26 Avokadojen merkittävät terveys-, iho- ja hiusten hyödyt

Oletko kuullut avokadoista? Runsaasti hiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja sisältävä avokado on ainutlaatuinen hedelmä, joka saavuttaa nopeasti paikkansa monien aamiaisella, melkein trendivaihtoehto. Avokadon edut ovat paljon enemmän kuin vain hiilihydraatit ja rasvat.

Tieteellisesti nimeltään Persea Americana, avokado on peräisin Kolumbiasta ja Etelä -Meksikosta. Saatavilla olevien 80 avokadolajikkeen joukossa suosituin on Hass -avokado.

American Journal of Clinical Nutritionin mukaan avokadot ovat harvoja elintarvikkeita, joissa ei ole glykeeminen indeksi. Käy tämä artikkeli läpi tietääksesi avokadon edut perusteellisemmin.

Avokadon edut

Avokadon parhaat hyödyt iholle, hiuksille & Terveys:

Tässä on luettelo avokadojen sisällyttämisestä ruokavalioosi.

Avokadon terveysvaikutukset:

1. Ravitseva:

Avokado on täynnä ravintoaineita, kuten vitamiineja C, E, K, B6, riboflaviini, niasiini, folaatti, pantoteenihappo, magnesium, kalium, luteiini, omega-3-rasvahapot ja beetakaroteeni (1). Vaikka avokadot sisältävät kaloreita, nämä ravintoaineet tekevät niistä terveellisen vaihtoehdon, joka saa sinut tuntemaan olosi kylläiseksi.

Avokadojen sisältämien terveellisten rasvojen kulutus voi vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja auttaa kehoasi imeytymään rasvaliukoisiin vitamiineihin, kivennäisaineisiin ja muihin ravintoaineisiin. Yksi annos avokadoa koostuu seuraavista ravintoaineista:

 • Kalorit – 64.
 • Rasvaa – lähes 6 grammaa.
 • Hiilihydraatit – 3,4 grammaa.
 • Sokeri – alle gramma.
 • Kuitu – lähes 3 grammaa.

2. hyvä laihtuminen:

Avokado on yksi vähäkalorisista, mutta sisältää paljon terveellisiä rasvoja ja kuituja. Tässä upeassa hedelmässä olevan kuidun sulaminen kestää kauan, joten sinusta tuntuu täydelliseltä pitkään. Se estää ahmimista, mikä on yksi syy painonnousuun. Avokadot edistävät myös laihtumista, koska niillä on vähäinen hiilimäärä.

3. Aivojen edut:

Avokadot edistävät kognitiivista toimintaa, koska tyydyttymättömät rasvat ja C-vitamiini johtuvat hedelmien kognitiota parantavista vaikutuksista. Tämä hedelmä vähentää henkistä rappeutumista vanhuksilla, koska se sisältää kohtuulliset määrät antioksidanttisia ravintoaineita (2)

Avokadolla voi olla tärkeä rooli suojaamisessa Alzheimerin tautia vastaan ​​tärkeimmällä antioksidantilla, E -vitamiinilla (3).

4. Suojaa silmäsi:

Avokado parantaa silmien terveyttä parantamalla karotenoidien, kuten luteiinin ja zeaksantiinin () imeytymistä.4). Nämä karotenoidit auttavat ehkäisemään erilaisia ​​silmäsairauksien muotoja, kuten ikään liittyvää silmänpohjan rappeutumista, kaihia. Tämä ihmeellinen hedelmä on hyvä silmien terveydelle, koska se on rikas E -vitamiinin lähde, välttämätön antioksidantti.

5. sydämen terveys:

Avokadon syömisellä on positiivinen vaikutus sydämen terveyteen ja seerumin HDL-kolesterolipitoisuuden nousu, vaikka pitkäaikaisempia tutkimuksia tarvitaan. Joidenkin raporttien mukaan tämän hedelmän monityydyttymättömät rasvat voivat alentaa LDL -tasoja ja vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä (5). Avokadossa oleva kalium parantaa sydämen terveyttä säätelemällä verenpainetta. Kypsät avokadot ovat tutkimusten mukaan parempia, koska ne sisältävät runsaasti öljyhappoja ja vähentävät rasvapitoisuutta (6).

