Mini Wedding Cake – Bedårande, små bröllopstårtor med stor närvaro

mini bröllopstårta blommor grädde grädde recept

En viktig del av alla bröllop är bröllopstårtan. Bröllopstårtan är en riktig höjdpunkt när det gäller köket och framför allt optiskt. Bröllopstårtorna är traditionellt flerskiktade, höga och överdådigt dekorerade. Om du vill ge efterrätten en modern touch och vill inspirera dina gäster kan du göra det med en underbar mini bröllopstårta. Bröllopstårtorna i små format ger den söta slutet av din stora dag en speciell känsla och kan serveras individuellt till varje gäst. Om du letar efter en utsökt och imponerande inspiration och alternativ till den konventionella tårtan hittar du kakor i miniformat med unika mönster samt ett enkelt recept för återbakning i vårt bildgalleri.

Så här får du mini-formatet på bröllopstårtorna

glasyr färgad maräng macarons mini bröllopstårta

Om du vill prova det hisnande vackra och trendiga minialternativet kan du beställa minibröllopstårtan eller baka själv. Att förbereda en dessert i små format själv är definitivt inte ett omöjligt projekt, men det kräver god tidsplanering. De små bröllopstårtorna är ett perfekt val om du vill fira din bröllopsdag i sällskap av endast dina närmaste släktingar eller vänner. Då kommer du att bli klar med de stora konstverk i miniatyr på kort tid.

macarons chokladdekoration mini bröllopstårta vilda bär

Du undrar säkert hur du kan få miniformatet på det enklaste sättet? Ett snabbt och enkelt sätt att förbereda minibröllopstårtan skulle vara att baka tårtan liten. Du kan köpa en speciell miniform som du fyller kaksmeten i. Sedan är det bara att dekorera de små kakorna enligt bröllopstemat.

elegant bröllopstårta vit rosa tårtställning utomhus bröllop

Ett annat alternativ skulle vara att breda degen på en plåt och baka den på det sättet. Sedan kan du klippa ut cirklar i olika storlekar eller någon annan form du gillar och sätta ihop en fascinerande mini bröllopstårta.

Bröllopstårta gjord på muffins

bröllopstårta små tårta idéer fondant lila

Vad sägs om till exempel bröllopstårtmuffins? Muffinsen bakas också snabbt och förportioneras. Du kan släppa ut ånga när du dekorerar muffinsna och skapa olika unika mönster. De praktfullt dekorerade minitårtorna är särskilt lämpliga för en söt och original buffé.

elegant bröllopstårta små format riktiga blommor

Istället för att duka upp det traditionella tårtbordet kan du ordna muffinerna på ett vackert tårtställ och trolla fram ett imponerande sött bord på ditt bröllopsfirande tillsammans med andra läckra småsaker som choklad och cake pops. Ordnade på en vacker tårtplatta med en glasklocka ser de hisnande vackra och högtidliga ut.

Mini bröllopstårta recept

liten bröllopstårta jordgubbar grädde fondant dekoration former

Vi har valt ett enkelt recept på minitårtor från ugnsformen åt dig. Naturligtvis kan du använda valfritt recept på kakor och justera mängden ingredienser beroende på önskat antal portioner.

Ingredienser:

  • 150 g mjöl
  • 4 ägg
  • 100 g smör
  • 80 g strösocker
  • 130 g vit choklad
  • 6 marshmallows
  • 1 tsk citronsaft

elegant mini bröllopstårta anständigt squiggles sockerpasta dekoration

Smält chokladen i en dubbelpanna. Blanda strösockret med smöret och citronsaften. Tillsätt sedan äggen och vispa blandningen tills den är skummig. Rör sedan ner den flytande chokladen. Slutligen rörs de hackade marshmallowsna i degen tillsammans med mjölet. Pensla mini -bröllopstårtorna med smör och pudra dem lätt med mjöl. Häll kaksmeten i formen och grädda i förvärmd ugn på 180 grader i ca 25 minuter.

Idéer för att dekorera minibröllopstårtan

små bröllopstårtor tårtplattor grädde blommig prydnad

Oavsett om du väljer en en-, två- eller tre-nivå mini bröllopstårta, kan du vara säker på att efterrätten kommer att vara något extraordinärt och kommer att bli väl mottaget av alla på festen. Och särskilt om du tänker på en sagodekoration till muffinen. Det finns inga gränser för din fantasi när det gäller att dekorera. Allt du gillar och som ser riktigt romantiskt, drömmande ut och helt enkelt är tillåtet.

moderna mini bröllopstårtor guld dekorativa element

Du kan initialt välja mellan bröllopstårtor med eller utan beläggning. Om du vill göra en stor entré kan du servera bröllopstårtan i en liten version utan glasyr. En “Naken tårta” kommer utan beläggning och är vanligtvis dekorerad med massor av färsk frukt och blommor. Om du gifter dig på sommaren kan du använda det stora utbudet av frukt och förbereda en magisk bröllopstårta själv. Sockeriga frukter som druvor, päron eller fikon ger däremot varje bröllopstårta en höstnot.

två-lags mini bröllopstårta baka själv mönstrade prickar blomma

Fondantbeläggningen hör hemma bland de klassiska beläggningarna, inte bara för bröllopstårtorna, som stilfullt satte själva kakan i rampljuset. Fondanten kan användas på många sätt. Minikakan är täckt med fondant och erbjuder en idealisk scen för ytterligare dekorationer. Du kan använda fondant för att göra känsliga blommor, löv, hjärtan, prickar och alla andra motiv som kommer att pryda din bröllopstårta.

Dekorera mini bröllopstårtan med en modern dekoration och täck den med fondant

Om du vill baka kakorna själv för den stora dagen har du möjlighet att täcka de små bröllopstårtorna med smörkräm. Tillagningen av smörkräm är mycket enkel och du kan variera den underbart i smak och färg, vilket gör fantastiska kombinationer möjliga. Det enda du bör tänka på när du lägger till en läcker smörkräm är att den smälter i varma temperaturer och måste kylas i enlighet därmed.

liten bröllopstårta två lager blommor mönstrad tårtplatta

Kombinationen av kaotiskt applicerad smörkräm med ganska fondant accenter resulterar i en individuell dessert som lockar allas uppmärksamhet. Minikakorna är vackert dekorerade med överdimensionerade rosor eller pioner. De stora, konstnärliga dekorativa elementen ser ut som om de just hade plockats från trädgården.

smörkräm karamell mini bröllopstårta bär sockerpärlor

Du kan också använda riktiga blommor för att dekorera den söta delikatessen. Sockerpärlor, asterisker och andra sockerströssel samt olika färgsprayer är också perfekta för dekoration. Om du kan måla och gillar att experimentera kan du måla blommorna på de små bröllopstårtorna och ge dem en romantisk vintage -touch. Tårtor med abstrakta mönster och vågade färgkombinationer är också perfekta följeslagare för moderna bröllop.

Baka dina egna bröllopstårtor blommor pärlor dekoration

mini bröllopstårta utan att baka trelagerade sockerpärlor

geometriska figurer tre lager mini bröllopstårta mörka färger

marmor mini bröllopstårta tårta blommor guld

vintage mini bröllopstårta pastellfärgade pioner i två nivåer

mini bröllopstårta utan överlägg flernivå blommor dekoration

mini bröllopstårta från kex gör blommor själv

mini bröllopstårta cupcakes fondant pärlor blommor

bröllopstårta cupcakes lila huva fondant rosor dekoration