Zaha Hadid – en visionär arkitekt

Montpellier-Arkitektur-Design-Zaha-Hadid

de Arkitekten Zaha Hadid har flera prisbelönta projekt tack vare sina innovativa arkitektoniska mönster. Hennes arbete är helt hisnande och speglar inte bara hennes stora kreativitet utan också hennes tillvägagångssätt. Vi har valt ut några av deras arkitektoniska konstverk för dig.

Montpellier interiör av arkitekten Zaha Hadid

Montpellier interiör modern arkitektur

de Arkitekten Zaha Hadid har etablerat sig som en framgångsrik och begåvad arkitekt i en ‘mans värld’. En perfektionist genom och genom, hon strävar efter bästa möjliga förverkligande av dina projekt. Hon vägrade flera gånger att kompromissa med utkastet, vilket å ena sidan ledde till förluster i pengar. Å andra sidan har den begåvade arkitekten visat sig vara en riktig konstnär, vilket uppmärksammade henne. Ingenting kan stå på vägen till ett puristiskt utseende av dina byggnader. Hon har dina principer och hon värderas för det.

Danstornen – design av arkitekten Zaha Hadid

Dancing-Towers-Zaha-Hadid

Hadid är känt för sitt temperament och kallas ibland även för “Diva”. Hur som helst, när du gör ett sådant högkvalitativt jobb är det förståeligt att mycket uppmärksamhet ägnas åt detaljerna. Strax efter examen från gymnasiet i London blev det klart att arkitekten Zaha Hadid var inte en av de trendiga postmodernisterna för tillfället.

Cable Railway -projektet av Zaha Hadid

modern-arkitektur-kabel-järnväg

modern-arkitektur-kabel-järnväg

Hadid hittar inspiration framför allt i modernismen. Hennes egen stil är en spännande blandning av modernistiska principer och en modern syn på världen. Hadid gillar att experimentera med olika konstruktioner och konfigurationer och skapar skulpturella former som ser lika bra ut i en hektisk stad och mitt i naturen.

Från Jaz

Roca Gallery i London

Roca-Gallerie-London-Modern-Architecture

Interiören i Roca Gallery

Interiör Roca London

modern inredning – det futiristiska Roca -galleriet

Interiör Roca Gallery

Idrottshall för de olympiska spelen i London 2012

London Olympiska spelen 2012 Arkitektur

Vattensporthall i London

London-Aquatic-Modern-Architecture-2012