Tjockt naturligt rep som höjdpunkt i en modern kontorsutrymme

tjockt naturrep kontorinredning arkitektur-design-solljus

Här presenterar vi dig en mycket intressant och snygg designvariant för det moderna kontorsutrymmet. Den har en golvyta på endast 170 kvadratmeter och ligger i Qianshuiwan Cultural Center, Shanghai. Ägarens ursprungliga idé var att skapa ett arbetsutrymme som är billigt, innovativt och attraktivt på samma gång. Till exempel kan små designteam eller startups arbeta tillsammans på det här kontoret. Designen gjordes med miljövänliga material som tjockt naturligt rep.

tjockt naturrep kontorsinredning arkitektur design träbord

Mottoet för designkonceptet är: dela kommunikation och kreativitet. Planlösningen består av ett stort inre utrymme där de flesta arbetsplatserna finns. På ena sidan byggdes ett läsrum av träelement i etapper. På andra sidan kan du se ett rum åtskilt av en vägg, som är tänkt som ett vil- eller konferensrum. På detta sätt har funktionalitet och effektivitet optimerats. Det ursprungliga området under den allmänna trappan var för litet för att användas. Enligt de rumsliga förhållandena omvandlades detta till ett utställningsområde för läsning och företagskultur.

tjockt naturrep kontorsinredning arkitektur design planlösning

Tjockt naturrep, stål och trä användes för att utforma det moderna kontorsutrymmet. Naturmaterialen dominerar i de flesta av byggnadselementen i rummet. De är också låga i pris och miljövänliga. För att framhäva repet och betona materialets naturliga skönhet användes tjockt naturligt rep som höjdpunkt för designen.

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-arkitektur-design-perspektiv-läshörna

Det innovativa dynamiska strålstödssystemet med rep utvecklades som nya kläder för rummet för att ladda kontoret med ny energi. Tjockt naturligt rep som huvudelement i en slags hängande skiljevägg avgränsar rummets funktion. Det ger en känsla av rymd som skapar en mycket positiv rumsupplevelse för mindre arbetsytor. Den mysiga atmosfären uppnåddes med hjälp av sofistikerade varma toner, konstnärlig belysning och snygga möbler med raka linjer.

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-design-arkitektur-balk-stöd-system

Rummet imponerar med sina naturliga färger och ovanliga former. Tjockt naturrep, stål och trä harmonierar med hängande lampor och det moderna kontorsutrymmet. Det extravaganta läshörnet med breda trätrappor är lättillgängligt och inbjudande. Arkitekten utformade de perfekt balanserade proportionerna på arbetsplatserna för att dela ett tydligt budskap: Framför allt måste arbetet i detta kontorsutrymme vara roligt.

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-arkitektur-design-läshörna

Bläddra igenom galleriet och ta en liten rundtur i detta inspirerande skapande av bra arkitektur.

tjock-natur-rep-kontorsutrymme-design-arkitektur-design-utsida

tjock-natur-rep-kontor-interiör-design-vägg-design-belysning-stål-lampor

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-design-arkitektur

tjockt-natur-rep-kontorsutrymme-arkitektur-design-belysning-glaslampor

tjockt-natur-rep-kontorsutrymme-arkitektur-design-belysning-glas

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-arkitektur-design-belysning

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-arkitektur-design-kvällsljus

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-design-arkitektur-originaltillstånd

tjockt-naturligt-rep-kontorsutrymme-arkitektur-design-planlösning-fullt

* Kontorslokalen designades av “Usual Studio + ten-arch” och designern är LIN Jing Rui