Närma dig och lösa oväntade problem lugnt med Plan B för bröllopet – 7 tips & tricks

Plan B för bröllopstipsen för oväntade katastrofer

Oavsett hur exakt du planerar ditt bröllop kan oväntade olyckor alltid hända. Vissa problem kan orsakas av tvivelaktiga tjänsteleverantörer, men vi har ingen kontroll över andra. Detta inkluderar bland annat vädret. Det är därför det är så viktigt att ha en plan B till hands vid en nödsituation. Detta förhindrar eller minskar ytterligare stress på den redan stressiga stora dagen. Följande tips för bröllopet bör förbereda dig för sådana situationer och påpeka vilken plan B du kan använda för att spara även den mest knepiga situationen.

Plan B för dåligt väder

Plan B för bröllopet med paraplyer i regnet istället för solen

Planerar du ett utomhusbröllop? Sedan har frågan “Tänk om det regnar, hela tiden?” Har säkert tänkt dig flera gånger. Speciellt om du bor eller firar på ett ställe där vädret är ganska oförutsägbart, bör du tänka på en plan B för bröllopet. Och det gäller även ett bröllop på midsommar.

Rolig idé i regnväder på bröllopsdagen - brud med gummistövlar

Lösningen:

 • Välj en plats som också erbjuder ett täckt alternativ. Till exempel, om du firar i en park, trädgård eller palatspark, kontrollera om det finns ett alternativ att flytta firandet inomhus, om det skulle regna eller hård vind.
 • Om det inte finns någon byggnad är ett stort festtält också lämpligt, förutsatt att det inte är för stark vind. Detta är ett bra alternativ för ett strandbröllop, inte bara när det regnar, utan också för att skydda dig från den starka solen.
 • Om du inte har lyckats hyra ett tält och det inte finns någon lämplig hall, har du fortfarande goda gamla paraplyer. Och som plan B borde det vara tillräckligt med dem för alla gäster. För bröllopsceremonin kan du till och med välja ett överdimensionerat paraply under vilket brudparet kan dela utrymme.

Fotosessionen

Romantisk fotosession för de nygifta i en hall

Bilderna är en av de viktigaste delarna av ett bröllop. De borde ju vara ett minne för evigheten. Så hur hemskt om fotografen plötsligt sjunker eller om vädret inte samarbetar, som planerat. Även här är det viktigt att säkerställa plan B och även att rädda denna viktiga del av bröllopsfirandet. Men hur?

De höga bilderna i inredningen rör sig i dåligt väder

Lösningen:

 • En bra garanti för att fotografen inte kommer att avbryta i sista minuten är att teckna ett kontrakt som tvingar honom. Nu kan det naturligtvis hända att fotografen inte kan komma på grund av sjukdom eller andra oförutsägbara skäl, som han inte heller kan hjälpa till med. Då är det en fördel om du bokar en byrå som har flera fotografer som eventuellt kan kliva in. Det är i alla fall viktigt att i förväg ta reda på vad alternativen skulle vara innan du bokar och betalar.
 • Kanske har du en vän som gäst som kan åtminstone lite fotografering och skulle vara snäll nog att fylla i för den försvunna fotografen. Du kan alltid ha foton professionellt redigerade senare. Först och främst är det viktigt att fånga de viktiga stunderna.
 • Vad händer om vädret inte samarbetar, så du ville faktiskt ta foton i naturen eller i allmänhet utomhus, men det regnar nu? Dags för plan B! Och här är varianterna många: Antingen frågar du om intressanta platser som museer, en botanisk trädgård med tak eller liknande och har dem redo eller så gör du det mer romantiskt och väljer en plats för fotosessionen som förbinder dig och din partner känslomässigt. Vad sägs om till exempel caféet där första dejten ägde rum? Eller platsen där äktenskapsförslaget gjordes? Tänk på vilken av dessa platser som skulle passa bäst.

Den perfekta stylingen – eller inte?

Innan bröllopet, planera en frisyr hos frisören

Knappast någon katastrof skulle vara mer katastrofal för bruden än smink, styling eller en frisyr som hon är helt (eller till och med delvis) missnöjd med. För att undvika en sådan irriterande situation finns det några saker du bör vara medveten om. Du hittar dessa i följande Plan B -lista.

En professionell stylist för bruden rekommenderas

Lösningen:

 • Välj en stylist eller frisör som du känner eller som du vet kan lita på.
 • Oavsett om det är en testfrisyr eller en provsminkning – båda är ett måste! Oavsett hur mycket du litar på din stylist, boka tid där du kan prova både smink och frisyr en gång för att se om du gillar det så. Det är också lämpligt att ta bröllopsklänningen med dig, eftersom varje frisyr och smink ser olika ut beroende på kläderna. Var försiktig med klänningen!
 • Om du plötsligt är missnöjd med något på den stora dagen, inte få panik och framför allt, var inte rädd för att uttrycka ditt missnöje! Stylingen kan alltid förbättras och ändras, men för att göra detta måste du också förklara vad och vad du inte gillar.
 • Hitta den perfekta platsen för sminkning och styling. Rummet ska vara ljust och sätet ska vara så nära fönstret som möjligt så att du kan se dig själv i naturligt ljus.

Brudskorna och reservskorna enligt plan B.

