Träpergola ger solskydd för rikliga inglasade hemtillägg i Australien

Träpergola nybyggnad Australien solskyddsterrass stenbeläggning

En ny byggnad i Australien med ett praktiskt solskyddssystem: så kan Screen House i Camberwell beskrivas. De begåvade arkitekterna på Warc Studio Architects fick i uppgift att maximera boytan i en befintlig gammal byggnad. Det som började som ett enkelt tillbyggnadsprojekt blev sedan till en total modernisering av huset inklusive nytt solskydd. Arkitekterna har därför byggt ett innovativt system bestående av en träpergola och trägardiner med elektriska reglage. Träpanelerna omger huset och kan vid behov skydda enskilda områden eller hela väggar. Vi tar dig med på en virtuell rundtur och förklarar konceptet i detalj.

Träpergola: integritet och solskydd för stadsvillan

Trä pergola solskydd terrass vita skåp modern inredning

Beläget i ett tätbefolkat område i Camberwell, Australien, var den gamla byggnaden i stort behov av modernisering. Byggnaden behövde inte bara renoveras – det tillgängliga bostadsutrymmet var helt enkelt inte längre tillräckligt för den stora familjen. Arkitekterna föreslog en förlängning som en funktionell rymdlösning. Ett rymligt vardagsrum med kök och matplats kommer att rymmas i den nya byggnadsvolymen. Brännpunkten för kommunikation skapar en anslutning till den gamla byggnaden, där sovrummen är nu, och skapar en sömlös övergång mellan insidan och utsidan. Dess glasade fronter och takfönster ger tillräckligt med ljus in i rummet även i dåligt väder.

Kök matplats vita kakel mönster tips idéer

Vardagsrummet består av ett kök med angränsande matplats i puristisk stil. Så att de moderna köksskåpen i vitt och köksön med sitt enkla formspråk inte ser för coola ut, var individuella element gjorda av lokalt trä. Istället för att installera en köksvägg av glas, valde arkitekterna kakel. Matbordet med metallben tillsammans med vintagestolarna sätter spännande accenter i rummet.

Pergola i trä garderob modern vit matplats hängande lampa

Ett modernt skåpsystem erbjuder tillräckligt med förvaringsutrymme för köksaccessoarer, sittdynorna på trädgårdstolarna, barnleksakerna och mycket mer. Högskjutbara glasdörrar från golv till tak öppnar vardagsrummet till den angränsande terrassen och erbjuder en avlägsen utsikt över poolen.

Träpergola inbyggd möbelsoffa grå klädsel

I vardagsrummet förvandlas köket och matplatsen till ett bekvämt vardagsrumshörn med hörnsoffa, öppen spis och fönsterbräda. Så familjen kan sätta sig framför brasan under regniga dagar och koppla av i den grå soffan. En ton-i-ton matta och ett svart soffbord avslutar loungeprogrammet.

Vardagsrum praktiskt uppsatt spis spis runt trä soffbord

Precis bredvid spisen finns det tillräckligt med ledigt utrymme för ett TV -skåp, en fåtölj med en läderpall och en bekväm bänk med förvaringsutrymme vid fönstret. Den är idealisk för en mysig läshörna, men erbjuder också tillräckligt med stödyta för barnens leksaker. Utsikten över trädgården, där inhemska lövträd och buskar planteras, slappnar av sinnena.

Träpergola Solskydd Vardagsrum Eldstad TV Läderfåtölj Pall Förvaringsutrymme Fönsterbrädan

Materialen som användes i vardagsrummet väljs i enlighet med fasaddesignen. Trä, läder och bomull bildar en attraktiv ensemble i puristisk stil. Den neutrala färgpaletten får rummet att se större ut och skapar en mysig atmosfär.

Pergolaglas i trä med utsikt över trädgården

Förutom det klassiska gråa, som presenteras i flera nyanser – från duvgrått till antracit, kan de icke -färgerna svart och vitt också finnas i rummet. Den trendiga kamelfärgen och dämpade gula nyanser lägger till färgstänk och sätter subtila accenter.

Träpergola smälter harmoniskt in i fasaddesignen

Trä pergola terrass kök matplats

Byggnadsvolymens fasad är klädd med elektriskt styrda träpaneler. Under varma sommardagar skyddar de vardagsrummet från solens starka strålar. På svala dagar kan de skjutas åt sidan och släppa in mycket ljus i rummet. På kvällen skärmar de familjens privata område från nyfikna ögon. Träpergolan kastar svalkande skuggor över uteserveringen – så ingenting står i vägen för trevliga eftermiddagar med vänner.

Pergola gjord av trä vardagsrum design idéer möbler trä

Hemtillbehör vägghylla dekoration vardagsrum

Trä pergola solskydd kök tillgång

Trä pergola solskydd tips

Träpersienner glasfronter elektriskt styrda

Träpersienner designar nya glasfronter

Träpergola Nybyggnation Modern Australia Blueprint

Ett projekt av WARC Studio