Dekorera ett bröllop med geometriska accenter – 37 inspirationer

Bröllop dekorera geometriska bröllop ceremoni metall tårta

Om du ska planera ditt bröllop eller är i färd med att göra det, kommer du sannolikt att plågas av många frågor. Vilka ska huvudfärgerna vara? Vilken stil ska skapas? Vilka blommor och växter ska pryda hallen? Utan tvekan är det en utmaning att planera trädgården eller hallen för ett bröllop. Lyckligtvis är det numera lätt att hitta inspirationer och idéer som kan hjälpa dig åtminstone lite med varje beslut. En underbar idé är till exempel att använda geometriska kroppar eller geometriska former och mönster för att sätta unika accenter mitt i bröllopsdekorationen. Och det fina med denna idé är att du kan använda den för vilken bröllopsstil du vill. Oavsett om du dekorerar bröllopet i vintagestil eller har valt en modern dekoration, kommer geometriska mönster och former, liksom föremål, alltid att vara ett riktigt blickfång.

Dekorera ett bröllop med geometriska former – fantasifulla idéer

Bröllop geometriska dekorera hylla med blommor bord nummer

Låt dig inspireras av följande idéer för ett geometriskt bröllop och ange slående accenter som ingen sent kommer att glömma. Oavsett om det gäller blomsterdekorationen för bröllopet, som en accent för tårtan eller som bakgrund för olika områden, är möjligheterna många. Geometri kan till och med vara bröllopets huvudtema och redan antyda inbjudningarna. När du dekorerar platsen för ditt bröllop kan du använda geometrin på olika sätt. Du kommer att ta reda på hur exakt i det följande.

En dekorativ bakgrund för bröllopsceremonin

Bröllop dekorera geometriska former figurer vintage

Bröllopsceremonin är naturligtvis det viktigaste ögonblicket under hela bröllopet. Det är just där du är i fokus för uppmärksamheten som ett bröllopspar. Alla blickar är riktade mot dig och majoriteten av Hoichzeit -bilderna tas där. Det är därför naturligt att särskild uppmärksamhet ägnas åt detta område. Så medan du säger ja, skulle det vara trevligt om en fin bakgrund pryder altaret. Och här är vår första idé som du kan använda för att dekorera ett geometriskt bröllop. Istället för den klassiska bågen kan du använda en geometrisk variant. Oavsett om du väljer en sexkant, en triangel eller en cirkel är helt upp till dig. Materialet spelar ingen roll heller. Detta bör helt enkelt gå med resten av bröllopsdekorationen.

Bröllop dekorera geometrisk bakgrund bröllop ceremoni båge

Du kan också använda geometriska figurer i detta område med hjälp av mindre tillbehör. Lyktor och ljus, till exempel, är bra alternativ för bröllopsceremonin. Med dem kan du dekorera golvet under bröllopet, och samtidigt få en viss romantik. Och vad skulle ett bröllop vara utan en viss romantik? I allmänhet finns det en mängd olika alternativ när det gäller utformningen av altaret och det omgivande området. Kom alltid ihåg att använda de geometriska accenterna sparsamt så att de kan komma till sin rätt. Och efter bröllopet kan detta område sedan användas för olika porträtt av gästerna.

Bröllopsdekorationer med terrarier

Bröllop geometriska dekorera trädstam lyktor med ljus

Du kan också designa ett bröllop geometriskt med hjälp av sådana terrarier och lyktor. Du kan plantera terrariet med mossa eller jord. Men luftväxter är också bra. Mindre områden som hörnen på bröllopshallen kan göras mer intressanta med sådana arrangemang, men även sidobord eller bordet för bröllopsparet, liksom mottagningsbordet med gästboken kan inramas med terrarier och lyktor av denna typ . Se bara till att du fortfarande kan komma till respektive bord enkelt.

Dekorationsidéer för bröllopsväskan vintage stil

Lyktorna och terrarierna finns i olika metallfärger. Så om du planerar ett bröllop med guld- eller koppar accenter, de är bra för detta ändamål och du kan använda dem bekvämt när du dekorerar bröllopet. På bilden ovan kan du återigen se modeller med svarta ramar. De sattes på plats med hjälp av gamla resväskor. I kombination med de svarta bordsljusen skapas en viss mystisk och, tack vare den antika resväskan, också en vintage -atmosfär, som säkert kommer att få några av gästerna att njuta av minnen. En bra idé för både utomhus och inomhus bröllop.

