Indirekt belysning i hallen – snygga idéer för subtil hallbelysning

snygga idéer för minimalistisk korridorbelysning med indirekt ljus

Den rätta indirekta belysningen i korridoren kan förvandla din entré eller övergångsområde från en mörk och förebådande grotta till ett rymligt och elegant utrymme. En väl upplyst hall är också en viktig del av alla moderna hem. Det finns en mängd olika belysningsarmaturer tillgängliga idag för att passa en mängd olika personliga stilar och budgetar. Av denna anledning har vi sammanställt några tips och tips att tänka på när man tänker på indirekt belysning i korridoren. Skapa en välkomnande men stilfull känsla när du går genom dörren med våra trendiga hallbelysningstips.

Intressanta fakta om indirekt belysning i korridoren

moderna lösningar för smala lägenhetsområden med neonljus

Genom att ändra belysningen i ditt hem kan du ge interiören ett helt nytt utseende utan att behöva köpa ytterligare möbler. Husets färger, former och ytor har olika effekt på det mänskliga ögat beroende på typ av belysning, oavsett om det är naturlig eller konstgjord belysning. Högkvalitativ indirekt belysning i korridoren bidrar väsentligt till den allmänna livsmiljön. När du planerar bör du dock överväga naturlig och konstgjord belysning.

inredning med subtil korridorbelysning ledde ljusremsor i taket ovanför en stenmur

Ibland tillåter inte de trånga dimensionerna eller arkitekturen i en hall vägglampor, men du kan använda ett dramatiskt hängande ljus om taket är tillräckligt högt. Se till att du mäter både själva ljuset och golv till takhöjd innan du köper en hängande lampa till din hall. Korridorlampor kan därför omfatta vägglampor, taklampor för infälld montering, taklampor och till och med LED -ljusremsor. Läs vidare för användbara tips om var du ska placera hallbelysning. Titta bara på bilderna för mer inspiration och bläddra bland de rekommenderade armaturerna för korridorbelysning.

indirekt belysning i hallen med dolda lampor för subtil hallbelysning

Om en korridor är för lång kan du istället designa den med infällda taklampor. En bra tumregel är att hänga en hängande lampa cirka 2 meter över golvet. Var inte rädd för att installera ett accentljus i detta område för att göra ett oförglömligt uttalande för ditt hem. Ett alternativ för korridorer med lågt i tak är att installera infällda taklampor. Detta skapar ytterligare flexibilitet om du till exempel går på toaletten på natten. Du kan också installera taklamporna med en dimmer för att möjliggöra navigering som inte stör resten av hushållet.

Planera korridordesign

ställ in accenter med subtil ljusdesign för en trevlig atmosfär i retrostil

När du planerar hallbelysningen, se till att det inte finns några mörka hörn. Om möjligt bör korridoren ha naturligt ljus. På grund av detta kan du inte stänga fönstren med persienner eller gardiner. Men om du bestämmer dig för att mörka dessa, bör du välja lämpliga typer av persienner eller gardiner. Skulle artificiellt ljus ersätta naturligt ljus kan detta göras försiktigt och indirekt. Sidobelysning rekommenderas därför mest för korridoren.

minimalistisk design och indirekt belysning i korridoren i taket

Du måste justera ljuset som belyser din hall jämnt över avståndet. Av denna anledning kan vi inte rekommendera central belysning för denna typ av rum. Men nuförtiden kan du åtgärda alla brister i naturligt ljus genom korrekt användning av olika typer av lampor. Ljuskällor är enastående dekorativa element som kan dölja vissa ofullkomliga platser i lägenheten och också markera alla dess bekvämligheter.

modern lägenhet med övergång och strategiskt placerad korridorbelysning i svart

Vägglampor är både ett designelement och en visuell referenspunkt. Vi mäter vår plats och destination genom att följa markeringarna inom vår siktlinje. Du kan också använda ett spår av vägglampor för att hitta dörrarna. Som alltid måste du balansera måtten på vägglampan och bredden på korridoren för att se till att belysningen inte sticker ut för långt.

Belysa nischen i entréområdet och skapa takbelysning och konst

Indirekt belysningsteknik riktar ljuset från en eller flera sidor av ett rum mot taket för att uppnå diffus belysning. Detta finns i remsor, nischer, takventiler och höga väggar. Denna typ av inre belysning är populär eftersom armaturen i sig inte är synlig och skapar en subtil effekt. Du kan sedan rikta ljuset antingen uppåt mot taket eller nedåt, vilket skapar en torkningseffekt. Ett av sätten detta kan uppnås är genom att använda LED -ljusremsor eller bandljus.

Strategiskt placerad indirekt belysning i korridoren

sidopositionering av vägglampor ledde remsor i korridoren

Du kan använda en rad taklampor för hallen för ett sömlöst utseende. Även om dessa verkar subtila och reserverade maximerar de ljuset i motsvarande rum. Om din hall också är ett konstgalleri, överväg också bildbelysning. Bildljus är vanligtvis vägglampor som du kan använda för att belysa enskilda konstverk vackert. Dessa är vanligtvis lampor med mycket låg effekt som skapar en relation med motsvarande konstverk. Det låter dig också se flera detaljer om arbetet på nära håll. Förutom sin uppenbara funktion är bildljus också dekorativa möbler. Elnät och lågspänningsalternativ, armaturer som monteras direkt på ramen på målningen, spårljus och energibesparande armaturer finns också tillgängliga.

Övergångsområde med korridor och indirekt belysning i hallen med ledremsor på golvet

Det är dock bäst att konsultera en erfaren belysningsdesigner för att undvika bländning och för att säkerställa att det inte skadar konstverket. Ingångspunkter och vägar inom hemmet kräver vanligtvis inget mer än omgivande eller allmän belysning, såvida det inte finns fokuspunkter som du vill markera, till exempel området runt huset. B. Konstverk eller arkitektoniska detaljer som kräver ytterligare accentbelysning. Om du har en liten hall kan detta belysas tillräckligt av ett enda tak eller infälld belysning. Däremot kan en hall med välvda tak eller trappor kräva en ljuskrona med ljusreglage i botten och toppen av trappan, trappbelysning och accentbelysning.

Skapa mittpunkten i korridoren med hjälp av ljus

konstnärlig design och indirekt belysning i korridoren bakom röda väggpaneler och grenar

Många människor använder väggarna i korridoren för att hänga upp sina favoritkonstverk eller personliga fotografier av nära och kära. Så snart dagsljuset bleknar förblir dessa dock ofta osynliga. Väggmonterade lampor låter dig belysa dessa inramade delar genom att skapa ett mjukare sken än det hårda taklampan. Låt den indirekta belysningen i hallen tala med en enkel men iögonfallande design. En klar nyans som tar fram glödlamporna ser inte påträngande ut i en liten eller smal hall. De skarpa linjerna och svarta detaljerna kompletterar ett modernt eller klassiskt schema.

taklampa för indirekt belysning i korridoren med en rustik design

Ofta underskattad är korridoren ett rum som ger människor ett första intryck av ditt hem. Om du vill skapa en snygg och inbjudande känsla när du går in i dörren är det viktigt att tänka på belysningen du väljer. Det spelar ingen roll om du har en liten hall med lite naturligt ljus och behöver en ljusförstärkande lösning. Men om du har mer utrymme och letar efter ett mer uttrycksfullt ljus eller bara den bästa hallbelysningen, kommer du säkert att hitta det.