Att köpa en spjälsäng – vad bör man tänka på

Köp barnsäng lila-grå matta baby rum

Många nyblivna föräldrar oroar sig för deras avkommas säkerhet – de vill också hitta den perfekta anläggningen för barnet när det gäller möbler för barnrum. Det finns ett stort utbud av modeller med olika design och kvalitetsfunktioner för barnsängar. Men vad ska föräldrar exakt tänka på när de köper en spjälsäng?

Att köpa en spjälsäng – säkerhet spelar en avgörande roll

Välj en barnsäng-köp-design

Innan du köper bör föräldrar uppmärksamma några funktioner på barnsängen. I synnerhet när det gäller kvalitet är det lätt att kontrollera om barnsängen ger barnet tillräcklig säkerhet. Mödrar och pappor bör titta närmare på bearbetningen av spjälsängen. Vissa kvalitetsfunktioner ger tillräcklig information om hur säker barnsängen är:

– Vid köp av en ny barnsäng bör föräldrar lita på produkter med GS -märket. Eftersom produkter med denna etikett har registrerats i enlighet med den tyska produktsäkerhetslagen är GS -märket en viktig indikator på sängens goda kvalitet.

– Vassa hörn och kanter ska inte bearbetas, eftersom det är hög risk för skada på barnet här.

– Även med utmärkt material finns det risk för att barnet skadas. Om delar sticker ut kan barnet fastna på dem med nappkedjan.

– Det är inte tillrådligt att använda små löstagbara delar på spjälsängen, eftersom barnet kan kvävas av dem. Detsamma gäller löst fastsatta små föremål som skruvar eller klistermärken (etiketter eller klistermärken).

– När du köper en spjälsäng bör föräldrarna se till att inga delar är inbyggda som barnet kan använda för att dra sig upp eller som de senare kan klättra upp på.

– En annan viktig säkerhetsfaktor är att materialet som används på spjälsängen är fritt från skadliga ämnen.

– Med måtten på spjälsängen bör du se till att de är utformade i enlighet med detta så att barnet inte kan fastna.

Att köpa en spjälsäng – användbara tips för tillbehör

Köp en spjälsäng-Slutsats-Babyrum-bekvämt upprättat

Föräldrar som är oroliga för barnets säkerhet kan också följa ytterligare tips så att barnet blir väl omhändertaget i sin spjälsäng:

– Supinposition: Forskare har funnit att spädbarn under det första levnadsåret ska sova i ryggläge. Sedan denna kunskap erhölls har antalet barn som blivit offer för Sudden Infantile Death varit högt kindergesundheit-info.de minskade betydligt.

– Val av madrass: När du köper en madrass bör föräldrarna se till att madrassens storlek är lämplig för barnsängen. Mellanrum bör undvikas, varvid även ett litet gap, där två fingrar kan passa mellan ramen och madrassen, är för stort.

– Tillräckligt med utrymme: Mödrar och pappor bör se till att det finns tillräckligt med utrymme i spjälsängen och ta bort störande delar innan de somnar barnet. Regeln är att (små) kuddar, leksaker, filtar och klädsel tas bort från sängen. Så att barnet inte fryser är det bättre att ta på sig pyjamas och klara sig utan de tunga filtarna.

– Mobil och små delar: Mobilen är snygg att titta på för barnet, men den ska definitivt placeras utom räckhåll för barnet. Precis som med andra små delar finns det risk att svälja med mobilen om barnet tar av sig de små delarna och stoppar dem i munnen.

Köp en spjälsäng – lekfull design med färgade element

Köp barnsäng miljövänlig-barnsäker

Barnsängen är inte bara en enkel vara. Med en kärleksfull lekfull design är spjälsängen mycket mer intressant för barnet.

– Färgade element: Olika designers visar kreativitet med färgade element i konstruktionen. Ljusa färger skapar individuella mönster som inte bara passar flickor eller pojkar. Förutom den typiska babyblå och babyrosa finns det många moderna och könsspecifika färger som är perfekta för trevliga barns drömmar. Designerna lägger stor vikt vid lekfulla accenter i mönstren. Förutom storskaliga standardfärger smälter färgelement i form av cirklar, rektanglar eller hjärtan in i färgernas värld.

– Lekfulla former: Barnsängen blir särskilt intressant för spädbarn när lekfulla former integreras i designen. För att fortsätta att uppmärksamma barnets säkerhet finns det graveringar och känsliga inlopp i materialet. Designen är skapad annorlunda. Till exempel finns det en inbäddad nalle som mönster i sängramen. De som föredrar det mer strukturerade kan emellertid också gå in i inlopp och mönsterstag i ramen, som bara avslöjar linjer och bågar i materialet. De olika kornen inbjuder barnet att känna formerna med sina fingrar och på så sätt vässa deras sinnen. på Baby-walz.de vackra exempel på lekfulla barnsängar finns.

– Bassinet: Bassinet erbjuder också ett lekfullt alternativ för de allra yngsta. Moderna mönster eller en klassisk retrolook ger tillräckligt utrymme för individuella önskemål. På grund av rollernas roll bör dock föräldrar vara uppmärksamma på högkvalitativt utförande, särskilt med barnvagnen för barnet. Kruselement ska inte fästas tills vidare, så att barnet inte kan kvävas av de romantiskt lekfulla – men avtagbara elementen.

Att köpa en spjälsäng – miljömässig hållbarhet och hälsa

Att köpa spjälsängstips-barnsäkerhet

När det gäller spjälsängens miljöpåverkan och barnets hälsa bör föräldrar ge träsängar företräde vid köp. Trämöbler har fördelen att de är gjorda av ett naturmaterial. Det är svårare för bakterier att sprida sig på träytan. Trä har också en bakteriedödande effekt, vilket är särskilt fördelaktigt för allergiker eller astmatiker. För att träbädden ska hålla länge måste den behandlas. Vid köp bör dock mor och far se till att träet behandlas med förorenande vaxer, oljor och lacker.

Att köpa en spjälsäng – slutsats

Köp barnsäng flickor tillbehör

Föräldrar är ogiltiga när de köper en spjälsäng. Handeln erbjuder många varianter som presenteras på helt olika sätt. Det viktigaste när man fattar ett köpbeslut är barnets säkerhet. Med bara några tips kan mödrar och pappor snabbt hitta rätt modell. GS -märket är en första indikation på god och säker kvalitet. Men det praktiska testet visar också snabbt om bearbetningen av spjälsängen är lämplig. Kvalitet är också i förgrunden när det gäller design. Föräldrar kan fritt välja här, men bör se till att till exempel inga löstagbara små delar är integrerade i spjälsängen – köp naturligt trä – möbler – miljövänligt. För barnets hälsa är de material som används på sängen låga i föroreningar. Om dessa tips följs, slumrar barnet i trevliga och trygga drömmar.

Köp en barnsäng – sätt upp barnrummet

Att köpa en spjälsäng tipsar möbler urval

Köp en spjälsäng – en träbädd som växer med barnet

Barnsäng köpa möbler i naturligt trä-miljövänligt