Välj dekoration för bordet för bröllopet

Bröllop dekorera geometriska bord dekoration terrarium mossa

Terrariedekorationen är också perfekt för bordsdesign. Med deras hjälp kan du komplettera alla andra geometriska accenter i rummet. Terrariedekorationen finns också, som du säkert redan har märkt, i en mängd olika storlekar och framför allt former, så att de kan sättas upp i grupper. Avlånga mönster kan användas underbart som vaser eller som en vasimitation, vilket skapar en speciell blickfångare på bordet.

För övrigt har lyktorna och terrarierna en annan fördel: De kan fortfarande användas efter bröllopet. Dekorera din lägenhet med dem och skapa romantiska områden i köket, vardagsrummet eller till och med i badrummet. Så det är definitivt värt att investera i.

Sidobord dessertbord dekorera lyktor metall accent

Terrarierna ger rummet en viss industriell atmosfär och kan kombineras med alla blommor, textilier och material. Särskilt succulenter är mycket populära, vilket är perfekt för en bröllopsdekoration i grönt. Men rosor och pioner i pastellfärger är också perfekta och skapar en romantisk vintage -atmosfär. Kombinera blommorna med de vackra tillbehören så att intrycket uppstår som om plantorna var helt naturliga och växte av sig själva i terrariet. När du dekorerar för ett bröllop finns det inga gränser för fantasin. Det viktigaste är att det finns en viss harmoni och du gillar det. Detta är trots allt din stora dag.

Designa bröllopsinbjudan geometriskt

Inbjudningskort till bröllopsgäster guldspetsgeometri

När du planerar hur du ska dekorera bröllopet, var noga med att tänka på inbjudningarna också. Detta beror på att dessa inte bara är ett enkelt kort som anger datum och plats. Inbjudningskorten ska också ge en inblick i inredningen av det kommande bröllopet. De avslöjar så att säga vilken typ av stil och atmosfär gästerna kan förvänta sig. Bara för att tiden mellan att skicka inbjudningarna och själva bröllopet vanligtvis är relativt lång betyder det inte att båda sakerna inte ska ses som en helhet. Men tvärtom.

Geometriska mönster gör inbjudningarna själva eleganta

Så om du vill dekorera bröllopet med geometrin som accent kan du göra detsamma med korten. Du bestämmer själv om du formar kortet själv eller ens kuvertet geometriskt eller ritar ett subtilt geometriskt mönster.Dessutom kan inbjudningarna vara billiga om du helt enkelt designar dem själv. För att göra detta, använd datorn och, för att vara mer exakt, specialprogram som är tillräckligt tillgängliga på Internet gratis. Men du kanske också är konstnärligt begåvad? Sedan kan du till och med lägga till vackra, individuella ritningar på de tryckta korten och göra dem ännu mer unika! Den ena eller den andra gästen kommer säkert att behålla detta inbjudningskort som en souvenir.

Dekorera bröllopstårtan med geometriska mönster

Bröllop dekorera geometriska mönster bröllopstårta marmor

Skulle du ha kommit på idén att använda geometriska mönster som dekorationer för bröllopstårtan? Naturligtvis är idén lämplig för alla typer av kakor, förutsatt att det är lite enklare överlag. Även bröllopstårtor med en svart design eller de är en bra bas. Kakorna i marmor är särskilt populära, så de är definitivt värda att överväga. Utseendet på sten och metall i kombination är definitivt mycket imponerande. Det geometriska mönstret som du dekorerar kakan med och därmed bröllopet kan också “graveras” i glasyren eller pålägget eller ha en annan färg istället för metallisk. Återigen beror det helt på din smak, liksom resten av bröllopsdekorationen.

Bröllop dekorera geometriska guld accenter moderna rustika

Eller vad sägs om att använda en geometrisk figur istället för de klassiska tårtfigurerna med brudparet? Du kan senare använda dem som dekoration för ditt hem. Eller kanske en ätbar figur kan göras? Du kan också dekorera båda varianterna med vackra blommor och blomsterarrangemang. Prata med din konditor och förklara dina idéer. Hans erfarenhet hjälper dig att göra rätt val. Numera föredrar vissa människor små tårtor istället för en stor. Så du kan också dekorera muffins eller muffins till bröllopet med hjälp av geometriska accenter.

Ovan kan du se en vacker tårtmodell där nedre våningen är klassiskt rund medan andra våningen är sexkantig. Marmoreffekten och den gyllene metallfärgen har också blivit attraktivt kombinerade igen.

