Noll avfall när du reser – tips för en hållbar semester!

Zero Waste Travel Tips Bagage Solglasögon

Numera har allt som är hälsosamt, miljövänligt och naturligt blivit på modet. Denna trend är inte alls dålig, tvärtom, eftersom vi blir mer medvetna om våra beslut. För att minimera den skada vi orsakar på jorden försöker vi ständigt integrera nya hållbara alternativ i vår vardag. Men tänk om det är dags att resa? Har du någonsin tänkt på vad du lämnar efter dig och hur det påverkar naturen? Enligt statistiken är turismen ansvarig för 8% av världens föroreningar. Har vi väckt ditt intresse och vill du veta mer om den nya Zero Waste -trenden när du reser? Läs sedan våra tips för en semesterfri semester!

Slå upp smart – Zero Waste Travel -tillbehör

Förbered resbagage med noll avfall korrekt

Ta med dig en egen flaska – oavsett om det är en rostfri eller glasflaska med en gunga. Okej, det är inte speciellt – fler och fler människor vänjer sig vid att ha en egen vattenflaska med sig. I länder där vattnet är lättillgängligt och även drickbart bör du inte ha problem med att fylla på flaskan. Detta kan göras nästan var som helst – på morgonen på hotellet innan du går, på toaletten på något café eller restaurang etc. Om du reser med en grupp eller vänner kan du också påminna varandra om att fylla på flaskorna igen.

Nollavfall har alltid en vattenflaska med dig

Men vad gör du i länder där kranvatten inte är drickbart? Vi har några idéer för dig att hålla dig noll avfall där också. Varje hotell eller restaurang har dricksvatten till restaurangen och med hjälp av foton, eller ännu bättre – en onlineöversättare, kan du erbjuda människor lite pengar för att fylla på din flaska. Men om du tycker att detta är för irriterande och tidskrävande kan du helt enkelt köpa en vattenflaska med ett integrerat vattenfilter. Ett annat alternativ skulle vara vattenreningstabletterna, som är billiga och ganska lätta att hitta. Lägg bara till tabletten i ditt vatten så får du rent vatten en halvtimme senare! En vakuumkolv kan vara till nytta för er som gillar att dricka te eller kaffe. Innan du lämnar frukosten på hotellet kan du fylla på flaskan och du kommer att kunna njuta av det varma kaffet hela dagen medan det fortfarande finns kvar noll avfall.

Zero Waste Travel Återanvändbart bestick av bambu

Den grundläggande Zero Waste -utrustningen inkluderar också återanvändbart bestick. Okej, de flesta hotell och restauranger använder bestick i rostfritt stål, men hur är det med flygplanen eller alla snabbmatskedjor? Med ett sådant bestick kan du njuta av din take -away -måltid utan att skapa onödigt slöseri.

Gillar du att shoppa, men vill undvika att använda plastpåsar som används för att slå in mat eller presenter? Då behöver du definitivt en återanvändbar shoppingväska och nätpåse för din resa med nollavfall. De senare är perfekta för att handla snacks, frukt och grönsaker. Dessa väskor är lätta, praktiska och finns i nästan alla stormarknader. Några av dem har till och med mycket snygga mönster och ser riktigt bra ut!

Noll avfall resor saker för en avfallsfri semester

 Noll reseavfall och hygien

Oavsett om det är schampo eller tvål – är det bäst att köpa produkterna i fast form. Dessa är platsbesparande, väger lite, luktar gott och finns antingen med väldigt lite eller helt utan förpackning. Handtvål är också bra för att tvätta nästan vad som helst.

Vi rekommenderar bambutandborstar för att borsta tänderna. Till skillnad från plastvarianten, som finns kvar på deponin i några århundraden, är bambu helt biologiskt nedbrytbart. Och om du vill resa helt noll avfall, packa ett paket läskpulver i ditt bagage – du kan borsta tänderna med denna allround.

Och nu något bara för kvinnor – menskoppen! Kära damer, det här är en fantastisk uppfinning – inga fler engångstamponger eller sanitetshanddukar! Menskopparna är perfekta för en resa utan avfall eftersom de kan tvättas ut när som helst och enkelt återanvändas.

Noll avfallshygien aur travel handtvål hårtvål och bambutandborste

Noll reseplanering

Innan du lämnar kan du börja undvika pappersavfall. Fler och fler flygbolag erbjuder möjligheten att checka in online och spara onlinebiljetten på din smartphone. Skydda inte din resväska med plastfilmen från flygplatsen – eftersom den slängs omedelbart efter att du når din destination är det ett stort och onödigt slöseri. Om du vill resa med noll avfall kan du antingen göra ett skyddskåpa till din resväska själv eller köpa en.

Att äta flyg är inte din grej? Om du vill spara lite pengar och resa skräpfritt, ta dina egna mellanmål med dig på planet. För att göra detta behöver du antingen en vikbar superburk eller en burk i rostfritt stål där maten kan tas ombord.

Resor utan avfall Miljövänliga hotell och logi

Noll slöseri under din semester

Lyckligtvis växer utbudet av ekologiska och hållbara hotell och orter. Hitta miljövänligt boende som vandrarhem, hållbara hotell eller vandrarhem, eller leta efter ett privat hem via plattformar som airbnb.com. På webbplatsen bookitgreen.com är alla boenden kvalificerade i detalj i enlighet med återvinningsgrader, slöseri med avfall och andra viktiga faktorer för din resa med nollavfall.

Tyvärr skapar ToGo-Food enorma mängder plastavfall. En av de största glädjeämnena på semestern är att provsmaka de lokala specialiteterna. Så välj ett par söta restauranger och njut av din måltid! Det bästa av allt är att du inte ens behöver packa något för att spara skräp på det sättet.

Zero Waste Travel eliminerar behovet av att köpa souvenirer

Köp inte ostliknande och onödiga souvenirer, de flesta är gjorda i ett annat land och hamnar i en låda efter bara några veckor. Eller om du vill ge någon något i present – shoppa i de lokala hantverksbutikerna. Det är bättre att lägga dina pengar på upplevelser, för erfarenheter gör oss lyckliga.

Noll avfall när du är på cykel istället för med bil

En promenad på stranden, en morgonjogg eller bara fråga om platsen? Om du vill resa noll avfall kan du hjälpa till att skydda miljön med dessa sportaktiviteter. Nollutsläpp och att hålla sig i form samtidigt – det låter bra, men tyvärr är det inte alltid möjligt. Om så är fallet – använd kollektivtrafik för att minska ditt koldioxidavtryck.

Och sist men inte minst rekommenderar vi dig att leva med denna filosofi:

“Lämna bara fotspår, ta bara minnen.”