Tulsi: edut, sivuvaikutukset ja valmistelu.

Tulsi tai pyhä basilika on kasvi, joka löytyy jokaisesta intialaisesta taloudesta ja jolla on hengellinen merkitys. Sitä viljellään koko Kaakkois -Aasiassa ja se on kotoisin Intian niemimaalta. Yrttien kuningatar -niminen Tulsi suojaa kehomme tehokkaasti useilta terveysvaivoilta. Siten sitä ei vain palvota, vaan sillä on myös erityinen paikka ayurveda -lääketieteessä. Tässä artikkelissa olemme keskustelleet Tulsin hyödyllisistä vaikutuksista yksityiskohtaisesti. Lue lisää!

Tulsin edut (pyhä basilika) terveydelle, hiuksille ja amp; Iho

Mikä on Tulsi (Holi Basil) ja tyypit:

Pyhä basilika -kasvi on minttuperheeseen kuuluva lehtivihreä, ja sitä kutsutaan Intiassa yleisesti Tulsi -nimiseksi. Rama Tulsi, Krishna tulsi ja Vana tulsi ovat kolme Intiassa löydettyä tulsi -varianttia. Niillä on samanlainen maku ja niitä käytetään samalla tavalla useissa lääkkeissä. Pyhää basilikaa on käytetty kulinaarisena yrttinä Italian ja Kaakkois -Aasian keittiöissä pääasiassa ja sitä on viljelty yli 5000 vuotta.

1. Rama Tulsi:

Kutsutaan myös Sri Tulsiksi, Rama Tulsin maku on makeammalla puolella ja sillä on parantavia ominaisuuksia. Sitä käytetään pääasiassa lääketieteellisiin ja uskonnollisiin tarkoituksiin, ja sitä esiintyy kaikkialla maassa.

2. Krishna Tulsi:

Krishna tulsi- tai Shyama tulsi -lehdillä on raikas rakenne ja ainutlaatuinen väri. Tätä tulsi -varianttia käytetään pääasiassa sellaisten tilojen hoitoon kuin nenän vauriot, ihosairaudet, korvasärky, kurkun infektiot, koska tämäntyyppisiä tulseja käytetään ensisijaisesti lääketieteellisiin tarkoituksiin.

3. Vana Tulsi:

Kutsutaan myös villiksi tulsiksi, Vana tulsi auttaa parantamaan vastustuskykyä, sitä viljellään yleensä Himalajan ympäristössä ja sillä on voimakas aromi. Tämä tulsi-muunnelma rakentaa fyysistä ja henkistä kestävyyttä ja sillä on ikääntymistä estäviä ominaisuuksia.

Pyhän basilikan edut:

Tulsin terveysvaikutukset:

Pyhän basilikan tulehdusta ehkäisevät ja antioksidanttiset ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen hoitovaihtoehdon moniin terveysongelmiin. Tässä esittelemme sinulle kaikki Pyhän Basilian tarjoamat terveyshyödyt, jotta voit sisällyttää ne päivittäiseen rutiiniisi ja hyötyä.

1. Paranna immuniteettiasi:

Basilikan lehdillä on voimakkaita immunomoduloivia vaikutuksia lukuisissa eläinkokeissa. Astma on merkittävä, tämä yrtti hoitaa monenlaisia ​​hengityselinsairauksia, kuten keuhkoputkentulehdusta ja keuhkoinfektioita. Lisäksi Tulsi -tipat voivat olla tehokas ratkaisu immuniteetille estäen siten infektioiden uusiutumisen.

Tulsi torjuu tehokkaasti allergista keuhkoputkentulehdusta, eosinofiilistä keuhkosairautta ja astmaa, joissa yrtti nesteyttää limaa (1). Voit myös hoitaa kylmään liittyvää kuumetta käyttämällä tulsia perinteisenä lääkkeenä.

Tulsi -lehtien yhdistelmästä valmistetun keiton juominen, ripaus kardemummaa voi olla erittäin tehokasta sadekaudella.

2. Lievittää stressiä ja ahdistusta:

Basilikalla on merkittäviä tulehdusta ehkäiseviä ja immuunivahvistavia ominaisuuksia, jotka auttavat hallitsemaan stressiä, ja siksi sitä pidetään tehokkaana adaptogeeninä. Lisäksi se auttaa vähentämään ahdistusta ja emotionaalista stressiä säätelemällä kortisolitasoja.