Dekorera bröllopet med attraktiva skyltar

Canvas dekoration gifta sig med lyktor rosor glas

Sådana skyltar är inte bara användbara för dekorativa ändamål, även om de naturligtvis också borde göra ett fint intryck. Deras huvudsakliga funktion är dock att försäkra gästerna om att de har kommit till rätt ställe och välkomna dem. Särskilt vid ett utomhusbröllop är de enskilda områdena som bröllopsaltaret, dansgolvet, presentbordet och bröllopsaltaret ofta relativt långt ifrån varandra och så att ingen går vilse, men alla kan hitta sin plats så snabbt som möjligt, sådana skyltar kan också användas som vägvisare. Mycket enkla saker kan användas för detta, till exempel klädhängare eller ställ för dukar och liknande.

välkommen stå bröllop blomma dekoration trä metall

Oavsett om det är av trä, metall eller glas spelar ingen roll. Formen spelar en större roll när du använder dessa element och dekorerar ett geometriskt bröllop. Dekorera skyltarna med blommor, men tillräckligt subtila för att inte dölja den geometriska formen. Som du kan se kan du återigen använda lyktor eller terrarier för att designa skyltarna.

Alternativ till ringkudden

Bröllop dekorera geometriska vigselringar box terrarium

Om du är en av dem som skulle vilja överväga något annat istället för de klassiska elementen, så är denna idé lämplig för dig. Det har inte bara sin praktiska sida, utan också en dekorativ. Tänk bara hur attraktivt detta terrarium med vigselringar bredvid altaret kommer att se ut. Du kan också använda det för att dekorera bröllopet efter bröllopet. Hitta bara en trevlig plats, vare sig det är på dessertbordet eller ett annat sidobord eller till och med på det nygifta bordet.

Bröllopsdekorera geometriska romantiska deco -idéer

Du kan antingen fylla terrariet med en liten kudde som ringarna är placerade på, eller så kan du göra det som i dessa två exempel och använda växter, blommor samt jord, sand eller grus. Så detta tillbehör kan också vara snyggt dekorerat för bröllopet. Lite bomullsull kan också hjälpa till att stödja ringarna väl så att du inte går vilse mitt i växterna och det ger också arrangemanget en viss romantisk stil. Vi vill återigen betona att ringarna ska vara stabila så att du inte plötsligt behöver leta efter dem under bröllopsceremonin. Det skulle bara göra det redan nervösa paret mer nervöst. Vid behov kan du också knyta ringarna, som vanligtvis görs med en klassisk ringkudde.

Hängande dekorationer med geometriska former

hängande dekorationer gifta sig med blomkrukor idé

Sådana hängande tillbehör är också mycket lämpliga för ett bröllopsdekor i vintagestil. Du kan också överväga att göra dekorationerna för bröllopet själv. Ta bara tag i figurerna och knyt band, strängar eller tunna trådar till dem. Med deras hjälp fästs de sedan i taket. Om du dekorerar hallen för bröllopet med hängande element har detta fördelen att du inkluderar flera nivåer i dekorationen. Detta skapar en ännu trevligare atmosfär och de geometriska figurerna och elementen finns överallt. Det är bäst att hänga upp dem i små eller större grupper. Områdena ovanför borden, bröllopsaltaret eller brudparets bord är lämpliga. Kanske har du också ett speciellt fotohörna där alla gäster kan ta sina bilder? Även detta kan prydas med sådana hängande dekorationer med växter och blommor.

LED -stränglampor dekorerar hängande blomsterarrangemang

Eftersom sådana figurer har en relativt subtil design kan de snabbt gå vilse där uppe visuellt. För att förhindra att detta händer kan du designa dem dessutom. Några blommor här och där eller till och med en ljussträng är underbart lämpliga för detta ändamål. Ljus, i synnerhet, skapar en trevlig atmosfär. Ta en rad LED -lampor och linda den runt ramarna på figurerna. Terrarier rekommenderas inte för denna typ av dekoration, eftersom risken för skador är för hög. Det kan snabbt hända att ett terrarium faller ner och glaset går sönder.

Idéer till receptionen och andra sidobord

Glaskart geometri modernt vintage guld

Receptionen är bordet nära entrén som alla gäster passerar. Därför bör det ges tillräckligt med uppmärksamhet när det gäller att dekorera bröllopet. Det är oftast där gästboken finns, för vilken det finns många olika varianter nuförtiden. En av dem kan också ses ovan. En glaslåda i en geometrisk form är avsedd att behålla gästens gratulationskort. En riktigt trevlig idé, eller hur? Men andra sidobord kan också få pricken över i: et med geometriska detaljer. En originalhylla valdes till dessertbordet ovan, där inte bara blomsterarrangemang utan även desserter i små storlekar visas. Original, eller hur?