Tips för att skjuta en babybula i badkaret som ett unikt minne av graviditeten

Denna trend är inte bara söt, utan helt fantastisk, fantastiskt vacker och romantisk. Om du vill göra en baby bump shoot i badkaret är mjölkbadet definitivt ett bra beslut. Resultatet är förtrollande bilder som inte kunde passa bättre för tillfället.

Äkta blommor ska användas till graviditetsskottet

Och även om alla fällor under babybumpskottet i badkaret, som mjölk, blommor och eventuella kläder, representerar ett spännande och samtidigt lugnande samspel, är det viktigaste elementet alltid kvar i förgrunden: babybulten. Mjölkbadskottet kommer att förbli det perfekta minnet av denna spännande och känslomässiga tid, förutsatt att det är ordentligt planerat och genomfört.

Baby bump shoot i badkaret som en påminnelse för den blivande mamman

Så att allt går bra skulle vi vilja hjälpa dig med några tips för att skjuta en babybump i badkaret. På så sätt kan du ta underbara babybumpfoton själv eller planera och sätta ihop allt du behöver med den valda fotografen. Den ideala perioden är mellan den 32: e och 35: e graviditetsveckan.

Baby bump shoot i badkaret – Vad du behöver

Baby bump shoot i badkaret - bilda ett hjärta på magen med händerna

Mjölk och alternativ

När du skjuter en babybump i badkaret ser vattnet inte bara mjölkigt ut, det innehåller faktiskt äkta mjölk. Den exakta mängden varierar inte bara beroende på mängden vatten du kommer att använda. Hur mycket mjölk du behöver för badkarskottet beror också på hur bra du vill ha vattnet. Cirka 3 liter borde räcka.

Använd komjölk. Men om du lider av laktosintolerans bör du undvika den här typen av babypumpbilder! Alternativt kan du använda andra sätt att skjuta i badkaret under graviditeten: badbomber eller andra badprodukter som gör vattnet mjölkigt och till och med kaffevittare har samma effekt.

Vilka blommor som helst är lämpliga för badkaret

Blommorna

Konstgjorda blommor simmar inte lika fint som riktiga. Det följer logiskt att du bör ge företräde åt riktiga blommor. Tänk också på lite grönt för en större variation av färger. För att fotona ska se harmoniska och romantiska ut är en kombination av tre färger bäst. Ju större blommornas diameter, desto längre simmar de.

Du kan placera rosor i ett ljust fönster så att du kan öppna dig själv för babyskuddet i badkaret. Om du använder vita blommor är det lämpligt att inte göra vattnet för mjölkigt så att blommornas färg inte försvinner i den vita bakgrunden. Köp blommorna dagen innan, lägg dem i en vas och håll dem fräscha med en matsked socker och en matsked citronsaft tills den kreativa graviditeten skjuter i badkaret.

Designa badkaret och ta foton av babybulten och den gravida kvinnan

Kläder

Du bestämmer själv vad du vill ha till babyskuddet i badkaret. Det beror också på vad du känner dig bekväm i. Ren spetsklänning i vitt eller grädde är bra idéer. Men naturligtvis passar alla andra typer av kläder och färger som passar till temat också.

Vissa blivande mödrar väljer till och med halvnakor, där de intima områdena bara är smart dolda eller täckta. Eller bara ta en känslig trasa. Testa gärna flera idéer.

Rolig idé för babybumpskottet i mjölkbadet med oreokakor istället för blommor

Andra saker

Inte bara blommor kan användas för babybumpskottet i badkaret. Föremål som vanligtvis används för andra skottlossningar är också lämpliga: babyskor, strumpor, leksaker, en barnbok eller vad du än tänker på. Eller vad sägs om några citrusskivor för en exotisk stil eller konfetti? Eller hitta på något roligt, till exempel dina favoritgodisar eller maten du har längtat efter sedan graviditeten.

