Lekstuga i trä – mysig lekplats högt över barnrummet

lekstuga av trä barnrum-sovrum-pojke-säng-trappor-plysch-djur-vägg-dekoration-tavla-måla-1

I den här artikeln vill vi gärna erbjuda dig en kreativ och mysig Lekstuga av trä närvarande. Arkitektkontoret PROJEKT 95 fick i uppdrag att designa en lägenhet i Moskva. Arkitekterna bestämde sig för att skapa en underbar lekstuga för barn i ett av sovrummen för de tre barnen i denna familj. “Boet” är en upphöjd trälåda från vilken du kan se hela sovrummet. Lekstugan i trä erbjuder barn en lugn och avskild plats att leka och koppla av.

Lekstuga i trä i en lägenhet i Moskva – något från projekt 95

Lekstuga av trä, naturmaterial-säng-barnrum-plyschleksak-haj-vägg-bokstäver-dörr-trappa-2

För att nå “boet” måste du klättra i en trappa som går längs en vägg målad med tavla. Den svarta, tvättbara tavlan är en annan blickfångare i rummet. Väggen skrevs och målades med stor omsorg av barnen. Barn älskar att måla väggar, särskilt när mamma och pappa inte har något emot det. Det är också praktiskt att helt enkelt kunna torka av väggarna för att frigöra utrymme för nya kreativa idéer. Tavlan väggen hjälper de små att lära sig och prova nya saker på ett lekfullt sätt. Inuti boet finns en mjuk vaddering som gör spelet ännu mer bekvämt. Lekstugan och det enkla men praktiska barnrummet var mestadels inredda med ljust trä.

Trälekstugan nås via trappor

lekstuga av trä trä material-brädor-ljus-tjock-väggfärg-svart-bräda färg-svart-bokstäver-vägg design-3

“Boet” byggdes av massiva träpaneler så att de små kan tillbringa sin fritid säkert högt över rummet. Ek ger barnrummet ett varmt och inbjudande utseende. Sovrummet har en stor garderob som också fungerar som en skiljevägg till nästa rum. Den låga sängen har ett förvaringsfack för sängkläder och en utdragbar säng för syskon och vänner. En lekstuga som denna är en dröm som går i uppfyllelse för varje barn. Mindre än två meter över marken kan du chatta med vänner, spela spel eller till och med ta en tupplur på eftermiddagen och ha mycket roligt.

“Boet” erbjuder barnen en mysig plats att leka

lekstuga av trä pojke-barnrum-sovrum-trätrappor-pojke-säng-utdragbar-vägg-svart-bokstäver-4

Titta på vad som händer i rummet ovanifrån, helt avslappnat och ostört

lekstuga av träbrädor-brädor-pojke-madrass-monterad plåt-vägg-färg-svart-svart-bräda färg-märkt-5