Exotiska växter i trädgården i en minimalistisk villa i Vietnam

Exotiska växter förmedlar en semester stil i trädgården i en minimalistisk villa i Vietnam. Enfamiljshuset imponerar med en stilren symbios av klassiskt husbyggande och modern stadsvilla med loftkaraktär. Den absoluta höjdpunkten är dock utomhusområdet, där en liten trädgård och pool med en träterrass inbjuder dig att dröja kvar. Husets orientering ger utsikt över det gröna från alla rum. Vi tar dig med på en virtuell resa till Vietnam. Följ med oss ​​på en rundtur i lyxvilla av HUNI Architects.

Exotiska växter förmedlar en semester stil i trädgården

Exotiska växter i trädgården i en urban villa i Vietnam

Kunderna valde ett modernt platt takhus med en upphängd fasad. Eftersom villan ligger i ett tätt bebyggt område, skyddades trädgården av en hög trädgårdsvägg av natursten. Trädgårdsväggen skyddar inte bara utsidan, utan också det rikligt inglasade vardagsrummet på bottenvåningen från utsidan. Så att den minimalistiska byggnaden inte verkar för kall och steril planterades trädgårdsväggen med marktäcke. Och gästerna hälsas välkomna av en snygg säng av järnek och infödda buskar. Växterna ger fasaden en exotisk touch och lossar det strikta minimalistiska utseendet.

Exotiska växter i trädgården erbjuder avskildhet och solskydd

Bakom den höga muren finns en vacker trädgård med en koi -damm, säsongens gröna växter och träd. En terrass med ljusa kullerstenar och ett stort trädgårdsbord inbjuder dig att tillbringa sällskapliga kvällar utomhus. På grund av det begränsade utrymmet klarade sig arkitekterna utan gräsmatta och gav istället variation med buskar av olika höjder, prydnadsgräs och träd. Trädgårdsväggen försvinner bakom mysiga vintergröna växter. Dammen med koifisk passar harmoniskt in i trädgårdslandskapet.

exotiska växter i trädgården i en modern villa i Vietnam

Exotiska växter ramar också in trädgårdsvägen som leder till bakgården. Designen är typiskt asiatisk: blommor undviks helt, men fruktbildande buskar och träd spelar en viktig roll. Medan vissa exotiker lägger färgstänk på utsidan med sina magnifika blommor, andas andra ut en behaglig doft på kvällen. Ett annat viktigt trädgårdselement som traditionellt finns i många vietnamesiska trädgårdar är stenar. Oavsett om de är i ett litet format eller större som blickfång, har stenar en mycket dekorativ effekt och smälter harmoniskt in i trädgårdslandskapet.

Villa med pool och träterrass och glasvägg och vattenfunktioner

Arkitekterna har byggt en träterrass med en pool ovanför koloniträdgården på bottenvåningen, på terrassens tak. Den stora poolen och vattenfunktionerna inbjuder dig att svalka dig under varma sommardagar. På den rymliga träterrassen erbjuder solstolarna möjlighet att koppla av utomhus och ladda batterierna under solen. Glasräcken ger en avlägsen utsikt över den närliggande parken. På så sätt kan byggarna koppla av med en cocktail i handen efter en lång dag på jobbet.

Exotiska växter i trädgården kombinerar träd och perenner

Från poolen kan du också titta direkt ner till trädgården. Men huset är också utformat på ett sådant sätt att sovrummen också vetter mot den lilla trädgårdsoasen. Den stora baldakinen kastar svalkande skugga på terrassen. Det finns fortfarande två unga träd som också kommer att ge skugga om några år.

Byggarna kan förundras över den vackra trädgården, inte bara från sina sovrum. Det rymliga vardagsrummet har stora skjutbara glasdörrar från golv till tak som vetter ut mot trädgården. Den sömlösa övergången mellan insidan och utsidan är också typisk för Vietnam. Landet har ett milt och varmt klimat, så människor gillar att vara utomhus året runt.

Interiören är bekväm och lyxig

Villa i vardagsrum i Vietnam med skinnsoffa och fåtöljer och kök i vitt och svart

Inredningen i familjehuset lämnar inget övrigt att önska. Kakel av natursten av hög kvalitet dekorerar väggar och golv, lädermöbler inbjuder dig att koppla av och köket är ett verkligt minimalistiskt konstverk. Arkitekterna bestämde sig för att hålla inredningen till ett minimum, men lägger stor vikt vid kvaliteten på de material som används. Färgpaletten är neutral: nyanser av brunt och grönt skapar en visuell koppling mellan trädgården och vardagsrummet, färgerna sand och vitt utgör den perfekta bakgrunden. Det är den absoluta drömvillan, där det finns en må-bra atmosfär både inne och ute.

Uteserveringen har utsikt över poolen

Matsal i det stora vardagsrummet med träbord och marmorplattor på väggen

Den upphängda fasaden skyddar sovrummen mot starka solstrålar och främlingar

Sovrum med inbyggd garderob och dubbelsäng med sänggavel i skinn

Hall design i ett minimalistiskt hus

Exotiska växter i en villa med en upphängd fasad

Utsikt över träterrassen och poolen från vardagsrummet

Fristående hus med pool och träterrass på taket på villan

Husets fasad och rummen är effektivt upplysta

exotiska växter i trädgården med pool och matsal med utsikt över trädgården

Huset kombinerar minimalist med traditionella vietnamesiska byggnadsprinciper

Enfamiljshus med garage och hög stenmur

Husets byggnadsplan: vy uppifrån

Arkitekt hus plan ovanifrån av hus och trädgård

Bygga skiss av terrasserna

Byggplan för familjehuset med trädgård med pool

Trädgården och det rymliga vardagsrummet

Parhusplan, vardagsrum och kök på första våningen

En trappa leder från trädgården till takterrassen

Enfamiljshus planvy från trapphuset och vardagsrummet och sovrummen

Tre sovrum och tre bad på tredje våningen

Tre sovrum enkel familj hem plan

Enfamiljshus med generöst inglasad fasad

Enfamiljshus med platt tak ritning sidovy

Platt tak hus ritning: Trapphuset

Fristående hus med en stor trädgård med exotiska växter och en pool

Arkitekthusplan: föräldrarnas badrum

Enfamiljshus med en hög stenmur och en skiss av trädgården

Byggplan för arkitekthuset i Vietnam

Enfamiljshus med fyra våningar sidovy planlösning

Huset och angränsande byggnader

Platt tak hus blueprint ovanifrån

Garaget, trädgården och bottenvåningen

Husplan med platt tak, bottenvåning och garage

A Projekt av Huni Architects