Campingguide – översikt över de olika typerna av tält

Camping camping tips tält form

som Tälttyper erbjuds på marknaden och vilken som är mest lämplig för dig – vi kommer att försöka ge dig en överblick över de olika alternativen så att du i slutändan kan välja det bästa.

Tälttyper – campingtält för vandring – åttält

Wigwam indisk tältdesignidé för blommönster

Vandringstälten har en sak gemensamt – de har oftast en geometrisk form som gör dem mer stabila i dåligt väder. Det traditionella åttetältet är ganska tungt och mindre vindbeständigt än det moderna Tälttyper. I alla fall lämnar deras form mycket utrymme för improvisationer med byggnaden.

Tälttyper – kupoltält, fortfarande kallat iglootält

Dome tält design vintage stil blommönster

Kupoltältdesignidéer vintagestil

En av de vanligaste Tälttyper är kupoltältet – mycket populärt på grund av dess lägre vikt, goda stabilitet och lätta konstruktion. Kupoltältet är perfekt för par, men en större familj skulle behöva flera tält. Vikten kan variera beroende på material. Två bågar är diagonalt anslutna och detta skapar en säker konstruktion.

Tälttyper – kasta tält och tunneltält

Andra tältkasta tältdesignidéer

Tunneltältdesignidéer tälttyper familjesemester

Kulltältet är förbundet med flera ringformade valv. Den kan packas upp och sättas upp snabbt och enkelt av nybörjare på camping, varifrån dess andra namn – sekunderstältet kommer. Både det och tunneltältet tillhör de så kallade lätta tälten. De är lämpliga för en stor familj eftersom de erbjuder mycket utrymme. Skillnaden är att tunneltältet är mindre stabilt jämfört med de andra vandringstälten. En annan nackdel med de två Tälttyper det är att när de är inslagna tar de ganska mycket plats.

Särskilda typer av tält för utomhusupplevelser

Camping strand skydd tält typer design idéer

Till de speciella Tälttyper tillhör de traditionella indiska tälten. De är en omformulering av åskentälten och är inte längre lika utbredda idag. Andra typer av tält som inte nödvändigtvis är avsedda för camping – evenemangstält eller partytält är stora öppna strukturer som rymmer över 20 personer. Det uppblåsbara tältet har inbyggda fack där luft pumpas. Perfekt för stranden så länge tillräckligt med vikt läggs på marken. Strandskyddet är ett litet, öppet tält som skyddar mot solen.

Uppblåsbart tält

Uppblåsbara tält Strandcampingdesigner

Kupoltält

Kupoltält igloo tält uppsatt av två personer

Igloo tält för barn

Kupoltält igloo hello kitty barndesign

Festtält

Partytält designidé familjesemester

Pyramidtält

Pyramid tält design japanska mönster familjer

Campingpyramidtältdesignidéer

Pyramid tält bygga tält typer camping

vackra tält kupolform kväll