Ishotellet i Lappland – ett magiskt arkitektoniskt underverk

Hotellet ligger i den lilla byn Jukkasjärvi i Sverige

Ett arkitektoniskt mirakel sker varje år i det vackra snöiga landskapet i Lappland. Det händer som genom en magi Hotell av is. Det är inte ett trick. Detta är ett riktigt hotell av is. Det är känt över hela världen och kastar en besvärjelse över tusentals gäster.

Tillbaka till den magiska konstruktionen av Ishotell. Det är en fusion som kombinerar traditionellt hantverk, smart arkitektur och skulptur. Varje år, med fallet av den första snön, kämpar en liten armé av byggare, arkitekter, formgivare och konstnärer mot isen och modellerar den till detta moderna underverk. Det unika uppdraget lockar ivriga deltagare från hela världen som arbetar tillsammans som konst- och designteamet av ishotellet blev känd. Det är viktigt att varje svit skapas av en annan designer så att varje zon har en unik identitet. Och varje år görs det fantastiska hotellet om från is. Som visas här är kvaliteten på arbetet verkligen anmärkningsvärd med tanke på oförutsägbarheten och bräckligheten hos de använda materialen. Bilderna som visas här är från vintersäsongen 2010/2011 och den 21: a versionen av Ishotell i Jukkasjärvi, Lappland.

Unik inredning

Byggstart av Ishotell är fascinerande. Så att de första stödkonstruktionerna kan skapas, massiva stålkonstruktioner läggs, sedan sprutas snö och får frysa. Metaldelarna tas bort efter några dagar, när växten är tillräckligt stark för att klara sig själv. Detta lämnar en stimulerande labyrint av rena vita kolonner och korridorer. Denna spöklika väv av öppna strukturer separeras sedan med snöväggar för att designa hotellets rum och sviter.

Sovrum – skimrande i det vackraste blå

Rena transparenta isblock ger råvaran från vilken konstnärerna kommer att skapa de mest underbara formerna. Blocken förs till hotellet från den frusna Torne River. Det anmärkningsvärda här är att detta utsökta arbete är tillfälligt och allt försvinner så snart våren kommer.

Magisk belysning

Vilken romantisk plats! Inte konstigt att så många par har sitt bröllop i Ishotell erfarenhet. Andra kommer antingen för att förundras över arkitekturen och konsten, eller för att njuta av den magiska atmosfären på en plats som är ett uttryck för ett vinterunderland.

av Jaz

Inredningen av det magiska arkitektoniska underverket