Hantverk med 2 år gamla barn: Sommar -DIY -projekt som uppmuntrar kreativiteten hos barnbarnen

Alltid aktiva, dagisbarn är en verklig utmaning för föräldrarna. Vi har flera DIY -idéer som du kan använda för att uppmuntra din kreativitet. Att göra hantverk med 2-åriga barn är mycket roligt även på sommaren.

Hantverk med 2 år gamla barn: idéer med papperstallrikar, spegelfolie och blommasilke

Hantverk med 2 åringar med kontaktpapper och papperstallrikar vattenmelon och glass och sköldpadda

Vid 2 år är barnet väldigt aktivt och nyfiket. Finmotoriken har nu utvecklats och barnet kan koncentrera sig på en aktivitet längre. Samordningen kommer dock att förbättras under de närmaste åren. Vi har flera enkla idéer att använda för att stödja barns utveckling. Gör en vattenmelon, en glass eller en sköldpadda.

Material för vattenmelonen:

 • en grön papperstallrik
 • Tygtejp eller washi -tejp med gröna sicksackmönster
 • rosa blommasilke
 • en svart markör
 • Spegelfilm, självhäftande
 • Tillbehör: sax, kompass, tejp

Instruktioner: Vik pappersplattan på mitten och skär sedan i två. Klipp ut en halvcirkel från spegelfilmen. Vänd den ena halvan av pappersplattan, fixera spegelfilmen med tejp så att en ytterkant blir kvar. Spegelfilmens klibbiga sida ska vara uppåt. Dekorera den gröna kanten på tallriken med washi -tejp tillsammans med barnet. Klipp ut små rutor från blommans siden och rita svarta prickar på dem med markören. Be sedan barnet att placera blommor av siden på spegelarket.

Material till popsicle:

 •  Spegelfilm, självhäftande
 • Blommasilke, olika färger
 • Hantverkskartong, vit
 • en ispinne
 • dubbelsidig tejp

Tillverkningsinstruktioner: Skär en fyrkant ur kartongen och lim den på popsicle -pinnen. Stick spegelfilmen på kartongen (den klibbiga sidan vänder uppåt). Klipp ut små rutor från blommens siden och fäst dem på spegelfolien.

Material för sköldpaddan:

 • en grön papperstallrik
 • självhäftande spegelfilm
 • dubbelsidig tejp
 • grön hantverkskartong
 • Googly ögon

Tillverkningsinstruktioner: Skär ut sköldpaddans kropp och huvud från den gröna kartongen, vänd pappersplattan och lim på kroppen. Stick spegelfilmen med den självhäftande sidan uppåt på pappersplattan och fäst bitarna av silkespapper.

Hantverkserbjudanden för dagisbarn på sommaren gör fisk själv av kontaktpapper

Du kan också göra vackra fönsterbilder med spegelfilm och papper. Låt din kreativitet gå fri och gör vackra fiskar, en färgglad sol eller en sommarblomma tillsammans med barnen.

Hantverk med spjälsängbarn: nya blomkrukor till kaktusarna

pyssla med 2-åriga barn gör kaktushinkar av plastflaskor själv

Nästa idé är också superenkel och främjar främst fingerfärdighet och koncentration. Skär en plastflaska i två och be barnet måla flaskan en sommarfärg. Rött, grönt, himmelsblått eller orange får barnrummet att lysa. Lim sedan googlyögon på den och plantera slutligen kaktusar i de nya baden.

Hantverk med barn under 3 år: stämplingsteknik

Använd äpplet som en stämpel. Måla bilder med 2 år gamla barn

Barn under 3 år älskar att stämpla vackra mönster på papper. Skär ett äpple i två och applicera röd färg på hälften. Nu kan barnen använda den nya stämpeln för att stämpla äpplen på den vita kartongen. Efter att färgen torkat kan du klippa ut den, rita ett ansikte och sätta googly -ögon på den.

Måla bilder med 2-åriga barn, instruktioner och idéer

Lägg bubbelplast på locket på en syltburk och du har gjort en stämpel. Detta skapar vackra blommotiv på nolltid alls.

Alternativt kan du också klippa ena änden av en toalettpappersrulle och använda den för att stämpla vackra former på kartongen.

Skapa idéer med färgad sand för barn under 3 år

Hantverk med 2 åringar med sand olika DIY -projekt för sommaren

Det finns så många vackra dekorationer som du kan göra med färgad sand.

För sandslottet: Lägg en handfull vit sand i en blå tallrik, dekorera med målade skal och stenar. För låset, skär i tre toalettpappersrullar, pensla med lim och strö över färgad sand och glitter. Gör flaggor av färgat papper och tandpetare.

Syltburkar med färgad sand: Fyll en syltburk halvvägs med färgad sand, dekorera sedan med musslor, sjöstjärnor och små dekorativa figurer (krabbor, sjöhästar etc.).

