Design enkelt det mysiga hörnet i barnrummet själv

Om du fortfarande har ett ledigt utrymme i barnrummet som du vill förvandla till ett bra område, är det bäst att skapa ett mysigt hörn där. Det är inte bara snabbt och enkelt att göra. de Mysigt hörn i barnkammaren kan också användas för olika ändamål. Ditt barn kan koppla av där, men också leka eller läsa. Vi skulle vilja visa dig hur du kan skapa ett mysigt mysigt hörn och vilka enkla saker du kan använda för det.

mysigt hörn i barnrummet tipi-tält-idé-filt-kudde-uggla-motiv

Bygg ett mysigt hörn i barnkammaren

mysigt hörn-barnrum-trätak-matta-soffa-vintage-ljusblågrön

Det bästa är att planera det mysiga hörnet i barnrummet tillsammans med ditt barn. Tänk på hur stort det mysiga hörnet ska vara. Det beror på hur många barn det ska finnas utrymme för och för vilka ändamål det används. Sammantaget bör det finnas tillräckligt med utrymme för ditt barn att vända i det utan problem.

Ljus för det mysiga hörnet i barnrummet

mysigt hörn i barnrummet fairy lights-daybed-bookshelf

Om barnet gillar att läsa mycket måste naturligtvis lampor tillhandahållas så att ögonen inte skadas på kvällen eller en dyster dag. Ljuskedjor som du kan hänga i vilken höjd som helst ser särskilt vackra ut. Du kan också lägga till en hylla till detta läsande och mysiga hörn i barnrummet så att ditt barn har alla sina favoritböcker till hands.

Grottbyggnad för barn och vuxna – DIY -projekt med filtar och lakan

Bygg ditt eget indiska tipi -tält för barnrummet – kreativa idéer och tips

Inrätta en lekplats i barnrummet – 45 färgglada idéer

Mysigt hörn i tältet

mysigt-hörn-barnrum-göm-design-lek-barn-grått

Ett tält är ett underbart sätt att skapa ett mysigt hörn i barnkammaren. Ramverket behöver inte vara komplicerat och du kan använda en färg som matchar resten av barnets rum. Tältet kan vara öppet eller låsas och snabbt bli en monter. Sådana tält erbjuds också färdiga.

Bänk på garderoben

mysigt hörn-barnrum-garderob-bänk-modern-design-färgglada-accenter

Om inga inbyggda garderober eller specialtillverkade modeller används vid inredning av ett rum med sluttande tak kan sådana nischer snabbt komma fram. Dessa behöver dock inte ses som en nackdel. Här kan inte bara dekorationer sättas upp, utan också ett mysigt hörn kan utformas i barnrummet. Dra nytta av sådana lediga platser i rummet!

Original hylla

mysig hörn-barnrum-läsning hörn-hylla-integrerad-rosa-överkast-flicka

Om rummet inte har några väggnischer kan du enkelt skapa några själv. En specialgjord vägghylla som den här ser lekfull ut och har också en sittgrupp som du kan förvandla till ett mysigt hörn i barnrummet för läsning. Några kuddar och komfort garanteras!

Ge komfort

mysigt hörn-barnkammare-byggnadsställningar-trä-modern-design

I allmänhet är kuddar en viktig del av det mysiga hörnet i barnrummet, så att tillräcklig komfort kan ges. Mjuka filtar och mysiga leksaker, gärna i stort format, är också mycket välkomna här. Om det fortfarande finns tillräckligt med utrymme kan dekorationer som kransar läggas till för att få hörnet att se mer lekfullt ut.

Pälsar i det mysiga hörnet

mysigt hörn i barnrummet ränder-tält-päls-golv-parkett

Speciellt om barnrummet har ett hårt golvbeläggning som trä, är en mjuk kudde i det mysiga hörnet i barnrummet mycket viktigt. Konstgjorda skinn är särskilt lämpliga. De är fina och mjuka och håller dig också varm, vilket är särskilt viktigt när du spelar på golvet.

Skyddssäng

mysig-hörn-i-barnrummet-romantisk-prinsessa-vit-skumma rosa-guld-himmelssäng

En romantisk himmelssäng är också mycket lämplig för att skapa ett mysigt hörn i barnrummet. Den hängs helt enkelt i taket och kan sedan öppnas eller stängas efter önskemål. Denna idé är särskilt lämplig för prinsessrummet. Om du inte vill att filten ska ligga, ställ upp en korg för att stuva undan den.

Väggnischer och inbyggda garderober

mysigt hörn-barnrum-vägg nisch-garderob-säng-tapeter

Ovan kan du se en bra idé hur du lägger sängen i barnkammaren. En gammal garderob är dock lika lämplig för ett mysigt hörn och kan individuellt dekoreras med tapeter. Fäst också en lampa om du inte redan har en. För att förhindra att ditt barn låser sig in av misstag rekommenderar vi att du tar bort dörren eller åtminstone dörrnyckeln.

Roligt i barnrummet

mysigt hörn-barnrum-väggbeklädnad-trä-tält-bygg-rustikt

Det mysiga hörnet i barnrummet stimulerar fantasin. Detta gäller särskilt om du designar dem fantasifullt. Tält, trädhus, en liten älva eller piratvärld kommer att göra ditt barn särskilt lyckligt. När du utformar ditt rum, orientera dig mot barnens preferenser och du garanterar dig den perfekta reträtten i dåligt väder.

Idé för små rum

mysigt-hörn-i-barnrummet-skandinavisk stil-himmelspynt-kuddar

Idén med himmelssängen är särskilt lämplig för mindre rum, eftersom de inte tar mycket plats. I princip kan du själv bestämma diametern med hjälp av kudden. Som ett alternativ till himmelssängen är ett vanligt och oftast billigare myggnät också lämpligt för att skapa ett mysigt hörn i barnrummet.

Dagsäng som ett mysigt hörn

mysigt hörn-barnrum-dagbädd-idé-myggnät-årgång

En dagbädd, men också sängen i sig, kan snabbt förvandlas till ett mysigt hörn i barnrummet genom att helt enkelt lägga till ett myggnät eller en himmelssäng. Den bekväma madrassen, en filt och kuddar finns redan där. Så om du inte har plats för ett extra område, improvisera på det här sättet.

Modernt mysigt hörn

mysigt hörn-barnrum-modern-grå-vägg-måla-trä-skrivbord

Så att barnet inte sitter direkt på golvet kan du också välja en sådan konstruktion för det mysiga hörnet i barnrummet. Även om det är lite mer genomarbetat, är det en stor dekoration som också är modern. Den kan göras underbart av gammalt trä. Lägg sedan till några fler sittdynor och den moderna gos-, läs- och sittdelen är klar.

Puff

Mysigt hörn-barnrum-sittdyna-puff-inspiration-shack-tegel-vägg

Puffar är särskilt bekväma. Av denna anledning bör du överväga det om det mysiga hörnet i barnkammaren erbjuder det nödvändiga utrymmet. Puffarna är lämpliga för att sitta och ligga, vilket gör varje hörn till en mysig tillflyktsort. Det finns en mängd olika mönster och färger, så du hittar snabbt rätt för barnrummet.

Enkelt mysigt hörn

mysigt-hörn-barnrum-enkel-idé-puff-färgglada-blommor-rosa-tjej

Puffar kan också ha en dekorativ effekt genom olika mönster. Använd våra tips för att skapa ett drömmande mysigt hörn i barnrummet som ditt barn aldrig vill lämna.