6. Hedelmällisyyden tehostin:

Avokado on hyödyllinen kohdun limakalvon parantamisessa, koska se on runsas E -vitamiinin lähde, joten se on yksi parhaista hedelmällisyyttä lisäävistä elintarvikkeista (7). Tämä hedelmä auttaa kehoasi imemään tehokkaasti muita vitamiineja, koska se sisältää kohtuulliset määrät kaliumia, folaattia ja K -vitamiinia. Se liittyy IVF -hoidon onnistumiseen ja antaa sinulle paremmat mahdollisuudet tulla raskaaksi lisäämällä hedelmällisyyttä.

7. Korkea verenpaine:

Avokadot sisältävät vähän natriumia ja suuria kaliumia, pitäen verenpaineen vakaana ja vähentäen siten sydän- ja verisuonitauteja. Se tekee myös ihmeitä kohonneisiin verenpaineisiin, koska avokadosta saatava öljy on täynnä öljyhappoa (8). Se myös alentaa kolesterolia elimistössäsi.

8. Estä syöpä:

Avokadot voivat auttaa torjumaan leukemian kantasoluja, jotka voivat aiheuttaa harvinaisen syöpämuodon, johtuen erityisestä lipidistä, jota kutsutaan avokationiksi B. Toisen tutkimuksen mukaan avokadon ja muiden kasvikemikaalien monityydyttymättömät rasvat estävät syöpäsolujen kasvua (9). Tämä hedelmä estää syöpäsolujen kasvua ja aiheuttaa apoptoosia syöpää edeltävissä ja syöpäsolulinjoissa, koska ne sisältävät fytokemikaaleja (10).

9. Auttaa raskaana olevaa naista:

Folaatti on yksi B-vitamiineista, joilla on tärkeä rooli terveen raskauden ylläpitämisessä. Avokado vähentää hermostoputken vikojen ja keskenmenon riskiä, ​​kun sitä otetaan riittävästi. Ellei ole suositeltavaa välttää, voit syödä avokadoa kohtuullisesti.

10. Vahvista luita:

Raaka avokado parantaa kalsiumin imeytymistä ja on hyödyllistä luille, koska se sisältää mineraalia nimeltä boori (11). Tämä hedelmä tarjoaa myös osteoprotektiivisia etuja ja lisää luun muodostumista, koska se on runsaasti K -vitamiinin lähdettä (12). Avokadossa olevien tyydyttymättömien rasvojen tulehdusta ehkäisevä vaikutus auttaa hoitamaan niveltulehdusta tehokkaasti.

11. Kolesterolin alentaminen:

Avokado on hedelmä, jossa on hyvä määrä tyydyttymätöntä rasvaa ja jota pidetään kehon terveenä, ja siinä on vähän kaloreita. Sitä pidetään sydämen terveenä ruoana, koska tämä hedelmä auttaa alentamaan veren kolesterolitasoja monityydyttymättömien ja tyydyttymättömien rasvojen vuoksi.

12. Parempi ruoansulatus:

Avokado sisältää runsaasti kuitua, kaliumia, joka edistää tervettä ruoansulatusta ja ei todennäköisesti aiheuta vatsakaasua, koska se sisältää vähän fruktoosia. Se on myös tehokas ripulin torjunnassa täydentämällä menetettyjä elektrolyyttejä kaliumin avulla. Ripulissa voit ripotella suolaa avokadon päälle, jolloin kehosi saa lisää natriumia.

13. Hallitsee diabetesta:

Kermainen ja herkullinen avokado on täynnä kuitua, vitamiineja ja ravintoaineita kehon terveyden ylläpitämiseksi. Se on erinomainen vaihtoehto verensokerin vakaudelle sen vähähiilihydraattisen ja korkean kuidun suhteen ansiosta. Avokado auttaa käyttämään insuliinia tehokkaammin estäen diabeteksen komplikaatioita, kuten sydänkohtauksen ja aivohalvauksen. Useiden tutkimusten mukaan avokadojen ravintokuitu voi alentaa paastoveren sokeritasoja diabeetikoilla (13). Jokainen on erilainen ja sillä voi olla erilainen vaikutus diabeetikoihin. sen vuoksi muista ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen kuin lisäät sen ruokavalioosi.

