20 eleganta axelbandslösa bröllopsklänningar för ett drömbröllop

vacker-brud-hav-lång-klänning-mode

Bröllopsklänningarnas mode förändras alltid, men strävan efter att vara den vackraste bruden kvarstår genom århundradena. När vi hör ordet “brud” föreställer vi oss en lång vit klänning. Men vi borde veta att detta mode inte har funnits på länge.

20 axelbandslösa bröllopsklänningar – bröllopsklänningens historia

tyll-axelbandslös-brud-klänning-idé-vit

I det antika Grekland bar flickor de så kallade peplos – en lång, vit klänning av lätt tyg, längd på golvet, som fästes på ena axeln med ett spänne. Du bar en krans av blommor eller ett diadem på håret.

Kvinnorna i det antika Egypten bar Kalasiris – en tygbit som också var golvlängd och bara hade en rem. I Egypten var alla typer av smycken – glaspärlor, guld, tiara och armband av stor betydelse.

På 1400 -talet bestämde kvinnor sig för att bära något ovanligt – då kom Kotardi på scenen – en klänning med V -ringning, hög midja och långa ärmar. Färgen bestämdes av brudgummen, men oftast bröllopsklänningarna klipptes i lila, lila och röda.

Under barocktiden blev guld den mest populära färgen för tjejer som skulle gifta sig. Kläderna var rikt dekorerade med spetsar.

Under rokokotiden kom krinolinet och klänningar nådde sin topp i storhet och skönhet. Längden på tåget som alla klänningar ägde bestämde brudens status.

20 axelbandslösa bröllopsklänningar – hur blev den vita klänningen aktuell

tyll-enkel-klänning-brud-medium-lång

I slutet av 1700 -talet uppmärksammades bröllopspublikens återigen på den grekiska modellen för bröllopsklänning – nämligen den vita, långa klänningen med maximal midja, mycket små ärmar och draperier gjorda av lätt material. Från den tiden är majoriteten av brudar klädda i vitt.

På 1800 -talet kom mode av apelsinblommor i brudhåren och efteråt – den rika utsmyckningen, som tillbehör till klänningen.

Efter första världskriget uppfanns den låga midjan.

På 1900 -talet initierade Christian Dior mode för stora kjolar – på 50 -talet, på 60 -talet tog många tjejer på sig minikjolar för sitt bröllop och på 80 -talet kom broderiet och vågorna i Cut of the wedding dress.

20 nuvarande axelbandslösa bröllopsklänningar

remmar-lös-elegant-brud-klänning-mode-bröllop

Här presenterar vi 20 unika axelbandslösa bröllopsklänningar, som ser helt underbara och hisnande ut. Så, om du planerar att bära en axelbandslös, axellös bröllopsklänning på din bröllopsdag, kolla in vårt fotogalleri och hitta den perfekta axelbandslösa bröllopsklänningen för dig!

 En modern brudklänning

axelbandslös-brud-klänning-lång-golv-rik

Satin skönhet

axelbandslös-brud-klänning-idé-bröllop-mode

 Tyll charm

Axelbandslös-asymmetrisk-klänning-tyll-brud

 Sjöjungfrun form

spets hav oskuld brud klänning mode

 Balett charm

mycket chic-tyll-kjol-brudklänning

 En satinklänning 

chic-champagne-färg-brud-klänning-axelbandslös

 romantik

satin-remmar-los-sea-jungfru-idé-klänning

 En touch från Grekland

satin klänning golv lång tåg brud

idé för långklänning för brudklänning

bröllopsklänning-axelbandslös-idé-brud-mode

brud-vit-vacker-street-ball-kjol

brudklänning-elegant-axelbandslös-bröllop-mode

brudklänning-elegant-bröllop-sommar-20-idéer

golv-lång-tåg-klänning-brud-idé

boll-bröllop-satin-klänning-brud-vit

boll-bröllop-stor-kjol-elegant-klänning