Sandbild: Häll den färgade sanden i flaskan med en tratt, knyt ett hemlagat macrame -armband runt halsen.

Skapa idéer med skal och sjöstjärnor för småbarn

Skapar med u3 -barn under sommaren under vattentema -idéer

Samlade du sjöstjärnor och snäckor under din senaste semester? Sedan finns det nästa hantverksidéer som kommer att glädja både dagisbarn och grundskolebarn.

1. Måla sjöstjärnor, skal och koraller: Främjar finmotorik.

2. Klipp ut skal från lera, låt lufttorka och måla. Skär under tiden ut fisk, krabbor, sjöhästar och sköldpaddor från färgat byggpapper. Rita ögon eller fäst googly ögon. Dekorera sedan fisken och djuren med musslorna.

Hantverk u3 idéer för collage med naturmaterial för småbarn på sommaren

3. Collage med snäckskal: Limma snäckorna på en träspärrbräda på 15 x 25 cm och måla sedan collaget som du vill. Dekorera till sist collaget som du vill. För detta ändamål kan du använda glitter, självhäftande strass och vad du än kan tänka dig.

Hantverk med 2-åriga barn som gör fjärilar av flasklock

Hantverk med 2 år gamla fjärilar gjorda av transparent papper och flasklock på sommaren

Nästa hantverksidé är lite mer komplicerad: Skär fjärilsvingarna ur genomskinlig plastfilm. Be barnen att använda markörer för att rita prickar på vingarna. Limma sedan vingarna på plastflaskor. Slutligen, fäst googly ögon – och du har redan gjort flera vackra fjärilar.

Gör larver av pomponger och klädnypor

Caterpillar med barn under 3 år gör hantverk på sommaren

För en larv behöver du följande material:

 • två pomponger, storlek 5 mm Ø i ljuslila
 • tre pomponger storlek 5 mm Ø i lila
 • en pompon storlek 10 mm Ø i ljuslila
 • två googly ögon
 • en klädnypa i trä
 • Lim eller varmt lim (bättre att använda lim för småbarn)

Montera larven med hjälp av barnen. Du kan till och med göra flera larver och leka med dem.

Hantverk med 2 år gamla barn: Roligt koppfångande spel

Sommarlekar med barn under 2 år skapar idéer

Nästa spel kommer garanterat att förvisa tristess. Du behöver följande material:

 • en träpärla
 • en papperskopp
 • Måla färger och kritor
 • pensel
 • garn
 • en shashlikspett (tillval)

Hantverksinstruktioner: Måla först papperskopparna som du vill och låt dem torka. Skär sedan shashlikspetten och lim den på muggen. Slutligen skär du en bit tråd från ullen och trä träpärlan i ena änden. Knyt den andra änden till shashlikspetten. Nu kan barnen leka med det. Målet med spelet är att fånga träpärlan med koppen.

Tinker vindspel med naturmaterial

Vindspel med barn u3 pysselidéer med skal

När vädret är fint kan du också välja ett projekt för balkongen eller trädgården och göra ett vindspel. För att göra detta målar du en plastkopp som du vill och skär sedan av fyra 40 cm långa garnbitar. Gör hål i muggens hals och dra och knyt garnbitarna genom dem. Måla sedan skal, borra hål i skalen och trä på dem.

En annan variant är att göra en vacker väggdekoration av skal och träpärlor.

Tinker sun ur pappersplattor

Gör sol av papperstallrikar idéer för 2-åriga barn i spjälsängar

Gör tillsammans med barnen en sol av en pappersplatta, rörstädare och sugrör. Stick ut flera hål på plattans kant och knyt gula rörstädare till dem. Skär sugrören i små bitar och låt barnet trä dem till rörstädarna. Du kan måla den gula plattan som du vill eller dekorera den med självhäftande strass.

Göra sol av pappersplattor och färgat papper med handavtryck med barn i dagis

Du kan göra en söt väggdekoration för barnrummet av en pappersplatta, gul och orange kartong. Lägg bara barnets hand på det färgade papperet och spåra konturen. Klipp sedan ut dem med sax. Använd den utskurna handen som en mall och överför den fem gånger på den gula och fem gånger på det orangefärgade konstruktionspapperet. Vänd sedan pappersplattan, skär en stor cirkel ur det gula konstruktionspappret och limma fast det på baksidan av pappersplattan. Måla ett ansikte (ögon, näsa, mun) och vänd pappersplattan igen. Limma pappershandavtrycken på plattans kant så att de ser ut som solstrålar.

Hantverk med 2-åriga barn på sommaren, idéer och hantverksinstruktioner

Tinkering med 2-åriga barn främjar finmotorik och ökar koncentrationsförmågan. Det är särskilt roligt när barnen arbetar tillsammans med sina syskon och föräldrar. Låt din kreativitet gå fri och prova hantverksidéerna.