14. Sisältää enemmän kaliumia:

Kaliumilla on tärkeä rooli kehomme monien toimintojen suorittamisessa, ja avokado on rikas tämän mineraalin lähde (14). Tutkimusten mukaan korkea kaliumin saanti liittyy verenpaineen laskuun, mikä estää monia muita terveysongelmia, ja avokado on rikas kaliumlähde (15).

15. runsaasti kuitua:

Verrattuna muihin hedelmiin, avokado on yleensä runsaasti kuitua, noin 7% sen painosta. Siinä on sekä liukoista että liukenematonta kuitua, 25% ja 75%, ja sillä on tärkeä rooli kehosi ylläpitämisessä (16). Voit saada 7 grammaa kuitua 3,5 unssin annoksessa avokadoa, mikä on kriittistä kehosi optimaalisen toiminnan kannalta.

16. Se voi auttaa lievittämään niveltulehduksen oireita:

Niveltulehdus on kasvava huolenaihe monille ihmisille iästä ja sukupuolesta riippumatta monista syistä. Avokado- ja soijapavun saippuoimattomat aineet ovat avokado- ja soijaöljypohjaisia ​​uutteita, jotka voivat vähentää kehon nivelrikon vaikutusta (17) (18). Tarvitaan lisätutkimuksia avokadon vaikutuksen määrittämiseksi niveltulehdukseen.

Avokadon edut iholle:

Tässä on luettelo avokadon eduista ihollesi:

17. Hallitse aknea:

Avokadon antibakteeriset, antiviraaliset ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet auttavat vähentämään aknea ja siihen liittyviä arpia luonnollisesti, vaikka tältä osin tarvitaan lisää tutkimusta.

Avokadoöljyllä on antimikrobisia ominaisuuksia, jotka paitsi puhdistavat kasvosi myös estävät tulehduksia tulevaisuudessa. Se myös tekee ihostasi kosteutetun ja joustavan puhdistamalla kasvosi (19).

18. Anti-aging:

Avokado on runsaasti E-, F -vitamiineja ja antioksidantteja, kuten luteiinia ja zeaksantiinia, jotka hidastavat ryppyjen muodostumista ja antavat kasvoillesi nuorekkaan hehkun. Eläinkokeiden mukaan avokadoöljy tehostaa kollageenin aineenvaihduntaa kehossa (20).

19. Apua kuivan ihon ehkäisyyn:

Biotiini on osa B -kompleksin vitamiineja ja sitä saa runsaasti avokadosta. Paikallisesti käytettynä biotiini ehkäisee tehokkaasti kuivaa ihoa (21).

20. Sileä ja kimmoisa iho:

B-karoteenia, lesitiiniä ja linolihappoa on saatavana runsaasti avokado-sellussa ja avokadoöljyssä. Nämä ravintoaineet ravitsevat kuivunutta, halkeilevaa ja hilseilevää ihoa ja antavat sinulle sileän ja joustavan pinnan.

21. Luonnollinen aurinkovoide:

Ympäristötekijät ja UV -säteet aiheuttavat monia ongelmia, jotka vahingoittavat ihoasi prosessissa. Avokado on runsas polyhydroksyloitujen rasva -alkoholien lähde, joka suojaa ihoasi tulehduksilta ja auringon vaurioilta ja toimii luonnollisena aurinkosuojana (22). Se suojaa myös ihoasi C- ja E -vitamiinien aiheuttamilta oksidatiivisilta vaurioilta.

Avokadon edut hiuksille:

Tässä on luettelo avokadon tarjoamista eduista hiusten terveyden ylläpitämiseksi:

22. Parantaa päänahan terveyttä:

Avokadossa on yhdisteitä, jotka ovat välttämättömiä päänahan terveyden ylläpitämiseksi, kuten vitamiineja, proteiineja, aminohappoja jne. Voit myös käyttää avokadoöljyä kosteuttamaan ja nuorentamaan päänahkaa, mikä johtaa terveisiin hiuksiin ja päänahkaan. Se tekee hiuksistasi kiiltävät ja täynnä elämää tarjoamalla ravintoa.

