Ovanliga badmattor, duschmattor och badmattor för badrummet

Ovanliga badmattor vit-rund-led-ljus-bad-indirekt

Badrumsset som badmattor, duschmattor och badmattor är bland de viktigaste redskapen i varje badrum. De är inte bara dekorativa, de säkerställer också ett säkert grepp på våta golv och hjälper till att förhindra olyckor på grund av oavsiktlig glidning. Idag kommer vi att visa dig några idéer för ovanliga badmattor som kan skapa en speciell atmosfär i badrummet hemma.

Fancy badmattor – vad du ska tänka på när du väljer

Ovanliga badmattor motiv-gräs grön-rektangulär

Det finns olika kvalitetskriterier som bör beaktas för att göra rätt val när du köper badrumsset. Duschmattor bör komma först halkfri för att säkerställa ett säkert grepp om släta kakel och våta golv. Därför bör badmattan ha ett vattentätt gummilager på undersidan. Materialet ska också vara tjockt och absorberande att absorbera så mycket vatten som möjligt och spara oss besväret med att torka golvet varje gång. En annan viktig punkt är det Tvättbarhet, så att du kan ta hand om dem regelbundet. Användbara skötseltips för badmattor finns i artikeln av Paradisi. Är badmattan gjord av syntetfibrer som polyakryl, det torkar också snabbare än de som är gjorda av naturliga fibrer som bomull. Naturligtvis spelar design och färg också en roll i köpet, men din personliga smak avgör vilka som är bäst för ditt badrum.

Fancy tryckta badmattor

Fancy badmattor tryckt-foto-motiv-sjöstjärna-rep

Om mönstrade och enfärgade badmattor inte skadar dig, välj då tryckta duschmattor. Maritim känsla eller dina favoritblommor kommer nu in i badrummet på ett originellt sätt tack vare badmattorna med fototryck. En badmatta med en trevlig slogan som “Steg in i en ny värld” skulle säkert göra dig på gott humör. Badrumstillbehöret kan enkelt anpassas online med ditt eget foto.

Hemgjord nautisk badmatta

Ovanliga badmattor diy-nautic-rep-vit-blå

Få den avslappnade semesterkänslan till ditt eget badrum genom att göra den här härliga repmattan själv. Du kan använda nylon, sisal, och varför inte ett klätterrep också. Det ska bara vara i en matchande färg.

Till denna 3 meter breda badmatta behöver du cirka 90 meter långt polypropenrep (1,5 cm diameter), kraftigt tejp och en sax. Rulla ihop repet och fixa det med tejp då och då för att förhindra att det lossnar. Fortsätt packa in tills mattan har den storlek du vill ha. Fäst änden av repet med tejp eller lim. Så att allt sitter ordentligt kan trådarna också knytas med en lämplig sladd.

Badmattor i trä är trendiga

ovanlig-badmattor-trä-lameller-teak-vattenbeständig-trä-typ

Badmattor i trä blir alltmer populära och kan förvandla ditt badrum till ett hälsorum. De är också mer robusta och håller längre än konventionella mattor. På grund av dess höga motståndskraft mot fukt och fukt är teak en av de mest populära träslag för sådana badmattor. Med sin varma träton utstrålar bambu också en mycket speciell charm.

Duschmatta med steninredning

snygga badmattor-sten-ser-grå-grus

En badmatta med stenutseende skulle också vara ett utmärkt blickfång för ditt badrum. Trevligt fluffig eller gjord av äkta småsten – valet är ditt!

Korkbadmatta

Fancy badmattor själv-gör-korkskivor-vinkorkar

Cork är en miljövänlig, fuktbeständig råvara med en halkskyddad yta, vilket gör den perfekt för användning i badrummet. Oavsett om det är modernt eller rustikt, kan en duschmatta i kork anpassas perfekt till vilken stil som helst.

Duschmatta av mossa

Gör snygga-badmattor-mossa-våt-rum-fukt-väl-blomstra-själv

Allt började med designen av Nguyen La Chanh – Larosée. Mossan gillar särskilt våta platser och kommer naturligtvis också att trivas i ett bad. Enligt konceptet vattnas den gröna badmattan när du kliver på den med våta fötter. Den naturliga designen inspirerade många naturälskare att själva skapa en sådan “levande” badmatta. Skulle du också testa denna idé?