Duschkabin i glas – tidlös design i kombination med den senaste tekniken

Ångduschkabin spa ljusa beige toner

Om du planerar att renovera ditt badrum är detta rätt plats för dig. Här hos oss idag kan du lära dig något viktigt om a Duschkabin i glas läsa. Innan du startar ett nytt projekt måste du dela badrummet i olika zoner. En av dem är definitivt duschområdet. Det är viktigt att du känner dig bekväm där; det är där du måste kunna njuta av din egen personliga tid och börja dagen uppdaterad.

Stängd duschkabin i glas

Duschkabin-högglans golv-röd-pall

I modern design finns det olika lösningar för bildandet av denna zon. En av dem installerar en stängd Duschkabin i glas. Det finns många alternativ med slutna duschkabiner på marknaden. Dessa kommer vanligtvis med många extrafunktioner: massagefunktion, i kombination med ångbad eller färgterapi, med integrerade högtalare och spelare och många andra kan fortfarande nämnas här. Konstruktionen av dem alla är nästan identisk – duschkar, duschväggsystem för sprutning av vatten och olika dekorativa belysningsalternativ.

Duschkabin i glas – duschkar

Wellness-dusch-skåp-spa-med-massage-alternativ

Den viktigaste delen av Duschkabin i glas är ett duschkar. Det ska inte vara något vatten som läcker runt, eftersom detta är en förutsättning för mögeltillväxt. Vanligtvis är duschkaret tillverkat av sanitetsgods, kakel eller plast. Det är viktigt att den är korrekt installerad. Det är därför lämpligt att förbereda installationsplatsen väl, den måste vara exakt utjämnad.

Grön-och-grå-i-badrummet

Duschkabiner i olika prisklasser

Beroende på prisklass är duschkabinen utrustade med olika funktioner som golvbeläggning med halkskydd eller uppvärmning av sätet, även med inbyggda massagepaneler. När du väljer en duschkabin med massagefunktion, se till att den är lämplig för trycksatt vattenförsörjning. Om du har ett ångbad är det bättre att inte välja skjutdörrar, för då kan ångan från hytten gå ut lättare. Det finns också ett rikt utbud av duschdörrar, de kan vara transparenta, matta, berikade med olika dekorationer och figurer.

Glas-dusch-skåp-med-vattentryck-och-ång-system

Funktionalitet

Vattenspraysystemet spelar också en viktig roll för duschkabinens allmänna utseende och funktion. Olika finish kan ses: av rostfritt stål (glansigt eller matt), mässing, guld, olika metallegeringar och andra. De vanligaste beslagen är inbyggda paneler eller duschar med massagestrålar.

Dusch-vägg-med-bad-glas-dusch-skåp

Öppen dusch

En annan lösning för att avgränsa den våta zonen är en öppen dusch. Skillnaden mellan de två varianterna ligger på vinden och i placeringen av badrumsarmaturerna. Med varianten “öppen dusch” behöver du inte ett duschkar, vilket ger dig en känsla av mer utrymme och rörelsefrihet i badrummet. Du måste dock tydligt definiera de våta och torra områdena. I jakten på fullständig minimalism kan en skjutdörr i glas endast placeras i en del som en begränsning. När det gäller öppna duschar är det också möjligt att lägga till olika tillbehör – massage, färgoterapi, ångbad och bastu, för installationen kan man välja enligt den klassiska eller moderna stilen, varigenom de valda systemen kan byggas in i väggarna eller under väggbeklädnaderna. Duschväggens höjd beror på utrustningen; standardhöjden antas vara 190 cm från överkanten.

Väggdekoration duschkabin röda mattan

Bättre att fråga specialisten

Vårt tips: om du vill köpa en dusch, sök råd från en specialist i butiken. Innan installationen, se till var rörledningarna är inbyggda i väggarna för att inte skada röret med våld och orsaka skador.

ovala badkar-stora-dusch-område-mönstrade kakel

Lite mer lyx skadar inte

modernt badrum med duschkabin-glasvägg

Stängt badkar

modern-glas-dusch-skåp-med-dusch-vita kakel

minimalistisk duschkabin

grå-färger-dusch-kabin-natursten-kakel

Duschkabin i glas med rundad naturstenmur

vinkel-väggar-frostat-glas-dusch-skåp

Matt yta

Massage-spa-dusch-skåp av glas

Duschkabinens multifunktionalitet

Belysning-massage-duschkabin-tapet-trägolv

Badrum duschkabin brun vägg

Duschbricka-med-dusch-vägg-grå-kakel-stort-format

Duschkabin-kvadrant-modern-teknik

blå-vägg-dusch-skåp-teknik-på-svart-vägg