Badrum utan kakel – idéer för kakelfri väggdesign

Badrum utan kakel grå-vägg-färg-tapeter-trä-look-trä-badrumsmöbler

Kakelplattorna i badrummet är ett klassiskt, men inte det enda sättet att göra ditt badrum vackert och modernt. Vi har satt ihop några alternativ till kakel i badrummet och idéer för modern väggdesign för dig. Den där Badrum utan kakel kan ha en lika hemtrevlig atmosfär.

Badrum utan kakel – färgade glaspaneler

badrum-utan-kakel-glas-vägg-paneler-rött trägolv

Den första prioriteten inom badrumsdesign idag är den trevliga, hemtrevliga atmosfären i badrummet. Direkt efter estetiken kommer egenskaperna hos golv och väggbeklädnad, till exempel hållbarhet, vattenbeständighet och enkel rengöring. Materialet som används ska inte förändras över tid, vara resistent mot vatten och fukt och vara lätt att rengöra. Det är därför du bör välja ett sådant alternativ till kakel i badrummet som uppfyller dessa egenskaper.

Glas är ett populärt material som har stor hållbarhet och anses vara helt vattenbeständigt. Så du kan ersätta traditionella keramiska plattor med en glittrande glaspanel i badrummet. Med ett brett utbud av levande färger tillgängliga kan du förvandla bakväggen till ett riktigt blickfång. Dessa fantastiska dekorativa glaspaneler är både termiska och vattenbeständiga, så de kan också användas nära badkar och duschar. När det gäller hållbarhet och hygien är glas till badrummet i framkant. Ytan är lätt att rengöra, men den blir smutsig lika snabbt.

Badrumsgolv – 12 alternativ till kakel

Designa badrummet annorlunda utan kaklade väggar och golv

Alternativ till kakel i badrummet – idéer för praktisk och lättskött väggbeklädnad

Badrum utan kakel – vattentät väggbeklädnad

Badrum utan kakel, träväggbeklädnad, vita badrumsmöbler, indirekt belysning

Träet på innerväggarna absorberar fukt och enligt erfarenhetsrapporter finns det ingen kondens. Du undviker också mögel, eftersom vissa träslag till och med har en antibakteriell effekt, till exempel tall. Trä är ett av de mest populära materialen för väggar och golv för att skapa en mysig atmosfär i badrummet. Det har en lugnande effekt och ger värme och en känsla av välbefinnande i rummet. Det är just därför kakel med träutseende blir allt populärare. Äkta trä som golvbeläggning i badrummet kräver dock ytterligare behandling, till exempel oljning eller målning.

Naturstenvägg i badrummet utan kakel

badrum-utan-kakel-natursten-vägg-trä-fåfänga-spegel-bakgrundsbelysning

Om du har bestämt dig för ett badrum utan kakel på väggen kan du också använda sten. Naturstenen kan vara särskilt hållbar och färgsann i badrummet, särskilt om den är korrekt installerad. Naturstenväggen skapar en speciell landsbygdsatmosfär och inbjuder dig att dröja kvar. När det gäller naturstenens estetik i badrummet har materialet inga nackdelar alls. Stenens grova yta är dock mycket svårare att rengöra än till exempel släta ytor. Det är därför naturstenväggar ofta slipas släta för att underlätta rengöringsprocessen. Vissa typer av sten måste impregneras lika bra, eftersom stänkvatten kan skada dem. En naturstenvägg i badrummet är därför mer lämplig som accent i rummet och inte som en komplett väggbeklädnad.

Tapeter och målar i det kakelfria badrummet

badrum-utan-kakel-tapeter-svart-vitt-komplicerat-mönster

Speciella badrumsfärger med tätande ytbehandling är motståndskraftiga mot vatten och vattenånga. De är också förstärkta med tillsatser mot mögel och bakterier så att de bättre kan skydda väggarna i våta områden. Med olika strukturplåster kan intressanta effekter framkallas på väggen, som ibland ser bättre ut än moderna kakel. Om du har valt gipsade väggar till ditt kakelfria badrum, se till att de torkar bra om och om igen. Ur estetisk synvinkel är gipsade väggar ett bra alternativ till väggplattor och de erbjuder ett brett utbud av färger för väggdesign.

badrum utan kakel glaspaneler frostat glas bänkskiva

Om du vill ha en lekfull väggdesign för badrummet utan kakel, så har du rätt med tapeter. Detta gör att du kan ställa in vackra höjdpunkter i badrummet och göra området till ett riktigt blickfång. Men när du väljer tapeter måste du vara försiktig så att inte alla tapeter är lämpliga för väggarna i badrummet. Som ett område med mycket luftfuktighet och alltid våta väggar behöver badrummet en väggbeklädnad som är resistent mot alla dessa påverkan. Av denna anledning är endast tapeter som är specialtillverkade för fuktiga rum lämpliga för badrum. De har en mycket speciell beläggning som endast absorberar fukt i begränsad utsträckning. På så sätt kommer väggarna att hålla sig torra och mögel kommer inte att växa. Tapeterna för fuktiga rum är också tvättbara, vilket gör dem mycket lättare att rengöra. Lämpliga typer som är väl lämpade för väggarna i badrummet utan kakel är vinyl, fiberduk och glasfiber tapeter.

Inspiration för väggdesign i badrummet utan kakel

zen badrum utan kakel natursten väggglas duschkabin trä handfat

På det stora hela finns det många designalternativ för ett badrum utan kakel, som alla är ett bra alternativ till de vanligaste vägg- och golvbeläggningarna. Oavsett om du väljer natursten, glas, trä, tapeter eller gips beror på dina egna idéer för badrummet. Du bör överväga både estetiken och de tekniska egenskaperna hos det valda materialet. I det följande vill vi presentera dig för ytterligare designidéer och möbleringsalternativ för badrummet utan kakel. Ta en titt på bildgalleriet och bli inspirerad att designa eller renovera ditt eget badrum.

Accentvägg av trä i badrummet

badrum utan kakel träbeklädnad badkar glas dusch

Stenmur för badrum i rustik stil

badrum utan kakel natursten vägg lantlig stil atmosfär

Romantisk blommig tapet i badrummet

badrum utan kakel blommig tapet badkar väggpanel

Väggpaneler i trä

badrum vägg design trä väggpaneler marmor kontrast

Glaspaneler med trädmotiv

badrum utan kakel väggglaspaneler dekorativt trägolv

Panoramafönster i badrummet

badrum utan väggplattor glasväggbild fönster badkar

Kakel i duschområdet men trä som accent

badrum utan kakel vägg träpaneler beige duschområde

Underskåp och väggpaneler av trä

badrum utan kakel sten look väggbeklädnad trä

Exponerad betong i badrummet

badrumsdesign utan kakel exponerad betongvägg trä badrumsmöbler badkar

Naturstenmur i badrummet

badrum utan kakel natursten trä handfat

badrum utan kakel natursten palmer grus zen atmosfär

Träväggpaneler i badrummet

badrum alternativ till kakel trä väggbeklädnad zen trädgård skjutdörrar

vertikala trälister i duschområdet

badrumsdesign utan kakel träväggspaneler glas duschkabin

Glaspaneler i träutseende

badrum utan kakel glasväggspaneler trä ser mörkt ut

badrum utan kakel glaspaneler trälook glas duschkabin

badrum kakelfria väggpaneler glas trä skåp

alternativ till kakel hörn duschkabin tapet fransk stil

badrumsdesign utan kakel väggpaneler tapeter blommor rosa