Jogging istället för fitness? Fördelarna med att springa i korthet

springa träning är roligt glad tillsammans gör dig smal

Även om du spenderar din tid på gymmet i flera veckor kommer de goda resultaten först när du har inkluderat löpning i ditt träningsprogram. Gå på det och du kommer snart att kunna se fram emot en platt mage. Den första av de många fördelar medan man springer är redan där!

Varför ska vi bry oss om hälsofördelarna med att springa??

Jämn fettfördelning Näring Viscerala fetter omsluter farliga inre organ

Buk- och höftfett äventyrar hälsan eftersom de omsluter de inre organen, särskilt matsmältningssystemet. Som ett resultat ökar så kallade viscerala fetter risken för typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Enligt forskning från Duke University Medical Center sticker hälsan ut Fördelar med löpning genom ett snabbare avlägsnande av dessa viscerala fetter jämfört med resultatet av muskelträning.

Även om du anser dig själv vara normalviktig måste du hela tiden se till att din fettfördelning är jämn. Lyckligtvis är de viscerala fetterna mycket lättare att ta bort än de subkutana fetterna.

Upptäck de viktiga fördelarna för dig när du springer

joggande familjer rolig fritid nära naturen sportiga kläder vara passform

Jogga hur du vill – snabbare eller långsammare. Det är viktigt att visa uthållighet och uthållighet kring Fördelar med löpning att kunna komma ihåg.

Vid löpning måste den maximala hjärtrytmen först observeras. Överskrid inte denna gräns! Så att fettförbränningen börjar, sikta på en viss intensitet av hjärtstress. Detta säkerställer en optimal förbrukning av kalorier och följaktligen en effektiv viktminskning.

Nybörjare borde hellre jogga långsammare och gradvis öka tempot. Om du känner dig obekväm med att svettas för mycket, andas svårt och inte längre kan prata, är det bättre att sluta! Efter en kort paus på cirka 5 minuter, gå bort, men med en lägre intensitet. Det rekommenderas att du tillåter dig själv en sådan breakout var 10-15: e minut. Dessutom ska du alltid utöva pulskontroll när du får chansen.

Det tar trots allt cirka 12 veckor innan massan av viscerala fetter i kroppen minskar märkbart.

Att springa tillsammans är ännu roligare

jogga tillsammans tjejer bränner fett leende känns passform

Njut av känslan av välbefinnande när du springer

fördelarna med att springa känns bra njutning friska kilo natur

Löpning kommer att hålla dig smal och i toppform

löpintensitet puls sport stanna smal gå ner i vikt