Kuinka käyttää päivämääriä diabetekseen?

Diabetespotilaalla on varmasti sokerihimo. Koska diabetes on sairaus, johon liittyy lisääntynyt sokeripitoisuus kehossa, on oltava erittäin varovainen heidän ruokailutottumustensa suhteen. Diabeetikoiden on vältettävä sokerin kulutusta suorassa muodossa, kuten valkoista sokeria, makeisia, karkkeja ja sokeripitoisia jälkiruokia ja niin edelleen. Lääkärit kuitenkin sallivat heidän korvata nämä elintarvikkeet sellaisilla hedelmillä, jotka ovat luonnollisesti makeita, kuten rusinoita, taatelihunajaa ja muita. Päivämäärät ovat erinomainen korvaaja, koska niillä on monia etuja. Tämä artikkeli käsittelee päivämäärien kuvausta, sen ravintoarvoa, myyttejä päivämääristä, sen hyötyjä diabeetikoille ja tapoja kuluttaa päivämääriä.

Päivämäärät ovat Persianlahdelta peräisin olevien taatelipalmujen hedelmiä. Se on erittäin kestävä hedelmä, joka kestää ääripäitä. Se on pieni mehevä hedelmä, jonka massa ympäröi yhtä siementä. Erittäin ravitseva, tämä hedelmä on myös terveellinen korvaus välipaloille, valkoiselle sokerille ja muille keinotekoisille makeutusaineille, erityisesti diabeetikoille.

Päivämäärien ravintoarvo:

Fruktoosi ja glukoosi ovat tärkeimmät sokerin lähteet, joita on runsaasti. Yksi kuppi hienonnettua taatelia sisältää noin 415 kaloria, 110 hiilihydraattia ja noin 95 g sokeria. Se tuottaa lähes 287 kcal energiaa. Sen sokeripitoisuus sisältää vähintään 29 % fruktoosia ja vähintään 41 % glukoosia.

Myytti päivämääristä:

Yksi yleisimmistä myytteistä on, että diabeetikoiden on vastustettava jopa luonnollisia makeisia ja hedelmiä, kuten taatelia ja rusinoita, joissa on paljon kaloreita. Tämä ei ole totta, diabeetikot voivat nauttia päivämääristä, vaikka heidän on oltava varovaisia ​​ja pidettävä välilehti osassa.

Miten päivämäärät ovat hyödyllisiä diabeetikoille??

  • Päivämäärät sisältävät tärkeitä ravintoaineita, jotka täyttävät diabetesta sairastavan ihmisen vaatimukset. Se on yksi terveellisemmistä vaihtoehdoista luonnolliselle sokerille, joka on kielletty diabeetikolla.
  • Glykeeminen indeksi on erittäin alhainen: diabeetikoilla on velvollisuus kuluttaa vain niitä elintarvikkeita, joiden glykeeminen indeksi on erittäin alhainen sokeritasojen ylläpitämiseksi. Se vaihtelee 35,5: stä 49,7: een päivinä, joiden perusteella se voidaan sisällyttää diabeetikon ruokavalioon.
  • Hiilihydraattien läsnäolo: Hiilihydraatit ovat välittömän energian lähde, koska ne ovat täynnä fruktoosia ja glukoosia. Jokainen 100 grammaa taatelia sisältää noin 75 grammaa hiilihydraatteja, joten kun diabetespotilaat tuntevat olonsa vähäisiksi, heidän on pidettävä datapaketti käsillä, jotta he saavat energiaa.
  • Päivämäärät eivät häiritse verensokeria ja saavat ihmisen tuntemaan olonsa kylläiseksi pidemmän aikaa.

Päivämäärien kulutustavat:

Diabeetikkojen tulisi suosia tuoreita taatelijuomia kuivatun ja tiivistetyn muodon sijaan. Päivämäärien lukumäärä on sisällytettävä siten, että päivittäinen saanti ei saa ylittää 15 grammaa hiilihydraatteja ja 60 kaloria. Päivämääriä voidaan käyttää erilaisilla yhdistelmillä, jotka ovat erinomaisia ​​diabeetikolle.

  • 3-4 päivämäärää 150 ml: n maidon kanssa on erinomainen tapa toimittaa energiaa keholle.
  • Toinen terveellinen yhdistelmä olisi hienonnettu taatelit ja puoli kupillista jogurttia.
  • Etsitkö iltapalaa ja ota sitten pieni nyrkki pähkinöitä, kuten pistaasipähkinöitä ja manteleita, ja sekoita se noin 2-3 päivämäärään (hienonnettuna). Näin varmistat, että vatsasi on täynnä pidemmän aikaa.
  • Vakavasti diabeetikon on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen kuin se lisätään ruokavalioon.

Taatelit ovat terveellinen korvike synteettiselle sokerille, koska se on luonnollinen sokerin lähde; diabetesta sairastavan tulisi kuitenkin aina neuvotella lääkärin kanssa ennen päivämäärien lisäämistä ruokavalioon.