Mousserande vinmottagning för bröllopet – 14 originalidéer för snacks och drycker

Mousserande vinmottagning för bröllopsadressen-håll-gäster-vänner-brudpar-mousserande vin

Förbereder du dig för ditt bröllop och vill planera allt in i minsta detalj? En viktig punkt mellan bröllopsceremonin och det efterföljande firandet är Champagnemottagning för bröllopet. Det spelar rollen som en mötesplats och anses vara det perfekta ögonblicket där gästerna kan lära känna varandra bättre och gratulera brudparet. I artikeln hittar du många användbara tips och originalidéer för allt som har med organisation att göra, rätt mat och dryck och varaktigheten av den perfekta champagnemottagningen.

Anordna en champagnemottagning för bröllopet

Champagnemottagning för bröllopet utomhus-catering-service-bricka-champagneglas-trädgård

På en champagnemottagning välkomnar brudparet gästerna med en kall drink och de har möjlighet att skåla bröllopsceremonin. På ett sommarbröllop hålls champagnemottagningen helst utomhus, till exempel framför kyrkan, registret eller bröllopsplatsen. Vid dåligt väder och regn är dock en hall som är tillräckligt stor för antalet inbjudna gäster lämplig.

Dekoration till champagnemottagningen för bröllopet

Champagnemottagning för bröllopsidéer-bröllopsdekoration-bord-blommor

Eftersom vissa gäster kanske inte kommer till själva firandet är champagnemottagningen för bröllopet det bästa sättet för dem att gratulera de nygifta och ta foton med dem. Därför bör du också tänka på en vacker bröllopsdekoration för barborden med champagneglas. Blommor, telys och eleganta bordsdukar, som skapar en festlig atmosfär, är särskilt lämpliga för detta.

Organisera champagnemottagningen praktiskt taget

Champagnemottagning för bröllopet ros-champagne-champagneglas-namn-bord nummer-idé

Champagnemottagningen för bröllopet planeras bäst omedelbart efter bröllopet, eftersom gästerna sannolikt är törstiga och behöver uppfriskning. Under tiden kan brudparets bilder tas utan att låta gästerna bli uttråkade. En praktisk idé för planering skulle vara att sätta en liten lapp på varje glas med namn och tabellnummer för varje gäst. Detta kommer att göra det lättare för dig att hitta runt senare och snabbt hitta ditt bord och utrymme.

Skapa en festlig stämning med lämplig musik

Champagnemottagning för bröllopet champagne-hallon-välsmakande drycker

Förutom barborden och catering bör lämplig musik tillhandahållas om möjligt. Hon kommer säkert att lyfta stämningen och förbereda gästerna för att fira. Avslappnande musik och inte dansbara rytmer är mer lämpliga för detta, eftersom de sparas för senare.

Välj originaldrycker och cocktails

Mousserande vinmottagning-bröllop-organiserande-fruktig-is-kuber-original-mousserande vin-idé

Om allt i slutändan är välplanerat bör man välja dryckerna. Det klassiska beslutet för champagnemottagningen för bröllopet är naturligtvis champagnen, som kan serveras i olika varianter. Annars kan du servera alla blandade drycker eller få en personlig bröllopscocktail.

Ovanliga idéer för mousserande vin med ätbara blommor

Mousserande vinmottagning-bröllop-ros-mousserande vin-hibicus blossom-original-idé-drycker

Om du vill designa ett speciellt champagneglas kan du skapa en underbar effekt med ätbara blommor och blommor i glaset. Hibicusblommor, till exempel, ser spektakulära ut i mousserande rosévin och kommer garanterat att imponera på alla gäster på mousserande vinmottagning på bröllopet.

Planera en smakfull champagnemottagning för bröllopet

Mousserande vinmottagning-bröllop-catering-mousserande vin-lavendel-drycker-idé-fest-bricka

En elegant dekoration innehåller också kreativa och ovanliga drycker. Glas med vitt mousserande vin kan fint dekoreras med lavendel och blommorna ger en underbar doft till cocktailen. Du kanske vill matcha färgerna på blommorna för mousserande vinet med bordsdekorationerna för att hålla dig till bröllopstemat.

Mousserande vinmottagning för bröllopet: alternativ till klassiskt mousserande vin

Champagnemottagning-bröllop-organisera-champagne-juice-cocktail-drinkar-gäster

Det mousserande vinet kombineras bra med apelsinjuice och fruktsirap, liksom med olika bär och sommarfrukter, särskilt i form av isbitar. För barnen och de som inte vill dricka alkohol serveras champagneglas vanligtvis bara med apelsinjuice eller vatten, liksom de med alkoholfri champagne.

