Enstaka betonghus med öppen planlösning – MYZ Nest House i Japan

MYZ Nest House Japan Nagano Matsumoto

MYZ ettvåningshus i betong, som ligger i Matsumoto City, Nagano, designades av arkitektur- och designstudion nr 555 och förkroppsligar idén om livets enkelhet. Nest House -projektet genomfördes 2010 efter bara 3 månaders byggande på en tomt på 335,96 m². Den har en enkel solid betongkonstruktion. Främst trä, cement och betong användes för konstruktionen. Huset har en boyta på 97,39 m² och det gör det till ett idealiskt familjehem. Inuti kan du se ett öppet huvudrum med ett anslutet sanitetsområde, med vita väggar, stora fönster och perfekt isolering.

Massivt envånings betonghus i Japan med en svartvit fasad

Risenwindow japanskt hus på en våning

Arkitekten Takuya Tsuchida inspirerades av naturen och försökte tolka element i naturen på ett abstrakt sätt. Hans projekt för ettvåningshus i betong realiserades med en liten budget – cirka 180 000 dollar var nödvändiga för konstruktion och inredning, vilket faktiskt är billigt jämfört med andra envåningshus. Den inre väggdesignen och fasadens dekoration liknar komprimerade grenar som ett fågelbo. Inuti finns inga skiljeväggar från golv till tak, som arkitekten ville använda för att skapa optimalt utrymme. Familjehemmet är omgivet av åkrar och har en underbar utsikt över bergen i fjärran.

MYZ envånings betonghus inspirerat av naturen

vit betongfasad japan fågelbo hus

Takuya Tsuchida från Studio 555 förklarar hur han skulle vara idén till ettvåningshus i betong hade kommit: “Jag siktade på” tyst arkitektur “i ett idylliskt landskap,” sa han. I den meningen var känslan av en naturlig miljö i inredningen nyckeln för honom. “De moderna byggnaderna är konstgjorda strukturer som för det mesta inte har att göra med de naturliga formerna”, förklarar Tsuchida. Därför antog han utmaningen att designa en abstrakt fasad baserad på djurens algoritmiska principer, vilket verkar rationellt och organiskt. Din byggnadslogik blev utgångspunkten för skapandet av den arkitektoniska modellen.

Foton: Torimura Koichi

MYZ Nest villa med platt tak

Japansk arkitektur-MYZ Nest House Design

Mysig inredning – vardagsrum med öppen spis

Vardagsrum öppet vardagsrum öppen spis-soffa glasruta

Sanitärområde med skiljevägg i bohuset – vit väggdesign

Sanitetsområde Nest-Haus Nagano MYZ

Matplats- träbord och köksbänk

Öppet interiör Nest House One Story Japan

Badrum med enkel inredning och utsikt över huset från utsidan

Badrumsglasvägg vit inredning

Trägolv i vardagsrummet – attraktiva hängande lampor

Enstaka betonghus Japan inre vardagsrumssoffa

Små och stora fönster – inredning

Nest heminredning Mysigt matbord hängande lampa eldstad design

Eldstad design idéer

Massive House Cubic Japan Interior Candlestick Wheel

Matplats i vitt

Bordshängande lampstolar i trä

Plan för boet i Japan

Planera bohus

Nest House Japan Plan Profilritning