Fyll badkaret för graviditetsbilderna

Babybump skjutbadkar med förslag på perspektiv och vinklar

  1. Förbered blommorna för babybumpskottet i badkaret genom att förkorta stjälkarna till 3 cm. Den återstående stammen hjälper blommorna att simma bättre på vattenytan.
  2. Om du först lägger mjölken i badkaret och sedan vattnet, kommer fula skum och bubblor att dyka upp. Det är därför viktigt att börja med vattnet!
  3. Häll i mjölken (eller mjölkersättningen), rör om lätt för att fördela den och låt blandningen vila i cirka 15 minuter.
  4. Blommorna kommer in sist och fördelas noggrant över vattnet. Detta steg kan också göras efter att den gravida kvinnan redan är i vattnet.

Den gravida kvinnan kan lägga sig kort i badkaret innan hon fyller så att du bättre kan bedöma rätt mängd vatten. Magen ska inte täckas. Men regeln är: det är bättre att ha lite för mycket vatten, eftersom du alltid kan tömma bort det efteråt. Att fylla på utan att skumma mjölken är svårare.

Viktiga försiktighetsåtgärder när du tar graviditetsbilder

Fristående badkar för mjölkbadet baby shoot för vintage stil

Vattnet ska dock vara behagligt varmt inte på något sätt hett för varmt vatten är inte bra för barnet! Används även för babyskott i badkaret färsk och pastöriserad mjölk, som du kontrollerar innan du häller, eftersom det är tillåtet inte bortskämd vara.

Mörkblå spetsklänning i ett ovalt badkar

Det är halt i badkaret. Därför rekommenderas försiktighet! Även om strålkastare eller andra elektriska apparater används måste man vara försiktig när man hanterar vattnet så att inga olyckor inträffar! Dessutom ska gravida kvinnor inte ligga på ryggen för länge. Vikten av buken pressar sedan på venen som bär blodet från underkroppen tillbaka till hjärtat. Även om vattnet minskar tyngdkraften lite bör fotograferingen inte ta för lång tid.

Baby bump shoot i badkaret – fler tips

En krans av löv och blommor som matchar skjutdekorationen

Ovanifrån, från sidan, överallt

Det är bättre att ta för många foton än för få babybumpfoton, särskilt om du inte är fotograf och tar graviditetsbilderna själv. I digital fotograferings tid behöver du inte oroa dig för film. Utnyttja detta och testa olika perspektiv. Använd en stol för att ta foton uppifrån, diagonalt, längre ner, direkt mot ansiktet eller från baksidan av huvudet mot babybulten. Här krävs fantasi!

Dekorera ditt hår med blommorna vid babybumpskottet

Lek med inställningarna

Fokusera hela scenen eller fokusera på en specifik punkt och lägg till bokeh -effekter. Ställ in ISO högre eller lägre, experimentera med bländaren och exponeringstiden. Detta är det bästa sättet att hitta och använda de perfekta inställningarna för varje graviditetsfoto. Du bör göra de första inställningarna innan den gravida kvinnan är i vattnet så att hon inte behöver stanna i badkaret onödigt länge.

Romantisk skott i mjölkbadet med blommor och rankor under graviditeten

Ljuset

En av de största utmaningarna är ljuset, vilket kan vara svårt, särskilt i rum där naturligt solljus är ganska begränsat. Ljuset ska inte lysa in i ansiktet underifrån, för då markeras näsan och fula skuggor uppstår. Helst ska ljuset komma ovanifrån. Strålkastare kan hjälpa till här och även smickra sminket för babybumpskottet.

Kreativa bilder på bebisen i mjölkigt vatten

Effekter

Fina effekter kan också läggas till efteråt. Den så kallade dubbla exponeringen, som är mycket populär för bröllopsfoton, men också kan användas för bearbetning av badkarets foton, är särskilt vacker. Prata med din fotograf eller är du själv fotograf, föreslå idén för din kund.

Använd konfetti istället för blommor för att dekorera vattnet

Fotoidé med blomma som accent

Babybump skjutbadkar med spetsklänning

Gatsby klänning som en outfit för retro stil

Retro badkar och Gatsby klänning i beige för graviditeten

Romantiska färger för klänning och blommor

Klä dig med blommotiv för att matcha de flytande blommorna i mjölkstången