Dekorera champagneglas

Champagnemottagning-bröllop-champagne-champagneglas-jordgubbar-dekoration-idé

Inte bara bordet utan även glasen för champagnemottagningen bör dekoreras i enlighet därmed. Med frukter på glasets kant kan varje gäst själv bestämma om han ska dricka mousserande vin direkt eller med motsvarande frukt i..

Skålar på champagnemottagningen för bröllopet

Champagnemottagning-bröllop-utomhus-idé-toast-bell-bröllop-dekoration-häck

Med en kreativ dekoration med klockor eller klockor kan gästernas uppmärksamhet lockas till toasten. Naturligtvis talar vi inte om de längre bröllopstal som kommer att hållas senare vid firandet. På champagnemottagningen gratuleras brudparet helt enkelt och dricks till sin lycka.

Varaktigheten av champagnemottagningen för bröllopet

Champagnemottagning-bröllop-brud-brudgum-champagneglas-rostning-firande

Champagnemottagningens perfekta längd beror mest på antalet gäster. Brudparet ska ha tillräckligt med tid att skåla med alla gäster och eventuellt göra deras parfotografering. Det bör dock inte ta för lång tid, eftersom gästerna sannolikt kommer att vara hungriga. Om du har en lång champagnemottagning för bröllopet, bör du tänka på sittplatser, särskilt för äldre gäster eller kvinnor med klackskor.

Mat i champagnemottagningen: aptitretare med champagnen

Champagnemottagning-bröllop-utomhus-fest-fingerfoog-bord-catering-service

För en champagnemottagning som kommer att pågå längre än en timme rekommenderas lämpliga tuggor med champagnen som fingermat. Gästerna kommer också sannolikt att förvänta sig något litet att äta, eftersom de kan vara hungriga efter bröllopsceremonin och inte vill dricka på tom mage.

Idéer till fingermat på en champagnemottagning för bröllopet

Mousserande vin mottagning-bröllop-raffinerade-aptitretare-räkor-mousserande vin-toast

Trötta gäster vaknar med några bett och är redo för själva firandet. Högerfingermaten får ingalunda vara för tung och fylla brudparet och deras gäster. Bruschetta med olika pålägg är helt tillräcklig, men smaken bör vara lämplig för mousserande vin.

Olika sorters ost på gafflar

Champagnemottagning-bröllop-bett-idé-gafflar-ost-typer-skyltar

Olika sorters ost med grönsaker, vindruvor, oliver eller skinka kombineras bra med mousserande vin och är en bra idé för mellanmål med mousserande vin.För att göra mousserande vinmottagning på bröllopet lite mer ovanligt kan kanapéerna läggas på gafflar istället av spett. En skylt med ingredienserna rekommenderas också.

Raffinerad fingermat till champagnemottagningen på bröllopet

Champagnemottagning-bröllop-fingermat-mini-räkor cocktailglasögon

När man organiserar champagnemottagningen bör man eventuellt hålla sig till bröllopstemat och fingermaten ska matcha menyn. Om du till exempel har valt fisk som huvudrätt kan du servera olika typer av skaldjur som räkor eller en räkkocktail i ett glas som förrätt med mousserande vin.

Glöm inte vegetarisk fingermat

Champagnemottagning-bröllop-välsmakande-aptitretare-idéer-fingermat

När du planerar din bröllopsmåltid, tänk på att vissa gäster sannolikt är vegetarianer eller veganer. För dem bör du definitivt erbjuda lämpliga aptitretare för champagnemottagningen så att de inte blir hungriga.

Champagnemottagning för bröllopet med drinkar och godis

Champagnemottagning-bröllop-champagneglas-namn-hjärtformat-godis-guld

Vid en kortare champagnemottagning för bröllopet kanske det inte räcker med tid för fingermat. I ett sådant fall kan du erbjuda läckra praliner förutom mousserande vin, som kan tillfredsställa den mycket små hungern.

Till brudparet!

Champagnemottagning-bröllop-rostning-gäster-vänner-fira-champagne-champagneglas

Champagnemottagandet för bröllopet är viktigt för både brudparet och deras gäster, så att de kan återhämta sig från bröllopsceremonin och förbereda sig för firandet. Under denna tid får de nygifta sina gästers gratulationer och skålar deras välbefinnande och äktenskapet.