Pyhän basilikan antioksidantit johtuvat antioksidantteista intialaisen tutkimuksen mukaan, joka löysi positiivisia tuloksia albiinokaneilla (2). Lisäksi basilika tee voi lievittää tunteita ja edistää energiatehokkuutta.

3. Vähentää yskää ja kylmää:

Tulsi mehu voi olla erittäin hyödyllinen monille vaivoille – tästä syystä nimi Pyhä basilika. Tulsi auttaa vähentämään kylmää ja ruuhkia rinnassa, koska se sisältää yhdisteitä, kuten kamfeenia, eugenolia ja kineolia. Voit hoitaa tehokkaasti hengityselinsairauksia, kuten yskää, vilustumista, astmaa, influenssaa, keuhkoputkentulehdusta nauttimalla tulsimehua, johon on sekoitettu inkivääriä ja hunajaa (3).

4. Auta laihduttamaan nopeasti:

Joidenkin tutkimusten mukaan kaksi merkittävää painonnousua aiheuttavaa tekijää ovat veren kolesteroli ja verensokeritasot – Basil auttaa alentamaan näitä kahta tekijää. Lisäksi kortisoli on stressihormoni, joka voi aiheuttaa painonnousua, ja tulsi -vesi auttaa vähentämään stressihormonia tehokkaasti.

Äskettäisen tutkimuksen mukaan tulsi -lehtiuutteiden 250 mg: n kapselien saamisen jälkeen ihmisillä on parantunut rasvaprofiili ja BMI lihavilla potilailla (4). Kuitenkin, koska tutkimus on edelleen käynnissä, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät basilikaa laihtumiseen.

5. Laske verenpainetta:

Tulsi tai Pyhä basilika auttaa hoitamaan hypotensiota ja auttamaan ylläpitämään riittävää verenpainetta, koska se on ravintoaineiden aarrearkku, kuten C -vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia. Lisäksi tulsi -lehtien säännöllinen kulutus auttaa alentamaan veren kolesterolitasoja ja lisää verenpainetta, koska se sisältää eugenolien antioksidanttia. Saat positiivisia tuloksia nauttimalla viisi tai kuusi lehteä aikaisin aamulla tyhjään vatsaan.

6. Apua ruoansulatukseen:

Yksi tulsi -veden juomisen eduista aamulla on, että se auttaa sinua käsittelemään ruoansulatusongelmia. Tämä vesi auttaa torjumaan hapon refluksointia ja parantaa suolen toimintaa huuhtelemalla vaarallisia myrkkyjä kehostasi.

Tulsi -vesi auttaa parantamaan ruoansulatusjärjestelmääsi stimuloimalla ruoansulatusentsyymejä ja mehuja. Painonnousu voi olla yksi sivuvaikutuksista, kun sinulla on ongelmia ruoansulatusjärjestelmässä.

7. Vähennä kuumetta:

Tulsi auttaa vähentämään kuumetta torjumalla infektioita antibakteeristen ja virusten vastaisten ominaisuuksiensa vuoksi. Tulsissa on myös yhdiste nimeltä eugenol, joka vähentää kipuja kehossa kipua lievittävillä ominaisuuksillaan. Voit käsitellä jaksottaista kuumetta yhdistelmällä mustapippurijauhetta ja tuoretta tulsi -mehua.

 • Kiehauta litra vettä, jossa on yksi rkl jauhettua kardemummaa;
 • Sekoita neste maidon, sokerin kanssa. Tämä keitos voi alentaa lämpötilaa tehokkaasti.

8. Kivun lievitysominaisuudet:

Vielä yksi tulsi-lehtien odotettu terveyshyöty on niiden kipua lievittävät ominaisuudet. Se toimii yhtenä luonnollisista lääkkeistä päänsärkyyn, koska se rauhoittaa ja lievittää kipua. Joten jos sinulla on kylmä, migreeni tai päänsärky, joka johtuu poskiontelotulehduksesta tai allergioista, tulsi -lehdet voivat tehdä ihmeitä.

 • Ota kaksi kupillista vettä kulhoon ja lisää siihen kourallinen tulsi -lehtiä.
 • Keitä sisältö ja juo, kun se on haaleaa.

9. Syövän vastaiset ominaisuudet:

Vaikka Basil tai Tulsi ovat yllättäviä, ne auttavat tappamaan kehon kasvainsoluja, koska sen uutteilla on radioaktiivisia ominaisuuksia. Tämän yrtin syövänvastaiset ominaisuudet tulevat fytokemikaaleista, kuten eugenolista, rosemariinihaposta, myretenaalista, apigeniinistä ja luteoliinista, jotka voivat auttaa ehkäisemään syöpää eri muodoissa (5).

