Corten fasad av ett containerhus på landsbygden i Nordirland

corten fasad modernt containerhus Nordirland

En ung arkitekt ritade ett extraordinärt hus på landsbygden i Nordirland 2014 och byggde det på en begränsad budget. Patrick Bradley, arkitekten, växte upp i en bondgård och ville bygga ett hus åt sig själv på en plats som var lika tyst och nära naturen. Drumlamph i Nordirland är känt för sin orörda natur, omfattande skogar och ängar. I detta område är “Grillagh Water House”, som skiljer sig markant från de traditionella lanthusen genom sin ovanliga arkitektur och Corten -fasad.

Ett extraordinärt containerhus på landsbygden i Nordirland med en Corten -fasad

corten fasadcontainerhus modern arkitektur

Arkitekten hade en begränsad budget på bara 100 000 pund för att bygga drömhuset för sig själv. Projektet ska föra liv i landet och modern arkitektur till ett och samtidigt inte längre vara kostnadskrävande. Arkitekten använde fyra containrar, var och en cirka 13,5 meter lång, som grund för huset. Han gav endast företag och entreprenörer från regionen i uppdrag att bygga och designa huset. Ändå överskreds budgeten så småningom med 30 000 pund. Resultatet är ett extraordinärt markcontainerhus med en Corten -fasad och gardinmetallelement. De 115 kvadratmeter boytan sträcker sig över två levnadsnivåer som korsar varandra.

Fasad av element i cortenstål och gardiner

corten fasad stål glas räcke behållare hus

Den extraordinära arkitekturen och de stora fönstren och altandörrarna på husets alla sidor ger 360 ° utsikt över de gröna ängarna och skogarna. Balkongen, terrassen och direkt tillgång till fastigheten säkerställer den nära relation till naturen som arkitekten har uppskattat från sitt tidigare liv på gården.

Containerhus med Corten -fasad på landet – ett extraordinärt hus på landet

corten fasad stål fasad behållare hus natur

Det kantiga huset med en Corten -fasad och gardinmetallelement ser ut som en samtida skulptur på avstånd. Denna effekt förmedlas framför allt av den “smala” arkitekturen och de robusta material och strukturer som täcker huset utifrån. Av samma skäl harmoniserar byggnaden perfekt med landsbygden.

containerhus Nordirland ren natur

corten fasad stål modern husbehållare

corten fasad stål behållare fönster

corten fasad stål fasad behållare hus

corten stål fasad yttre trappa stål

stål fasad struktur natur träd trädgård

stål fasad behållare hus modernt arkitektur hus

containerhus Nordirland naturgrus

behållarinredning modern ljusgrå

modernt kök svart antracitgrått

invändig trappa i stålglasfönster

minimalistisk inredning cintaunerhaus på landsbygden

fristående badkardesign flytande modern

containerhus Nordirland sidovy

hus Nordirland husplan planlösning

hus Nordirland tomt

* ett projekt av Patrick Bradley Arkitekter