoittimessa ja kääriä sitten veden kanssa sekoitettu sisältö ihoystävälliseen kankaaseen. Pidä sitä teennäinen noin 15 minuuttia. Voit myös murskata lehdet ja levittää sen suoraan alueelle. Tämän säännöllinen käyttö parantaa ihoa ja kehoa.

10. Vähentää Alzheimerin tautia:

Uusimmat tutkimukset viittaavat siihen, että Alzheimerin tautia voidaan vähentää, jos syö kaalia päivittäin. Erityisesti punaiset voidaan hävittää tämän avulla. K -vitamiini, jota on runsaasti kaaleissa, on vastuussa tästä. Tämä on yksi kaalin syömisen vähemmän tunnetuista eduista.

11. kohtelee Scurvy:

Scorvy on sairaus, jota yleensä kuvaavat ikenet, jotka kuluttavat ja tyhjentävät huulet, murtuneet huulten kulmat, heikentynyt kestävä kehys, jatkuvat sairaudet ja jäinen, ennenaikainen kypsyminen ja hämärä, joka johtuu riittämättömästä C -vitamiinin saannista. Kaali on runsaasti C -vitamiinin lähdettä..

C -vitamiini vähentää kehosi vapaita radikaaleja, mikä on yksi tärkeimmistä syistä ennenaikaiseen kypsymiseen. Se auttaa myös korjaamaan kehon kulumista koko elämän ajan. Näin ollen kaali on poikkeuksellisen hyödyllinen haavaumien, tiettyjen sairauksien, surun, herkän kehyksen tehostamisen ja suojan hakkerointia ja pakkasta vastaan. Kaali -vihanneshyödyt keripukin hoitoon ovat vain uskomattomia.

12. Hoitaa ummetusta:

Karkearehun puuttuminen ravinnosta voi aiheuttaa ummetusta, joka on useimpien erilaisten sairauksien ja hyvinvoinnin vaarojen, kuten mahahaavan, aivokivun, ruoansulatuskanavan sairauksien, happamat refluksi ja siitä johtuva himo, pääasiallinen syy. Karkearehun vajaatoiminnan riskit ulottuvat jopa ihosairauksiin, ihottumaan, ennenaikaiseen kypsymiseen ja moniin hellävaraisiin olosuhteisiin. Kaali on erittäin runsaasti kuitua, periaatteessa kaali terveyshyötyjä. Tämä auttaa kehoa pitämään vettä ja ylläpitämään ravinnon vaikeutta kulkiessaan sisäelinten läpi.

13. Syövän ehkäisy:

Kaali on brassica -perheen yksilö, jota muutoin kutsutaan ristikukkaisiksi vihanneksiksi. Yksi heidän tärkeimmistä hyvistä eduistaan ​​on niiden voimakas solujen vahvistamislaatu. Tämä tarkoittaa sitä, että kaali ja muut vastaavat vihannekset keräävät vapaita radikaaleja ympäri kehoa, mikä voi olla erittäin vaikeaa yleiselle hyvinvoinnille ja jotka ovat merkittäviä lahjoittajia mm..

14. Tulehduskipulääke:

Toinen kaalin terveyshyödyistä on sen kehittäminen kadmiumia rajoittaviin rakennuksiin sen lehdissä, ja yksi sen tärkeimmistä segmenteistä on glutamiini. Glutamiini on vankka rauhoittava asiantuntija, joten kaali voi kuluttaa monenlaisia ​​pahenemisia, vaivoja, herkkyyksiä, nivelkipuja, kuumetta ja erilaisia ​​iho -ongelmia.

15. Paranna aivojen terveyttä:

Kaalin terveydellisiä etuja on valtavasti aivojen terveyden parantamiseksi. Meidän ei pidä unohtaa, että kaali on tehokas mielenravinto! K -vitamiinin ja antosyaanien läheisyys kaalin sisällä voi antaa vankan avun henkisille toimintakyvyille ja keskittymiselle. Niitä löytyy pohjimmiltaan punakaaliista, ja K -vitamiinia on tutkittu paljon, vaikka sitä kutsutaan usein “unohdetuksi vitamiiniksi”. Tämä kääre suojaa hermoja vaurioilta ja lahoamiselta. Näin ollen K -vitamiinin kulutus voi parantaa vastustuskykyäsi hermoston rappeutumista, Alzheimerin tautia ja dementiaa vastaan.