Basilian lisäyksen jälkeen on osoitettu lisäävän tervettä entsyymiaktiivisuutta vähentämällä syöpäentsyymien muodostumista merkittävästi. Lisäksi erään toisen tutkimuksen mukaan basilikalehti ote metastaaseja ihmisen haimasyöpäsoluista ja vähentää tuumorigeenisyyttä (6).

10. Estä sydänsairaudet:

Kolesteroli ja korkea verenpaine ovat johtavia syitä; yksi merkittävimmistä kuolleisuuden syistä maailmassa on sydän- ja verisuonitaudit. Tässä suhteessa Basil on todettu hyödylliseksi eri tutkimusten mukaan. Esimerkiksi basilika tai tulsi ehkäisee sepelvaltimotautia ja sydänkohtauksia vähentämällä verihiutaleiden muodostumisen riskiä valtimoiden seinille flavonoidien (7). Lisäksi basilikan tiedetään alentavan huonoa kolesterolia ja lisäävän hyvää kolesterolia estäen sydänsairauksia (8).

11. Pidä diabetes poissa:

Tutkimuksen mukaan Basil voi auttaa lisäämään insuliinineritystä tyypin 2 diabetesta sairastavilla. Sillä on tutkimusten mukaan myös diabeteslääkkeitä (9), ja tukee myös verensokerin säätelyä toisen tutkimuksen mukaan (10). Tulsi-lehtien ruoansulatus tyypin 2 diabetesta sairastavilla potilailla oli raportoinut parantuneista verensokeritasoista. Tulsin aiheuttama hypoglykeeminen vaikutus johtuu sen sisältämistä fytokemikaaliyhdisteistä, kuten saponiineista, flavonoideista ja triterpeeneistä.

12. Auttaa ehkäisemään munuaissairauksia:

Pyhä basilika on erinomainen munuaisille, koska se on suuri diureetti ja vieroitus. Lisäksi yksi tulsin lääkinnällisistä käyttötarkoituksista on etikkahappo ja muut komponentit, jotka auttavat puhdistamaan munuaisia ​​vähentämällä veren virtsahappotasoja.

Tulsi -lehtien juominen hunajalla päivittäin kuuden kuukauden ajan auttaa pestämään munuaiskivet, mikä helpottaa sinua.

13. alentaa kolesterolitasoja:

Tulsi auttaa alentamaan LDL -kolesterolitasoja ja lisää HDL -kolesterolitasoja samanaikaisesti kohdistamalla aineenvaihduntahäiriöitä. Tässä yrtissä oleva öljy nimeltä eugenol on syy tähän aineenvaihduntaan, mikä parantaa sydämen terveyttä ja verenkiertoa.

Tulsin edut hiuksille:

Tulsi tai pyhä basilika tarjoaa sinulle luonnollisen ja tehokkaan lääkkeen useiden hiusongelmien hoitamiseen. Ensinnäkin se edistää hiusten kasvua stimuloimalla päänahan verenkiertoa. Kerro meille lisää hiusten tulsi -lehdistä.

14. Hiusten kasvun edistäminen:

Tulsiöljy hiuksille voi edistää hiusten kasvua stimuloimalla verenkiertoa, koska se on runsaasti K -vitamiinia ja antioksidantteja. Lisäksi Tulsia pidetään sankarina ainesosana terveille hiuksille ja iholle, koska se on täynnä vitamiineja, kivennäisaineita, fytoravinteita ja elektrolyyttejä (11).

15. Auta sinua parantamaan hiusten laskua:

Tulsi voi olla tehokas lääke hiustenlähtöön ja sitä voidaan pitää olennaisena aineena hiustenlähtöön. Tulsi tai pyhä basilika hillitsee hiusten putoamista nuorentamalla karvatuppia ja edistämällä päänahan verenkiertoa (12).

 • Tee tahna tuoreista basilikanlehdistä.
 • Yhdistä tämä seos kupilliseen hiusöljyä.
 • Levitä seos päänahkaan ja anna vaikuttaa noin 30 minuuttia.
 • Käytä luonnollista shampoota hiusten pesemiseen.

