Designa en gästbok för ett bröllop – 18 originalidéer och alternativ

Bröllopsgästbok personlig design

Bröllopet är en mycket speciell dag i livet som brudparet kommer att minnas för alltid. Bröllopsfoton är en underbar souvenir från denna stora dag, men gästernas minnen och gratulationer kan förvaras i en vackert utformad gästbok för bröllopet, som brudparet kan se tillbaka på efter många år. Om du också skulle vilja designa en ädel bröllopsgästbok för ditt bröllop, så har du hittat den här. Vi har sammanställt några originella idéer och bra alternativ som säkert kommer att ge dig stort nöje även efter bröllopsfirandet.

Designa själv en traditionell gästbok för ett bröllop

gästbok-bröllop-personligt-dekorera

Den typiska bröllopsgästboken är en stor bok med tomma sidor där gästerna kan skriva ner lämpliga ord, deras gratulationer eller en anekdot från firandet. Eftersom det inte finns några särskilda krav för gästboken kan du designa den individuellt. Färgen och designen kan därför anpassas till bröllopets tema. Till exempel kan du skriva dina namn och bröllopsdatum på omslaget med ett vackert teckensnitt och ytterligare dekorera boken med en vacker rosett. Det finns inga gränser för din kreativitet.

gästbok-bröllop-bord-design-dekoration

Som en viktig del av bröllopsfirandet bör gästboken placeras på en synlig plats så att den lockar gästernas uppmärksamhet. Ett separat bord är bäst för detta, dekorerat med bröllopets färger och motiv. Du kan till exempel sätta upp den vid ingången och sätta på en lämplig skylt. På så sätt kan så många gäster som möjligt lämna sitt personliga inträde.

40 citat om vänskap och vänskapsord för bästa vänner

Oscar Wilde citerar & cyniska uttalanden om vänskap, kärlek & kvinnor

20 grattis och vackra ord på ett barns födelse

gästbok-bröllop-trä-bagage-graverad-bokomslag

Om du vill ha en mycket speciell gästbok för bröllopet kan du få ett bokomslag av trä. Gästböcker i trä är väldigt trendiga just nu och är perfekta för bröllop i olika stilar. Med en lämplig gravyr kan boken utformas individuellt och kommer att förbli ett fint minne av denna speciella dag i många år framöver.

gästbok-bröllop-med-frågor-idéer

Många bröllopsgäster är dock överväldigade av att hitta rätt ord för gästboksposten. För dem som inte vill skriva ord och citat i gästboken kan du ställa några frågor som bör besvaras i boken. Här några exempel:

  • Vad är receptet för ett bra äktenskap?
  • Var ser du brudparet om 5/10/20 år?
  • Vilket är ditt favoritminne för de nygifta?

Designa gästboken för bröllopet som en tavla

gästbok-bröllop-gäst-bord-gör-själv

Allt oftare är gästböcker för bröllopet inte utformade som böcker, utan som en vacker tavla med grattis eller signaturer. På detta sätt kan brudparet hänga gästbordet på väggen och använda det för att dekorera sin lägenhet. Styrelsen med gratulationer och anekdoter kan också utformas individuellt så att den matchar inredningen i brudparets lägenhet.

gästbok-bröllop-design-palett-diy

Om du vill göra ett originellt gästbord själv kan du använda en träpall till det. Detta kan målas med färg och anpassas till bröllopsdekorationen. För att skriva ner gratulationerna bör du också förbereda lämpliga pennor som är lämpliga för att skriva på trä.

gästbok bröllop fingeravtryck träd

Ett annat populärt alternativ för bröllopsgästboken är det så kallade fingeravtrycksträdet. För detta målas eller uttrycks ett träd först på en duk och sedan uppmanas bröllopsgästerna att lämna sitt fingeravtryck någonstans på grenarna av trädet med fingerfärg. Nedan kan du skriva namnen på bruden och brudgummen, samt bröllopsdatumet. En sådan duk passar lika bra som en vacker väggdekoration som påminner dig om den stora dagen.

gästbok-bröllop-hjärtan-tecken

Om du vill designa gästboken för bröllopet som en vacker tavla, kan du klistra pappershjärtan på en duk. Gästerna bör sedan skriva ett kärleksfullt ordspråk eller gratulation i varje hjärta. Hjärtan måste vara lika många som gästerna, så att inga tomma hjärtan finns kvar.

gästbok-bröllop-hjärtan-utställning-gäst-present

Hjärtan som en symbol för kärlek är alltid en bra idé för bröllopsgästboken. Med en utställning och små hjärtan av trä kan du skapa en original gästbok för ett bröllop, som är en kärleksfull dekoration för den delade lägenheten. Gästerna bör skriva sina namn och en önskan med bara ett ord på hjärtat och lägga det i vitrinskåpet.

Originalidéer som ett alternativ till bröllopsgästboken

gästbok-bröllop-idéer-glasflaskor

Om du letar efter ett bra alternativ för bröllopsgästboken kan du designa den som ett meddelande på flaska. Totalt fem flaskor är utformade för poster – en var för de fem första bröllopsdagarna. Gästerna kan själva bestämma vilken flaska som ska läggas in i deras gästbok.

gästbok-bröllop-alternativ-önsketräd

Önsketrädet är ett annat bra sätt att ta emot bröllopsgästernas gratulationer på ett kreativt sätt. För detta behöver du några gröna grenar, som är arrangerade i en vacker vas och dekorerade i enlighet därmed. Bredvid vasen ska det finnas flera lappar med galgar som gästerna kan skriva en påminnelse eller ett trevligt citat på.

gästbok-bröllop-alternativ-låda-grattis

Om du vill lämna tillräckligt med utrymme för längre grattis, ord och anekdoter i gästboken för bröllopet, kan du designa detta som en låda. Placera flera personliga indexkort bredvid dem som passar in i lådan. Om du dekorerar lådan kan du använda den som en mycket speciell dekoration efter bröllopet.

Designa gästboken för bröllopet på ett annat sätt

gästbok-bröllop-alternativ-klot-grattis

Alternativen för en bröllopsgästbok är helt enkelt oändliga och kan vara särskilt individuella. Till exempel, om brudparet gillar att resa, kan en jordglob användas som en gästbok. Med servettekniken kan du designa jordklotet i valfri färg så att den matchar färgschemat. Då kan gästerna skriva på den med lämpliga pennor.

gästbok bröllop vintage stil vinylskiva

För musikentusiaster kan olika musikinstrument förvandlas till en gästbok. Gamla skivor har till exempel ett fantastiskt vintagelook och är också perfekta som dekoration. De kommer säkert inte att missa uppmärksamheten hos gästerna på bröllopsreceptionen och är ett bestående minne att se fram emot länge.

gästbok-bröllop-alternativ-gitarr

En annan bra idé för musikfans är dessa gitarrer som gästböcker. Varje gäst kan skriva ner några fina ord på den, eller bara lämna sina initialer. När brudparet spelar gitarr efter bröllopet påminns de om det vackra firandet.

gästbok-bröllop-design-kran-origami

Om du vill designa en riktigt kreativ gästbok för bröllopet, kan du förbereda origami -kranar för grattis. I Japan symboliserar kranen tur och livslängd, så den är perfekt för ett bröllop.

gästbok-bröllop-alternativ-vinkorkar

Här är en trevlig bröllopsgästbokidé som är perfekt för vinälskare. I det här fallet tillhandahålls vinkorkar istället för pappersark för korta grattis. Du kan sedan använda den för att skapa en vacker dekoration som är ett bestående minne av de underbara stunderna med vänner och familj.