Handblåsta hängande lampor svarar på beröring

Filigran-hängande lampor-handblåst-glas-Sasamat-Creative

Letar du efter ovanliga designerbitar för ditt hem som kommer att väcka uppståndelse och visa din starka känsla för de nuvarande trenderna? Vad tycker du om tanken på att hänga handblåsta taklampor som blickfång över matbordet? Vi skulle vilja visa dig Slinky and Crystal Wonderland av Sasamat Creative – bords- och hängande lampor av handblåst glas, som är interaktiv design och reagerar på kroppskontakt med en “glödande” ljussignal. Hur händer det?

Handblåsta hängande lampor Slinky av Sasamat Creative

Dekoration-ovanlig-hängande-lampor-gjorda av handblåst-glas-slinky

Det tvålbubbleliknande glasföremålet med en slät yta fylls med neon och belyses. Neon reagerar på beröring genom att skapa oväntade och unika visuella upplevelser på utsidan av glasvolymen.

Slinky är en hängande lampa av handblåst glas, med en organisk volym, inspirerad av den populära leksaken från flera generationer – Slinky metal spiral. Glasföremålet har måtten 14 cm x 65 cm x 14 cm.

Hängande lampor i filigran designade interaktivt

glasblåsning-studio-sasamat-hängande-ljus-design-metall-spiral-slinky

Sasamat Creative är en Vancouver -baserad studio som gör fantastiska saker av glas. Teamet-Robert Geyer och Rena-Li Kuhrt har examen från Tyler School of Art i Philadelphia och Emily Carr University of Art and Design. Sasamat Studio har tagit konsten att glasblåsa till en högre nivå – duon utforskar möjligheterna för extraordinära ingrepp i den traditionella användningen av material för kommersiella produkter. Sådana subtila framträdanden kan observeras genom samspelet mellan ljus, färg och visuell uppfattning i rent skulpturella former.

Hänglampa-detalj-vy-handblåst-slinky-fylld med neon

Unik volym

Project Crystal Wonderland är den andra skapelsen från Sasamat Creative Studio. Serien innehåller bord och hängande lampor som får formen av en icosahedron när glaset blåses. Inspirationen kom från en papperskulptur vikt som origami. Glaset är också fyllt med neon och har måtten 14 cm x 65 cm x 14 cm.

Avfasad-hexahedron-ljus-objekt-med-neon-fylld-mun-blåst-glas

Så här går glasblåsning

ovanliga-hängande-lampor-gjord-av-mun-blåst-glas-sasamat-studio

Handblåsta glasföremål

Crystal Wonderland bordslampa-reagerar-vid-beröring-dekorativt glasobjekt

Handblåsta hängande lampor Crystal Wonderland

Glasföremål-pendel-och-bordslampor-interaktiva-fyllda med neonbelysta

Hänglampa-gjord av handblåst glas-organisk-volym-slinky-metall-spiral

Projekt-Crystal-Wonderland-bord-och-hängande-lampa-handblåsta-glas-objekt

detalj-hängande lampor-handblåst-glas-studio-sasamat-kristall-underland

Bilder: Eric Saczuk