23. Voi auttaa terveitä hiuksia ja kynsiä kasvamaan:

Avokadot sisältävät suuria määriä E -vitamiinia, jotka paitsi edistävät hiusten kasvua myös vahvistavat hiuksia luonnollisesti. Se myös hidastaa hiusten kasvua, koska E -vitamiini korjaa päänahan vauriot. Vaikka tarvitaan lisää tutkimusta, jotta voidaan osoittaa suhde avokadon vaikutuksen välillä hiusten kasvuun, hiusten kasvu on mahdollista E -vitamiinilisällä (23).

24. Auta hiuksia näyttämään sileiltä ja kiiltäviltä:

Avokadomassa edistää hiusten kasvua uudistamalla ja kosteuttamalla päänahkaa riittävästi. Se ravitsee päänahkaa juurista ja tekee hiuksista sileät ja kiiltävät.

25. Estä hiusten rikkoutuminen:

Biotiinin läsnäolo edistää tervettä hiusten kasvua, ja tätä B-kompleksin vitamiinia on runsaasti saatavilla avokadossa. Avokadoista uutettu öljy estää hiuksiasi katkeamasta ja tekee niistä sileät ja kiiltävät tiivistämällä kynsinauhoja. Tämä prosessi on mahdollista, koska avokadoöljyssä on kaliumia ja magnesiumia.

26. Voi auttaa estämään hiustenlähtöä:

B- ja E -vitamiinit suojaavat ja vahvistavat hiuksiasi solutasolla, jota on runsaasti avokadossa. E -vitamiini voi korjata päänahan vaurioita, jotka voivat estää hiusten kasvua, ja B -vitamiini tehostaa hiusten kasvua luonnollisesti.

Kuinka avokadot sisällytetään ruokavalioosi:

Tässä on luettelo joistakin helppokäyttöisistä avokadoresepteistä, joita voit kokeilla.

1. Avokado -smoothie:

Ainekset:
 1. Yksi kypsä avokado.
 2. Kaksi kupillista tuoretta pinaattia.
 3. Yksi banaani.
 4. ¾ kuppi kookosmaitoa.
 5. Kolme rkl limen mehua.
 6. ½ rkl limetinkuorta.
 7. Ripaus suolaa.
 8. Yksi rkl vaahterasiirappia.
 9. Kahdeksan jääpalaa.
Valmistautuminen:
 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen.
 • Sekoita kunnes ainekset ovat kermaisia.
 • Voit säätää makeutta joko lisäämällä tai vähentämällä vaahterasiirapin määrää valintasi mukaan.
 • Lisää hieman kookosmaitoa, jos smoothien koostumus on hieman paksu.

2. Vesimeloni- ja avokado -salaatti:

Ainekset:
Pukeutuminen:
 1. Kaksi rkl ekstra -neitsytoliiviöljyä.
 2. Kolme rkl limen mehua.
 3. ½ jauhettua valkosipulia.
 4. ¼ rkl merisuolaa.
Salaatti:
 1. Viisi kupillista kuutioitua vesimelonia.
 2. Yksi kuutioitu avokado.
 3. Yksi kuppi kuutioitua kurkkua.
 4. 1/3 kuppia fetajuustoa (murskattu).
 5. ¼ kuppi ohuiksi viipaloituja punasipulia.
 6. 1/3 kuppi mintunlehtiä (revitty).
 7. Pippuri.
 8. Merisuola.
Valmistautuminen:
 • Ota pieni kulho ja vatkaa kaikki kastikkeen ainekset ja pidä se sivuun.
 • Laita vesimeloni, sipulit, kurkku isoon kulhoon ja sekoita ne.
 • Kaada puolet kastikkeesta tasaisesti kulhoon.
 • Lisää kulhoon pippuria, minttua, avokadoa ja lopuksi fetajuustoa.
 • Viimeistele se loputusta kastikkeesta.
 • Voit maustaa salaatin oman maun mukaan.

