Socal Distancing: 5 idéer om hur du kan ha kul med familj och vänner samtidigt som du håller avstånd

I många förbundsstater har åtgärder för att bromsa smittspridningen av Covid-19 nu lindrats. Ändå är det fortfarande viktigt att hålla avstånd till andra. Särskilt när vi har familjemedlemmar eller vänner som tillhör coronariskgrupperna, bör försiktighet iakttas. Detta eliminerar behovet av att grilla med dina föräldrar, besöka dina morföräldrar och planera en semester med din bästa vän som är astmatisk. Och människor i långdistansrelationer har också svårt att organisera besök och hålla kontakten med sina nära och kära. Social distansering betyder inte att vi helt måste avstå från att ha kul och festa med vår familj och vänner. Här är 5 idéer om hur du behåller relationer med vänner och familj samtidigt som du håller avstånd.

Social distansering: anordna ett kafédatum hemma

Organisera café datum hemma hålla socialt avstånd

Efterlevnad av avstånds- och hygienregler är nu viktigare än någonsin. Och även om de flesta kaféerna nu är öppna igen, kan inte alla gå dit. Inte bara de personer som är mest utsatta vägrar att gå till en restaurang eller kafé. Även singlar som organiserade en första dejt där före Corona -tiderna måste göra om sina liv nu när det gäller kontaktbegränsningarna. Detsamma gäller dem som arbetar inom så kallade högriskfält, t.ex. tjänster.

Prata med morföräldrar på Skype för familjeliv

Oavsett anledningen till att social distansering fortfarande är ett hett ämne för dig och din familj eller vänner: Du behöver inte gå utan att träffas i det virtuella caféet. Arrangera helt enkelt att träffa alla, skäm bort dig själv med en kopp doftande kaffe och njut av en god tid tillsammans via videosamtal.

Social distans och fest: dans till tidigt på morgonen i ditt eget vardagsrum

Hålla socialt avstånd och festa i trädgården eller framför datorn

Det brukade vara så att en lördagskväll inte var komplett om du inte dansade med dina vänner förrän tidigt på morgonen? Även i Coronatider behöver firandet inte ställas in. Händelser i stängda och inte välventilerade rum anses tyvärr fortfarande vara riskabla. Men det betyder inte att du inte kan festa med dina närmaste vänner. Du kan bjuda in en del av din vänkrets och prata med de andra via Face Time, Skype eller Zoom. Dekorera terrassen eller balkongen på ett lämpligt sätt och förvandla utomhusområdet till ett riktigt loungeutrymme. Alla gäster ska naturligtvis klä sig på lämpligt sätt. Så ingenting står i vägen för sociala kvällar med vänner!

Social distansering: Digitala brädspel garanterar familjen kul

Spela digitala brädspel med familj och vänner

Även efter att barnen har vuxit upp och flyttat ut behöver de fortfarande sina föräldrar. Ofta tappar syskonen också kontakten med varandra när man flyttar till en annan stad. Det stora avståndet och det hektiska vardagen gör att vi bara ser några familjemedlemmar vid jul, familjefester och födelsedagar. Corona -tiderna erbjuder nu möjlighet att kontakta alla familjemedlemmar och ha kul tillsammans. Digitala brädspel är den perfekta lösningen. Det finns ett stort utbud av brädspel att välja mellan, så att varje familj kan välja rätt. Majoriteten av dem kan också spelas på smarttelefonen eller surfplattan. Det är en smart idé att spendera mer tid med nära och kära, vilket säkert kommer att vara roligt även efter koronatiden.

Organisera online läsklubb för mor- och farföräldrar eller skolbarn

Organisera online läsklubb för familj och vänner

Har du vänner med barn eller morföräldrar? Organisera en läsklubb online för olika åldersgrupper. Speciellt på sommaren finns det många möjligheter att fördjupa sig i en ny bok. Naturligtvis är det dubbelt så kul när du kan prata med din familj. De små kommer garanterat att se fram emot en kreativ workshop. Det är också en bra idé att köpa frimärken och göra ett speciellt häfte. Alla lästa böcker kan listas där och ges en stämpel. De som är mest aktiva kan också vinna priser. För detta ändamål kan du organisera en prisutdelning via Skype.

Social distansering: Organisera online -träningskurser för familj och vänner

Gör träningsövningar online i koronatider

Att gå till gymmet är förstås dubbelt så kul. Alla känner varandra ändå, de kan utbyta idéer eller helt enkelt gå i sin egen takt efter en hård dags arbete och träna så mycket de kan. Och även om det finns många alternativ till gymmet på sommaren saknas fortfarande något när man joggar i parken, till exempel. Det är därför fler och fler vänner som brukade träna tillsammans väljer en online fitnesskurs. Där visar oberoende fitnesstränare lämpliga övningar som alla kan göra själva utan fitnessutrustning hemma.

Prenumerera för att organisera en online fitnesskurs med vänner

Yogakurser har också stor popularitet. Det är ett bra sätt att hålla sig i form och fortsätta träna med vänner. Så du tappar aldrig kontakten och kan gå till gymmet igen efter Corona -tider. De som väljer denna variant har också fördelen av personlig rådgivning. Detta är viktigt eftersom det är lätt att bli skadad, särskilt hemma. Erfarna och skickliga tränare känner till deltagarnas styrkor och svagheter och vet vilka övningar som är lämpliga och vilka som inte är det.

Social distans och dejting: hur ser framtiden ut för singlar

Att bemästra coronaviruslivet som en enda utmaning

Coronaviruset ställer stora utmaningar för oss alla. Framför allt handlar det om vår psykiska hälsa. Singlar har en särskilt svår tid eftersom de var helt ensamma under förbudet mot kontakter och inte hade någon att lita på. Lägg därtill att de flesta singlar otåligt väntar på sommaren. Sommaren är kärlekens säsong. Men hur ser framtiden ut för dig nu? Dejtingsapparna erbjuder nu många alternativ för onlinedatum. Och även om vissa tycker att detta är för opersonligt är det faktiskt en bra början. Innan Corona -tiden kritiserades appar som Tinder. Kontakt skulle vara för enkelt. För opersonligt. Detta leder till att människor på Tinder och Co. snabbt träffas, ordnar att träffas och sedan bryter upp efter några träffar. Under tiden har dock apptillverkarna insett de nya trenderna. Och om du är tålmodig och vill kompromissa kan du också bygga upp en relation online steg för steg under Corona -krisen, lära känna din partner bättre och på så sätt se till att kärleken verkligen består efter Corona -tiden.