Gör pumpapynt till hösten själv – 18 idéer att imitera

Pumpa dekoration mantelpiece mini pumpa skylt

Hösten är utan tvekan pumpans säsong. Med det kan du inte bara förbereda läckra recept, utan också trolla fram en stämningsfull dekoration för lägenheten. Om du vill inreda ditt hus och din trädgård vackert till hösten hittar du mycket inspiration och tips för en underbar pumpadekoration hos oss. Våra idéer är lätta att göra själv och är verkligen mycket roliga.

Pumpa dekoration idéer för trädgården och ytterdörren

Pumpa dekoration utanför-huset-ingång-blomma-pumpor

Pumpor är stora frukter som finns i många olika former och färger och sägs vara extremt goda och hälsosamma. Men förutom läckra soppor och rätter kan den också användas för att skapa ganska dekorativa idéer för hösten. De är lämpliga för både inomhus och utomhus dekoration. Stora dekorationer skapas i kombination med vackra höstblommor och rustika element som symboliserar skörden på hösten.

Pumpa dekoration ytterdörr-säger-trälåda-dörrkrans

Om du funderar på en höstdekoration för trädgården, bör du definitivt inte försumma ytterdörrsdekorationen, särskilt om du bor i ett hus. Ytterdörren är husets telefonkort och bör inredas i enlighet därmed. En pumpadekoration passar perfekt till detta område och kan utformas på olika sätt. Till exempel kan du stapla pumpor i olika storlekar ovanpå varandra, eller märka en pumpa med ett fint ordspråk. Idéerna är helt enkelt oändliga och det finns inga gränser för kreativitet.

pumpa-dekoration-hus-entré-hus-nummer-carving

De dekorativa pumporna, som kan huggas och målas efter önskemål, är bäst för att dekorera och göra hantverk på hösten. Om det finns några steg framför entrédörren kan du dekorera dem med flera pumpor i olika storlekar och färger och göra en vacker höstdekoration själv. Ristade pumpor ser särskilt vackra ut framför dörren. Till exempel kan du rista husnumret till en större pumpa och på så sätt göra husets entré intressant.

pumpa-dekoration-belyst-pumpa-carving-ljus

Pumpan ser också riktigt vacker och dekorativ ut när den förvandlas till en vacker lykta. För detta skärs olika mönster och motiv inte bara, utan skärs också ut och sedan placeras ljus inuti pumpan. I slutändan skapas stämningsfulla lyktor som är perfekta för originalbelysning i trädgården.

Dekorera entréområdet med pumpor

pumpa-dekoration-korridor-höst-dekoration-pumpor-höstlöv

Om du vill ge lägenheten en höststämning kan du dekorera de olika områdena med pumpor och andra naturmaterial som höstlöv, torkade blommor, bär eller kvistar. Du bör inte glömma entréområdet och korridoren. Du kan ordna olika pumpor på ett sidobord och skapa din egen original pumpa dekoration. Använd olika typer och färger av stora och mini pumpor för att skapa en lekfull dekoration.

pumpa-dekoration-guld-rosa-blommor-gör-själv

För en unik höstdekoration med pumpa kan frukterna också målas och dekoreras efter önskemål. Vita pumpor är bäst för detta, eftersom de kan utformas i valfri färg. Du kan ge en romantisk touch till interiören genom att måla den vita pumpan rosa och guld. Lite glitter eller några paljetter och färska blommor avrundar den vackra höstbilden perfekt.

pumpa-dekoration-vit-pumpor-dekorera-höst-glitter

Om du vill hälsa dina gäster med en fin dekoration vid entrén kan du märka pumporna med ett litet budskap. Denna dekorationsidé ser särskilt vacker ut när du dekorerar skriften med glitter. Det enklaste sättet att göra detta är med flytande lim och glitterpulver i matchande färg. De märkta dekorativa pumporna kan vidare dekoreras med rosetter eller vackra höstlöv och ordnas var som helst i korridoren.

Pumpa dekoration för eldstaden

pumpa-dekoration-gör-det-själv-höst-öppen spis

Ett annat område i hemmet som skulle se riktigt snyggt ut med en lämplig dekoration är eldstaden. Oavsett om det används för uppvärmning eller bara som en dekorativ del av vardagsrummet, kan det vara vackert inrett för hösten. Pumpor och andra höstdekorationer kommer till sin rätt på manteldelen och fungerar som vackra färgaccenter i vardagsrummet.

pumpa-dekoration-höstlöv-mantelpiece-dekorera

Eftersom området oftast är för smalt är det bäst att använda minipumpor som dekoration. De kan ordnas i vackra glasbehållare eller enkelt staplas och dekoreras för att matcha. Kombinera pumpadekorationen med kransar av höstlöv och torkade blommor för att skapa en vacker höstatmosfär i ditt hem.

pumpa-dekoration-modern-öppen spis-svart-rosa-vit-idéer

Och vem sa att höstdekorationer alltid ska se rustika ut? Med pumpor kan du också göra en modern dekoration för hösten själv och dekorera alla områden i lägenheten. Välj först färgschemat genom att inkludera tre till högst fyra färger. Måla sedan pumporna därefter och kombinera dem med matchande blommor och ljus. Du kan hitta ett fint exempel på bilden ovan.

Bordsdekorationer med pumpor

pumpa-dekoration-bord-gör-det-själv-atmosfärisk-bord-dekoration

Till Thanksgiving eller en annan semester på hösten behöver du också en lämplig bordsdekoration för att göra ett gott intryck på dina gäster. En vacker bordsdekoration kan antingen bestå av en större mittdel eller innehålla flera individuella dekorativa element. Om du har bestämt dig för varianten med ett mittstycke, går minipumpor perfekt med det. Dessa kan ordnas i en stor korg med exempelvis mossa, succulenter och andra små inomhusväxter och sedan placeras i mitten av bordet.

pumpa-dekoration-höst-bord-dekoration-trä-mittpunkt-ljus

En trälåda med pumpor skulle också se väldigt snygg ut som bordsdekoration. Detta kan vara lite längre om du vill dekorera hela bordet med det. Sätt några ljus mellan pumporna och dekorera med bär, torkade blommor och andra naturmaterial efter eget val.

pumpa-dekoration-gör-det-själv-mini-pumpor-ljus-vatten

Här skulle vi vilja presentera en original pumpa dekoration idé som är perfekt för bord och fönster dekorationer. För detta behöver du mini dekorativa pumpor, som du först hålar ut så att ett litet värmeljus passar inuti. Sedan kan du sväva de intressanta ljusstakarna i en behållare med vatten tillsammans med några höstlöv och den kreativa höstdekorationen är klar.

Gör pumpadekorationer till Halloween själv

pumpa-dekoration-halloween-snidade-pumpor-idéer

Många förknippar pumporna med Halloween och använder apelsinfrukterna för att dekorera alla helgons dag. För den populära festivalen kan du håla ut en pumpa och göra den till en läskig form. För att göra detta behöver du en lämplig mall, en vass kniv och lite tålamod och instinkt. Med de läskiga figurerna kan du också göra en fantastisk pumpafönsterdekoration till Halloween, som säkert kommer att bli populär bland barn.

pumpa-dekoration-halloween-idéer-pumpor-dekorera

Om du inte vill hugga pumporna kan du helt enkelt måla dem och dekorera dem med lämpliga motiv till Halloween. Motiv som spindlar, spöken, häxor, ormar och skrämmande talesätt passar bra till detta.