Badrum och sanitet: så skapar du en modern oas av välbefinnande

Badrum och sanitetsområde-design-idéer-tips-taupe-brun-grå-kakel

Ädla, exklusiva, hemtrevliga – badrummet har blivit en charmig tillflyktsort som slappnar av sinnena och erbjuder avkoppling i en hälsostämning. Tack vare det stora utbudet av möbler, tillbehör och badrumsinredning kan varje rum utformas efter personliga behov. Detta gör badrummet och sanitetsområdet till en modern oas av välbefinnande, där funktionalitet möter stil.

Badrum och VVS – bra planering är avgörande för slutresultatet

Badrum och sanitärt inbyggt badkar-träpanel-regndusch

Det första steget mot ett drömbadrum är planering – för detta ändamål måste en exakt rumsskiss upprättas. Dörr- och fönsterstorlekar, deras öppningsriktning, befintliga vattenanslutningar, rumsbredd, rumslängd och rumshöjd spelar alla en roll. Så snart skissen är klar sätts en önskelista samman – vad som hör hemma i badrummet och sanitetsområdet / badrumsmöbler, badkar, duschkabin, bastu, uppvärmd skåp etc./. I slutet görs en kostnadsberäkning baserad på önskelistan och rumsskissen. Experterna rekommenderas bäst här – de kan bedöma om till exempel nya linjer för det fristående badkaret måste läggas, hur de enskilda designelementen är optimalt fördelade i rummet, är en installationsvägg nödvändig etc. Ett schema ger tydlighet och hjälper till att påskynda senare orientering under renoveringsarbetet.

Badrum och sanitet – rymdbesparande design förmedlar generositet

Badrum-sanitär-duschkabin-skiljevägg-fristående badkar

I planeringsfasen bestäms de individuella designelementen efter dina egna behov. Den första frågan är – ett badkar, en duschkabin eller båda?

badkar

Badkaret är den visuella höjdpunkten i badrummet och sanitetsområdet. Den fristående versionen, som nyligen blivit populär, förmedlar rymlighet och skapar en känsla av välbefinnande. Det fyrkantiga badrummet med en yta på cirka 10 kvadratmeter är idealiskt för en sådan design, så rörelsefrihet i rummet garanteras. För små eller smala badrum, fristående badkar byt ut mot ett hörnbadkar eller en duschkabin mot en regndusch.

Duschkabin

Duschkabin sparar utrymme i det lilla badrummet och kan, precis som det fristående badkaret, erbjuda en hälsoupplevelse inom dina egna fyra väggar. Mosaikplattor i duschområdet skapar en ädel och exklusiv atmosfär, duschsystem av högkvalitativt rostfritt stål ger en modern touch till designen, och duschpartitionen av glas skapar en sömlös övergång till tvättstället. Infällda väggnischer ser särskilt vackra ut i duschområdet – de ger stöd för kreativ dekoration.

Badrum och VVS – rätt inställning för badrumsmöbler och tillbehör

Design av badrum och VVS - kombination av badrumsmöbler - tillbehör

Badrumsmöbler

Moderna badrumsmöbler kombinerar stil och funktionalitet i en tidlös design – modulenheterna lämnar inget övrigt att önska och erbjuder många designalternativ. Oavsett om det är ett dubbla handfat, ett väggskåp eller ett underskåp med lådor – alla kan välja bland det stora utbudet av produkter från meinhausshop.de hitta den rätta. Det är viktigt att möblerna erbjuder tillräckligt med förvaringsutrymme för badrumsredskapen och att stilen matchar det övergripande konceptet. Vårt tips – även i badrummet skapar kontraster en charmig atmosfär – om väggplattorna är glansiga bör badrumsmöblerna ha en matt yta och vice versa – högglansiga fronter smälter harmoniskt in i ett badrum med en mjuk pastellfärg på vägg.

Badrum-sanitär-badrumsinredning-rostfritt stål-klassiker

Badrumsinredning och tillbehör

Badrumsinredning och tillbehör ger badrummet och sanitetsområdet en fin finish. Oavsett om det är högkvalitativt och elegant av rostfritt stål eller modernt i accentfärger – möjligheterna är praktiskt taget oändliga och är nära besläktade med det övergripande konceptet. Framförallt är det viktigt att badrumstillbehören är inom räckhåll för badkaret och duschområdet och att ytorna är lätta att rengöra.

Badrum-sanitär-planering-design-idéer-dusch-skjutdörrar-skiljevägg