16. Päästä eroon hilseestä:

Yksi pyhän basilikan käyttötarkoituksista on, että se hallitsee hilseen aiheuttavien neljän tyyppisten sienikantojen kasvua. Se myös vähentää pörröisyyttä, tekee hiuksistasi hallittavia ja sileitä lisäetuina tulsin käytöstä hiuksissasi; tämä johtuu siitä, että se auttaa parantamaan verenkiertoa.

 • Sekoita hieman basilikaöljyä tavalliseen hiusöljyyn.
 • Levitä öljy varovasti päänahkaan ja hiero pyörivin liikkein.
 • Voit hoitaa kuivan päänahan ja hilseen käyttämällä tätä lääkettä.

17. Estää ennenaikaista harmaantumista:

Kun vitamiineja on pula, se johtaa hiusten ennenaikaiseen harmaantumiseen. Tulsi edistää pigmenttiä hiusten juurissa ja on yksi tulsijauheen parhaista eduista (13).

 • Yhdistä yhtä suuret määrät kuivattua pyhää basilikajauhetta ja amlajauhetta ja liota se yön yli.
 • Siivilöi ja käytä seosta hiusten pesemiseen.

Tulsin edut iholle:

Tulsilla on antibakteerisia, tulehdusta ehkäiseviä ja sienilääkkeitä, jotka auttavat sinua selviytymään monista ihoinfektioista, kuten aknesta, mustapäistä jne..

18. Ehkäisee aknea ja näppylöitä:

Basilikan lehdet poistavat myrkkyjä kehostasi ja puhdistavat veresi prosessissa sieni- ja bakteereja ehkäisevillä ominaisuuksillaan. Sopivassa koostumuksessa tulsin hyödyt iholle ovat uskomattoman tehokkaita aknen, näppylöiden ja siihen liittyvien jälkien vähentämisessä (14).

 • Yhdistä tulsi -lehdet, santelipuu tahna tai ruusuvesi.
 • Levitä tämä tahna kasvoillesi ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia.
 • Pese kasvosi kylmällä vedellä.
 • Tulsi -teen nauttiminen on myös toinen tapa.

19. Estää ikääntymisen varhaisia ​​merkkejä:

Tulsiöljy on erinomainen ratkaisu ennenaikaisten ikääntymisen merkkien hoitoon, koska se sisältää A -vitamiineja & C ja fytoravinteet, joita käytetään erinomaisina antioksidantteina. Jos yksinkertainen yrttiteetä voi virkistää, kuvittele, mitä tulsi voi tehdä pinnallesi. Voit ehkäistä ennenaikaista ikääntymistä ja näyttää nuoremmalta juomalla kaksi kupillista tulsi -teetä.

20. Apua Mustapäiden ehkäisyyn:

Kun karvatupet ovat tukkeutuneet, se aiheuttaa pieniä kuoppia, joita kutsutaan mustapäiksi iholla, mikä saa ihon näyttämään tummalta ja pelottavalta. Mustapäiden vähentäminen on yksi basilikan lehtien eduista iholle. Lisäksi Tulsi lähtee pitämään puhkeamiset loitolla sieniä ja bakteereja ehkäisevien ominaisuuksiensa ansiosta (15). Se auttaa myös poistamaan myrkkyjä kehostasi ja puhdistaa veresi.

 • Aseta kaksi märkää tulsilehteä nenän kummallekin puolelle.
 • Jätä se muutamaksi minuutiksi.
 • Pese kasvosi haalealla vedellä. Mustapäiden poistamiseksi käytä tätä lääkettä säännöllisesti.

21. Käsittelee hyönteisten puremia:

Tulsi tunnetaan kasveina, jotka torjuvat hyttysiä. Monille ihmisille tuntematon, Pyhä Basilika tai Tulsi sisältää tulehdusta estävää yhdistettä nimeltä eugenoli, joka voi tehokkaasti lievittää kutiavaa ihoa tai hyönteisten puremia (16). Sinun tarvitsee vain hieroa muutama tulsilehti iholle.

22. Suojaa ihoa infektiolta:

Tulsilla on keskeinen rooli rajoittaa sellaisten bakteerien kasvua, kuten B. anthracis ja E. coli, jotka aiheuttavat ihoinfektioita antibioottisilla ominaisuuksillaan. Se auttaa myös estämään lukuisia muita ihoinfektioita antimikrobisilla ja sienilääkkeillään (17). Lisäksi Tulsi on ollut tehokas hoito silsaa vastaan ​​tulsia sisältävissä ayurveda -lääkkeissä.

