Inredning av ett nytt badrum: rätt design för varje situation

badrumsmöbler badrum-möbler-set-modern-högkvalitativ-design-varje-situation

Badrummet har länge varit mer än en kaklad “våt cell”. Dagens badrum blir allt viktigare som ett avslappnings- och bostadsutrymme som fokuserar på användarens individuella behov. Badrumsmöbler av hög kvalitet, ljusspel och exklusiv design kännetecknar utseendet på moderna badrum. Oavsett om det är en renovering, renovering eller en helt ny byggnad är inredning av ett nytt badrum en betydande investering i framtiden och måste därför noga övervägas. Därför har vi sammanställt några av de bästa badrumsinredningstipsen idag. Från den lilla poolen till familjepoolen kommer vi att visa dig hur bra planering kan föra dina personliga önskemål tillsammans med de rumliga förhållandena.

Inredning av badrummet: anpassa ditt drömbadrum till rumssituationen

Inredning av ett nytt badrum badrum-möbler-set-moderna-dubbla handfat

Det framtida drömbadrummet måste inte bara anpassas till den befintliga rumssituationen, utan måste också anpassas till behoven hos de boende. En barnfamilj behöver ett annat badrum än singlar eller par. När du planerar badrumsmöbler bör du se till att de integreras perfekt i vardagens rutiner och kan erbjuda varje användare de viktigaste funktionerna individuellt, till exempel gott om förvaringsutrymme, rätt ljus eller en stor spegelyta.

Förutom funktioner är material, ytor och beläggningar också mycket viktiga, eftersom badrumsmöbler måste klara fukt, vatten och ånga. Det är bäst att lita på traditionell märkeskvalitet och välja en badrumsmöbel av hög kvalitet från en marknadsledare för sanitetsprodukter, som t.ex. EAGO Tyskland. Förutom högsta kvalitet, estetik och användarvänlighet lägger tillverkaren också stor vikt vid ett rättvist pris-prestanda-förhållande. Toppkvalitet lönar sig!

Tvättstället som det viktigaste designelementet

nytt-badrum-inredning-fåfänga-förvaringsutrymme-runt-handfat-toscana-160cm

Små badrum är mellan 3 och 6 m² stora, medelstora badrum är mellan 6 och 10 m². Från 10 m² talar man om ett stort badrum. Inredningen bör därför i första hand skräddarsys efter badrummets storlek och layout.

Fåfänga spelar en stor roll som det viktigaste designelementet i en badrumsmöbeluppsättning. Skåp, dekorer, armaturer och lampor samordnas med detta. Så innan du börjar leta efter de perfekta möblerna för ditt badrum, mäta först lämpliga ytor för ditt handfat och liknande. Var uppmärksam på bredd, djup och höjd.

Ställ in ett litet badrum

litet-badrum-inredning-badrum-möbler-set-vit-milano-60-45cm

Ett litet badrum är en särskild utmaning. Varje centimeter räknas här. För att verkligen känna sig hemma i det lilla badrummet bör möbelns storlek vara rätt. Och lagringsutrymme bör inte saknas heller. Hängande badrumsmöbler utan golvkontakt är en bra lösning för små badrum. Dessa är monterade på väggarna, ser moderna ut, får badrummet att se större ut och har ytterligare ett plus: Detta gör badrummet ännu enklare att rengöra.

Flexibla möbler med flera funktioner är mycket populära och användbara, särskilt i små rum. Spegelskåp och tvättställ med integrerade basenheter kan spara värdefullt utrymme utan att behöva avstå från bekvämligheten.

Inred ett medelstort badrum

badrum-inredning-miami-100-cm-förvaringsutrymme-badrum-möbler-set-grå-spegel-skåp

Enligt Föreningen för den tyska sanitetsindustrin den nuvarande statistiska genomsnittliga storleken på ett tyskt badrum är 7,8 kvadratmeter. Detta gör medelstora badrum till den vanligaste badrumstypen. De erbjuder mer designfrihet och fler förvaringsmöjligheter: Till exempel kan olika sidoskåp kombineras med befintliga badrumsmöbler.

En önskan som också kan gå i uppfyllelse i ett medelstort badrum är det dubbla handfatet. Det finns dubbla tvättställsmodeller som är mellan 120 och 150 meter breda. Så du kan skapa en dubbel tvättplats i ett litet utrymme.

Sätt upp ett stort badrum

badrum-inredning-stort-badrum-möbler-set-milano-160cm-dubbel handfat

Det finns tillräckligt med plats i det stora badrummet. Du kan tänka lite mer generöst och unna dig fina extrafunktioner som människor med ett litet badrum bara kan drömma om. Förutom det dubbla handfatet kan även en bubbelpool, bastu eller ångbad övervägas för detta. En vettig rumsstruktur löser problemet med oanvänt utrymme i mitten av rummet och får det stora badrummet att se mer hemtrevligt ut.

Slutsats: människor vill ha ett mer hemtrevligt badrum – oavsett hur stort det är. Med moderna badrumsmöbler och hygienprodukter ligger fokus på ett balanserat samspel mellan design, innovation, kvalitet och funktionalitet. Rätt möbler finns för varje krav, varje krav, varje rumssituation och varje budget. Gör ditt badrum till en oas av välbefinnande!