Brudskorna är inte obekväma, så ersättningsskor bör skaffas

Inte bara kvinnor känner till problemet, utan de påverkas oftast av det: de nya skorna klämmer och gör ont eftersom du inte har använt dem eller trots att du har gjort dem. Detta kan också hända under bröllopet, för trots allt är skorna nya. Eftersom bröllopet är förknippat med mycket löpning och dans, kan detta visa sig vara väldigt obehagligt och förstöra denna underbara dag eftersom du inte riktigt kan njuta av det. Dags för plan B. Men vad kan du göra?

Plan B med chuckar på obekväma brudskor

Lösningen:

 • Det är viktigt att du också bryter in brudskorna i god tid. Du kan göra detta i ditt hem för att inte göra det smutsigt.
 • Trots det kan skorna bli obekväma. I så fall kan du bara ta ett extra par som du vet kommer att vara bekvämt. Om du bär en lång klänning kommer skorna knappt att synas ändå. Om du verkligen vill att skorna ska matcha klänningen, köp ett andra, platt par brudskor. Ballerinor är till exempel en bra idé. Men du kan också skapa en stilpaus och skapa ett speciellt blickfång genom att bära chuckar eller liknande skor. Det här är verkligen trendigt just nu!

Plan B för plötsliga hudproblem

För att undvika hudproblem, prova inte ny kosmetika innan bröllopet

Du vaknar på bröllopsmorgonen för att med fasa upptäcka att ditt ansikte är rött eller fläckigt eller att en enorm finn har dykt upp. Detta är utan tvekan en av brudens största mardrömmar. Även här är det viktigt att hålla sig lugn, eftersom räddning fortfarande är möjlig. Din stylist kommer att genomföra plan B..

Brudens hudvårdsrutin är viktig redan innan bröllopet

Lösningen:

 • Först och främst bör det påpekas att du kan förhindra ett sådant problem. Faktum är att ingen ny kosmetika får testas minst en månad före bröllopet! Du vet aldrig hur du kommer att reagera på det och det är inte ovanligt att hudproblem uppträder veckor efter applicering. Så håll dig borta från kosmetiska experiment. Se också till noggrann hygien före bröllopet.
 • Rätt smink kan göra underverk och eftersom du har anlitat en pålitlig stylist kommer han garanterat att kunna dölja fläckarna perfekt.
 • En akutlösning på en riktigt obekväm finne är hudläkaren. Detta kan injicera kortison, vilket minskar inflammationen. Gör inte detta på egen hand, utan bara med en läkare för att undvika värre reaktioner.

Problem med klänningen

Plan B -tips om bröllopsklänningen sliter

Nu kommer det stora och efterlängtade ögonblicket när du kan ta på dig drömmarnas klänning, perfekt utformad och friserad, för att slutföra ditt utmärkta utseende. Och så går dragkedjan sönder, en knapp rivs eller värre – klänningens tyg rivs. Bara tanken på det ger dig gåshud, eller hur? Så knepigt som denna situation kan tyckas, även här kan en plan B bytas ut för att rädda outfiten.

Ett sömnadskit bör finnas tillgängligt för problem i sista minuten med klänningen

Lösningen:

 • Förbered en sylåda i förväg där du packar alla grundläggande syredskap. Leta också efter garn som passar till din klänning. På så sätt kan en tår snabbt sättas i ordning och en knapp kan sys fast utan problem. Även om dragkedjan ger upp sitt spöke behöver du inte förtvivla. Klänningen kan helt enkelt sys fast. Du planerar inte att ta av den resten av dagen, eller hur? Efter festen skär du helt enkelt sömmen igen.
 • Andra trådfärger rekommenderas också. För en sådan olycka kan också hända en annan gäst. Brudgummen, brudens mor eller brudgummens far, brudtärnorna och brudgummen kan plötsligt ha problem med klädseln.

En oväntad bröllopstårta – finns det en plan B?

Rör upp en smält bröllopstårta med några blommor

Bröllopstårtan är ett element som får stor uppmärksamhet – både vid beställning och val av design, och senare under bröllopet när du skär tårtan. Mycket kan hända mellan dessa två gånger: konditoren kanske inte har förstått ordningen korrekt och kakan kanske inte uppfyller dina förväntningar hundra procent eller värre – den kommer att skadas eller smälta under transporten. Tro det eller ej, en plan B kan hittas på nolltid alls.

Om det finns problem med bröllopstårtan kan situationen vanligtvis räddas

Lösningen:

 • Först och främst bör du inte fästa för stor vikt vid kakan, i den meningen att ilskan om kakan inte ska gå ur hand. Det viktigaste är att alla har det bra och att du och din brudgum äntligen är gifta!
 • Om bröllopet äger rum en mycket varm sommardag, bör du också välja en lämplig tårtdesign. Ju fler krämer, krämer och krusiduller, desto mer sannolikt kommer bröllopstårtan att förstöras på grund av värmen under transport. Och konditoren kan inte göra något åt ​​det heller. Nakna kakor är ett bra alternativ.
 • Stötar eller andra fläckar kan snabbt döljas med några blommor och det blir nog av dem. Härifrån kan du stjäla några blommor från bordet eller andra blommiga dekorationer och breda ut dem på kakan. Ingen kommer att märka katastrofen, för ingen visste vilken bröllopstårta som helst att förvänta sig.

Med en plan B kan du hantera bröllopskatastrofer med humor