Wellness -oas för ditt hem: ett spa -rum med bubbelpool och bastu

En privat wellness -oas i ditt eget hem är en lyx som vanligtvis bara ägarna till ett lanthus har råd med. Men om du är en av de lyckliga som bygger ditt hus från början, kan du nu planera ett hälsocenter och få idéer från detta spännande designprojekt för ett spa med bubbelpool och bastu.

Wellness -oas med bastu

hälsobadrum med bastu

om projektet

Plats: Nebo by, nära Leningrad, Ryssland

Vem bor här: familjen till en idrottsman – fotbollsspelare i det ryska landslaget.

Totalt boyta: 155 kvm

Storleken på spaområdet: 15 kvadratmeter

Arkitekt: Anton Varzin, ARTSTUDIO Design

Foto: Iwan Sorokin

Planritning av hälsoavdelningen

wellnessrum hemma planlösning 15 kvm spa

Ägaren till detta tvåvåningshus är en fotbollsspelare i det ryska landslaget. Naturligtvis är interiören i alla rum mycket modern och kommer helt inspirera varje designfläkt, men hälsoområdet är äggets gula!

bastu och jacuzzi i ett lyxigt hem

Spaavdelningen ligger på bottenvåningen och har en total storlek på 15 kvadratmeter. Här finns en stor bubbelpool, en duschkabin och en liten bastu. Det finns också tillräckligt med utrymme för att ställa upp ett massagebord för återhämtning efter träning om det behövs.

bastu hemma för privat bruk

I den första fasen av planeringen beaktades alla tekniska aspekter för ett hälsoområde. Golvvärme garanterar ett varmt golv som känns bekvämt när du är barfota.

En TV installerades bakom en vattentät glasruta mellan bubbelpoolen och bastun

privat bastu och bubbelpool

Höjdpunkten i inredningen är glasrutan mellan duschrummet och bastun, där en vattentät tv är installerad. TV: n och bastun kan fjärrstyras via en smartphone. “Glasrutan gjorde det möjligt för de elektriska apparaterna att organiskt passa in i rummet och arkitekturen”, förklarar projektledaren Anton Varzin.

Kanadensisk ceder och abachiträ i bastun

privat bastu med cederväggbeklädnad

Två träslag användes för inredningen av bastun: kanadensisk ceder, som tål fukt och direkt kontakt med vatten, och värmebehandlat obecheträ. Detta afrikanska barrved kännetecknas av låg värmeledningsförmåga och känns väldigt bekvämt på kroppen. Av denna anledning var sätesraderna och golvet av obecheträ.

bastu litet hemma exempel från ryssland

Wellness-oas med bubbelbadkar och duschkabin

wellness -oas hemma med bubbelpool och regndusch

Medan allt i bastun är fodrat med naturmaterial, användes keramiska plattor med träutseende i duschrummet. Detta bidrog till att kombinera de två rummen stilistiskt och för att bevara funktionaliteten i de våta områdena.

Duschkabin med väggnisch och kakel i träutseende

Regnduschen och linjärt duschavlopp säkerställer också ett elegant, minimalistiskt utseende. Med en kakelinsats ser duschkanalen osynlig ut. En väggnisch med glashyllor fungerar som praktiskt förvaringsutrymme.

hälsorum med bubbelpool och bastu samt en duschkabin

Glasväggen i duschkabin har ingen störande effekt, utan stöder den optiska enheten och bredden i rummet. En bänk placerades också framför bubbelpoolen, vilket gör det lättare att komma in och undviker onödiga krokar för handdukar och badrockar.

Väggnischer som praktiskt förvaringsutrymme

väggplattor i träutseende och integrerade ledremsor för en privat wellness -oas

Det finns ett garage intill hälsoavdelningen. Väggens tjocklek gjorde det möjligt att installera flera nischer, både på garagesidan och på badrumssidan. Hyllor för badrockar och andra duschtillbehör sattes upp i nischer.

Planera ett hälsorum hemma

Det tvåvåningshuset har totalt tre badrum. I närheten av hälsooasen finns ett gästbadrum som gör det bekvämt att använda spaavdelningen.

Geometriska väggplattor skapar spänning i designen

modernt badrum med geometriska plattor bakom ett runt handfat

Kranen har integrerad LED -belysning

modernt badrum och kran med ledbelysning

Detta badrum har en storlek på 5 kvadratmeter och anses vara medelstor

modernt badrum 5 kvadratmeter med duschkabin

Beige och vitt får badrummet att se lugnt ut

5 kvm badrum med duschkabin