 • Jauhaa ja kiehauta 250 grammaa basilikanlehtiä seesamiöljyllä yhtä suurina määrinä ja valmista keitto. Voit hoitaa tulehduksia, kuten kutinaa tällä keitolla.
 • Toinen hoito silsa hoitoon voidaan valmistaa yksinkertaisella seoksella jauhettuja basilikan lehtiä ja yhtä suuria määriä sitruunamehua.

Tulsin (Holi Basil) lääketieteelliset käyttötavat:

Tulsin lääkinnälliset ominaisuudet antavat sille nimen ihmeyrtti tai pyhä yrtti. Monet sairaudet vaikuttavat ihmiseen jopa sen jälkeen, kun ne ovat täysin parantuneet. Tulsin säännöllinen nauttiminen auttaa pitämään useiden infektioiden toistumisen loitolla.

 • Tulsia käytetään kuumeen parantamiseen.
 • Se auttaa hoitamaan iho -ongelmia, kuten ennenaikaista ikääntymistä, mustapäitä, aknea.
 • Hyönteisten puremat voidaan hoitaa tulilla.
 • Hengitysongelmia voidaan hoitaa tulilla.
 • Se voi auttaa astman hoidossa.
 • Yleinen kylmä, kurkkukipu, päänsärky ja munuaiskivet voidaan hoitaa tulilla.

Tulsi -sivuvaikutukset:

Vaikka tulsi on luonnollista, siitä on hyötyä terveydelle, iholle ja hiuksille; yliannostus voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Seuraavassa on joitain sivuvaikutuksia, joita ylimääräinen tulsi -kulutus voi aiheuttaa:

 • Vaikka tulsi on melko turvallinen keskimääräisinä määrinä, basilika voi aiheuttaa raskaana oleville ja imettäville naisille ongelmia, kun sitä käytetään suurina määrinä hedelmättömyyden vuoksi.
 • Basilikaa tai tulsia tulee välttää vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta, koska basilikauutteet voivat lisätä verenvuotoa ja hidastaa veren hyytymistä.
 • Tulsi voi alentaa verenpainetta, koska se sisältää suuria määriä kaliumia. Basil voi kuitenkin alentaa verenpainettasi aivan liikaa, varsinkin jos käytät korkean verenpaineen lääkitystä matalaksi verenpaineeksi.

Tulsin pyhyys on yhtä poikkeuksellinen kuin sen hyödyt. Toivomme, että tämä artikkeli on antanut sinulle tarpeeksi tietoa siitä, kuinka hyödyllinen tulsi voi olla terveydellesi, ihollesi ja hiuksillesi. Siksi sisällytä Tulsi rutiiniin ilman lisäkysymyksiä ja nauti sen eduista. Älä unohda kertoa meille, oliko tästä artikkelista hyötyä.

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältö perustuu puhtaaseen tutkimukseen eikä korvaamaan ammatillisia neuvoja. Jos olet epävarma tiedoista, pyydä ammattilaisen ohjeita. Verkkosivusto ei ole vastuussa tietojen oikeellisuudesta ja aitoudesta.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Mikä on tulsin ravintoarvo?

V: Tulsi tai pyhä basilika on ainutlaatuinen ravitsemuksellinen profiili. Siinä on hyvä määrä kuitua, proteiinia, kivennäisaineita, kuten kalsiumia, ja se on runsas A-, C- ja K -vitamiinien lähde.

2. Kuinka voimme kuluttaa tulsi- tai pyhän basilikanlehtiä?

V: Voit valmistaa keittämisen käyttämällä neljää lehteä päivittäin. Markkinoilla on kapseleita, joita voit käyttää lääkärisi ohjeiden mukaan. Siirry 6-12 grammaan, jos valitset tulsi -uutteen.

3. Nopea resepti basilika teetä?

V: Tässä on nopea ja yksinkertainen resepti tulsi -teen valmistamiseen.

Ainekset:
 • Kuusi basilikanlehteä.
 • Yksi rkl hunajaa.
 • ½ rkl raastettua inkivääriä.
 • Kaksi kupillista vettä.
 • Ripaus sitruunamehua.
Valmistautuminen:
 • Kiehauta vesi kulhossa.
 • Lisää silputut tulsi -lehdet ja inkivääri.
 • Anna sisällön kiehua noin 10 minuuttia.
 • Siivilöi sisältö lasiin, lisää hunaja ja sitruunamehu seokseen.
 • Sekoita ne hyvin.