16. Immuniteetin tehostaja:

Immuunijärjestelmän tehostaminen on yksi kaalinlehtien suurimmista eduista. Säännöllinen kaalin nauttiminen voi vahvistaa immuunijärjestelmää antimikrobisilla ominaisuuksillaan. Tämä hämmästyttävä vihannes, joka on täynnä C-vitamiinia, voi torjua monia infektioita aiheuttavia bakteereja ja viruksia. Se sisältää myös runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja, jotka vähentävät oksidatiivisen stressin aiheuttamia soluvaurioita.

17. Vähentää kolesterolia:

Kaali on todistetusti alentanut kehon huonoa kolesterolia. Tässä kasviksessa olevat ravintoaineet voivat sekoittua hyvin suoliston happojen kanssa ja huuhdella ulos kolesterolia ulosteen muodossa. Alennettu kolesterolitaso ja parantunut sydämen terveys ovat joitakin keitetyn kaalin tärkeimmistä eduista.

18. hoitaa mahahaava:

Kaalin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet ovat osoittaneet positiivisia tuloksia mahahaavan hoidossa. Juomalla juuri valmistettua kaali mehua voi hallita happamat refluksit ja rauhoittaa haavaumien polttavaa tunnetta. Se edistää myös uusien solujen kasvua nopeuttaakseen vaurioituneiden alueiden korjaamista. Höyrytetyn kaalin syöminen auttaa myös pidättäytymään ruoansulatushäiriöistä.

19. Estää kaihia:

Kaali sisältää suuria määriä beetakaroteenia, joka muuttuu A-vitamiiniksi ruoansulatuksen yhteydessä. Tämä vitamiini voi vahvistaa näköäsi ja estää kaihin ja verkkokalvon ongelmien alkuvaiheita. Voit juoda kaali mehua joka päivä ravinteiden nopeaa imeytymistä varten nopeampaa palautumista varten.

20. Kaali raskauden aikana:

Kaalin syöminen raskauden aikana voi auttaa kehoa saamaan monia elintärkeitä ravintoaineita sikiön parempaan kehitykseen. Kaali on myös täynnä kuitua, joka voi hoitaa ummetusta ja ruoansulatusongelmia. Suuret määrät antioksidantteja voivat vähentää kehon oksidatiivista stressiä ja korjata kudoksia nopeasti.

Kaalin sivuvaikutukset:

Vaikka kaali on erittäin terveellistä kehollemme, siihen liittyy useita terveysongelmia, jos sitä kulutetaan liikaa. Seuraavassa on joitain sivuvaikutuksia:

 • Vatsa turvotus
 • Ilmavaivat
 • Ruoansulatushäiriöt
 • Ruokahalun menetys
 • Ripuli
 • Kilpirauhasen vajaatoiminta
 • Vuorovaikutus veren ohennusaineiden kanssa

Oletko yllättynyt lukiessasi näitä faktoja? Joo! Kaali on ihana vihannes, joka on aina ollut aliarvostettu. Sen lisäksi, että kaalia tarjoillaan coleslawina hampurilaisten kanssa, kaali on vähemmän tunnettu herkkuna. Tämä on kuitenkin yksi herkullisimmista vihanneksista, joka oikein kypsennettynä voi kyllästyttää makuasi heti. Se on myös yksi halvimmista saatavilla olevista elintarvikkeista, joka voi tarjota lukuisia terveyshyötyjä vain yhdellä annoksella. Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua arvostamaan tämän luonnon hyvyyttä ja rohkaisi sinua sisällyttämään sen ruokavalioosi!

kaalin terveysvaikutukset