Färger i barnkammaren tips för matchande färgscheman för småbarn

Babyrumsdesign blå för pojkleksaker

Det behöver inte nödvändigtvis vara rosa för tjejer och blått för pojkar i barnkammaren! Våra små bebisar är dock helt besatta av färgerna rosa och blått. Ofta är föräldrarna inte helt medvetna om att valet av färger och mönster i barnrummet har ett visst inflytande på barnen. Av denna anledning bör du använda Färger i barnkammaren närma sig försiktigt.

Barn besatta av färg! – Välj noggrant färgerna i barnrummet

Barnleksaker rosa rosa flickor prinsessrum

Rosa och blått är det absolut mest populära Färger i barnkammaren. Tror du ibland att dina barn är ”färgbesatta”? Titta sedan på följande bilder. Det kreativa Pink and Blue -projektet från den sydkoreanska fotografen Jeong Mee Yoon inspirerades av sin dotters kärlek till rosa. Med sina provocerande fotografier har Jeong illustrerat väl hur långt vissa föräldrar och deras färgberoende barn kan komma. Bra eller dåligt, det är ditt val. Oroa dig i alla fall inte om din son ber dig om en blå leksak igen.

Traditionellt uppdrag och färger i barnkammaren

Blå pojkar rum småbarn design idéer

Ge barnkammaren personlighet och karaktär. En blå eller rosa barnkammardesign är kanske det enklaste att välja. Det är bättre att välja en dominerande färg som vit och lägga till färgglada accenter med kuddar, leksaker, sängkläder. Ljusgult och grönt matchar Färger i barnkammaren, som utstrålar värme och ger rummet ett livsglädje.

Anledningar till att du gillar vissa färger

Söt dekor tjejerum rosa rosa

Barnens preferens för en viss färg påverkas mestadels av leksakstillverkarna. För det mesta erbjuds saker i rosa och blått, medan grönt, orange, lila och gult inte är så lätt att hitta. Fler och fler tjejer är beroende av rosa. För de flesta är Barbie rosa en symbol för kärlek. Andra färger är dock ännu mer lämpliga för en temainredning i flickrummet. Rosa ger mildhet, eftersom en väggfärg ser svag ut, men den saknar dynamik och energi. Den ljusa eller mörkblå Färger i barnkammaren kan antingen vara avkopplande eller kallt och avlägset. En sak att notera – barns preferenser ändras med humör. Med åldern kan intresset för dessa färger blekna.

Pojkrum i blått

Allt i blå pojkar rum inredning idéer

Prinsessrum med rosa sängkläder och gardiner

Rosa barnkammare leksaker flicka

Blått barnrum – blå skåp och gardiner

Barnrum för pojkar blå skåp leksaker

Flickrum – möbler med tema

Prinsessrum för flickor-rosa leksaker

Barnleksaker djungel

Blå barnkammare leksaker pojkar rum

Ställ in ett rosa barnrum

Färgschema flickor rum idéer

Preferens för blått – pojkrum

Blå barnkammardesign för pojkar blå

Färger i barnkammaren – rosa för tjejer

Rosa flickor design leksaker

Superman -tema inredning för barnrum

Superman barnkillar

Barnrum i rosa – idéer för inredning

Allt i rosa barnrum

Barnrum för pojkar – alla leksaker i blått

Småbarnsrumsfärger väljer pojkar