3. Avokado -paahtoleipä:

Ainekset:
 1. Yksi kypsä avokado.
 2. Kaksi viipaletta leipää.
 3. Kaksi puolikasta valkosipulinkynttä.
 4. Pippuria ja suolaa.
 5. Kaksi rkl ekstra -neitsytoliiviöljyä.
 6. Hienoksi hienonnettu korianteri.
Valmistautuminen:
 • Halkaise Avacado puoliksi ja poista siemenet.
 • Paahda leivän valinta.
 • Käytä valkosipulin leikattua puolta hieroen paahtoleivän kuumaa puolta kevyesti.
 • Kaavi avokadon liha lusikalla.
 • Soseuta avokado ja levitä se paahtoleivän päälle.
 • Ripottele pippuria ja suolaa valintasi mukaan.
 • Levitä sitruunamehua, oliiviöljyä ja hienonnettua korianteria.
 • Tarjoile heti.

4. Avokado -vanukas:

Ainekset:
 1. Kaksi avokadoa (kypsä).
 2. 2/3 kuppia mantelimaitoa.
 3. Kolme rkl sokeria.
 4. Yksi rkl sitruunamehua.
 5. Ripaus suolaa.
Valmistautuminen:
 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita hyvin.
 • Varmista, että siinä ei ole paakkuja ja koostumus on kermainen.
 • Laita jääkaappiin tunniksi ja nauti sitten.

Avokadojen sivuvaikutukset:

Vaikka avokadon syömisellä on useita etuja, jopa hyvän asian nauttiminen liiallisina määrinä voi aiheuttaa haitallisia vaikutuksia kehoosi. Jotkut haittavaikutuksista ovat:

 • Avokado voi vähentää maidontuotantoa imettävillä äideillä, ja imetyksen ja raskaana olevien naisten on vältettävä sitä.
 • Vaikka avokado on täynnä terveellisiä rasvoja, se on täynnä kaloreita, joten se aiheuttaa painonnousua.
 • Se voi aiheuttaa maksavaurioita anetolin ja estragolin nimisten komponenttien vuoksi.
 • Tulehduskipulääkkeitä voi häiritä, jos käytät
 • Avokadoa liikaa.
 • Jos olet allerginen avokadolle, sen nauttiminen voi aiheuttaa kutinaa, nokkosihottumaa, ihon turvotusta ja ihottumaa.
 • Vältä avokadoa, jos sinulla on lateksi -intoleranssi.
 • Se vähentää kehon HDL -kolesterolia.
 • Avokado voi aiheuttaa veren ohenemista, varsinkin jos käytät tietyntyyppisiä lääkkeitä.

Avokado on yksi suosituista hedelmistä, jotka lisäävät maun parannusta mihin tahansa yksinkertaiseen reseptiin maullaan ja useilla eduillaan. Vaikka avokadot sisältävät runsaasti rasvaa, ne ovat kaikki hyviä rasvoja ja voimakkaita antioksidantteja, jotka ovat hyödyllisiä luonnollisesti terveydelle, iholle ja hiuksille. Toivomme, että tässä artikkelissa annetut tiedot ovat antaneet sinulle yksityiskohtaisen kuvan sen eduista. Älä unohda kertoa meille, oliko siitä apua!

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältö on vain informatiivinen eikä korvaa ammatillisia neuvoja. Verkkosivusto ei ole vastuussa mahdollisista vaikutuksista kehoosi. On parempi kuulla ammattilaista ennen kuin alat käyttää mitään uutta.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Onko avokadon syöminen tyhjään vatsaan turvallista??

Ans. Avokadon kuitupitoisuus on korkea ja saattaa verottaa ruoansulatusjärjestelmääsi, jos käytät sitä tyhjään vatsaan. Yritä sisällyttää tämä merkittävä hedelmä ateriaasi. Tämän väitteen perusteluun tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta.

2. Kuinka monta avokadoa voit syödä päivässä ilman sivuvaikutuksia?

Ans. Keskimääräisessä avokadossa on 29 grammaa rasvaa ja 322 kaloria. Riippuen päivittäisestä kalorien saannista, on hyväksyttävää kuluttaa puolet-kaksi avokadoa päivässä.

3. Kuinka voit säilyttää avokadon ja estää niiden ruskistumisen?

Ans. Huoneenlämmössä avokado säilyy 1-3 päivää ja jääkaapissa 3-5 päivää. Hapettumisen estämiseksi ja avokadon ruskehtamiseksi voit päällystää sen oliiviöljyllä ja jäähdyttää ilmatiiviissä astiassa.