Ikea dekoration idéer – de vackraste nyheterna i Ikea katalogen 2018

Ikea dekoration idéer -katalog-2018-samling-glänsande-stunder

Den nya Ikea -katalogen 2018 är här. Mycket kan redan köpas eller beställas online. Produkterna från den senaste kollektionen och de till jul kommer att finnas tillgängliga från oktober 2017. Som alltid erbjuder den svenska möbeltillverkaren många vackra levande idéer, fantastiska möbler och hemtillbehör som imponerar med deras funktionalitet. Dessutom kommer de fantasifulla Ikea -dekorationsidéerna verkligen att inspirera alla DIY -fans. I det följande rapporterar vi om våra favoritinnovationer.

Ikea -dekorationsidéer: Nya föremål och samlingar i Ikea -katalogen 2018

Ikea dekoration idéer -katalog-2018-trender-färger-blanka

Enligt mottot för Ikea -katalogen 2018: “Gör plats för livet!”, Skapar möbeltillverkaren nya inredningstankar och levnadskoncept som kan anpassas till de individuella behoven hos de boende. Ikea är känt för den fantasifulla och extremt praktiska designen av små rum och presenterar i år ytterligare multifunktionella och platsbesparande lösningar för varje område i lägenheten.

Ikea dekoration idéer: glänsande 

Ikea dekoration idéer -katalog-2018-glänsande-guld-mässing-optik

År 2018 presenterade Ikea nya designsamarbeten, etablerade stillinjer och lämnade budskap bakom sig. Den nya kollektionen “Shining Moments” kommer att finnas tillgänglig från augusti 2017. Ädla mörka färger som blått och grönt och tunga tyger dominerar. Formiga dekorativa föremål av glas och mässing sätter chica accenter och skapar en särskilt glamorös atmosfär. De mycket färgglada och pompösa designade rummen ser inte riktigt “skandinaviska” ut, men de visar en ny stilriktning som Ikea vill gå in i.

Ikea dekoration idéer: Ypperlig samling 

Ikea dekoration idéer -katalog-2018-samling-hö-ypperlig

En särskild höjdpunkt i den nya Ikea -katalogen är kollektionen “Ypperlig”, som är ett samarbete med det danska designföretaget HAY. Det mångsidiga produktsortimentet kännetecknas av enkel och funktionell design och överensstämmer helt med Ikeas principer för “ärliga produkter och till överkomliga priser”.

ikea-deco-idéer-katalog-2018-hö-samling-ypperlig

Jordnära, praktiska och hållbara produkter med ett subtilt färgschema motsvarar förståelsen för skandinavisk design. Serien innehåller en soffa med en resårmadrass som är riktigt bra för att sova, en monoblockstol som är lämplig för insida och utsida, andra små möbler, en mycket, mycket smal lampa och en ny styling av den kanske mest kända Ikea -produkten – Ikea -väskan. Möbelserien kommer att finnas tillgänglig från oktober 2017.

Ikea dekoration idéer: Stunsig samling

ikea-deco-idéer-katalog-2018-samling-stunsig-sängkläder-textilier

Sommaren 2017 dök kollektionen “Stunsing” upp. Ikea samarbetade med designers och konstnärer världen över och resultatet är en serie iögonfallande mönster och teckningar som är tryckta på enkla, vita vardagsföremål som tallrikar, sängkläder och textilier. De iögonfallande och ovanliga tryckmotiven ger en lekfull touch till vardagen och du kommer definitivt att börja dagen bättre och njuta av ditt kaffe eller frukost mer om du hälsas välkommen av glada motiv på morgonen.

ikea-deco-idéer-katalog-2018-samling-stunsig-porslin

Samlingen gör ett uttalande och fokuserar på unga människor som vill unna sig ett bättre humör i vardagen. Förutom porslin, örngott, tygpåsar, förvaringslådor och skissböcker, är alla tryckta med färgglada och glada motiv. De sticker verkligen ut och stimulerar fantasin. Vissa framstår som reflektioner av vår miljö, lämnar budskap bakom sig, andra inspirerar och berättar om utopiska världar. De grafiska formgivarna utformade teman och motiven så att de också kan kombineras med varandra. Detta skapar en spänning som bara är intressant.

Ikea dekoration idéer: Vässad samling

ikea-deco-idéer-katalog-2018-samling-vassad

“Vässad” -kollektionen står för industriell charm och hållbar design. Den är inspirerad av Ikeas produkter från 1980 -talet och presenterar skandinaviskt liv, men den här gången i dämpade toner. Möblerna och hemtillbehören kännetecknas av en enkel, robust design och ett neutralt färgschema. De kan kombineras underbart med möbler i andra levnadsstilar och kommer säkert att hitta en plats i olika delar av lägenheten eller, varför inte, på kontoret.

Ikea dekoration idéer, levande tips och inspiration från den nya Ikea katalogen 2018

ikea-deco-idéer-katalog-2018-vardagsrum-mattor-klädsel-färger

I den nya Ikea -katalogen ligger fokus på vardagsrummet, som ofta innehåller flera funktioner. Numera används rummet också som arbetsrum, gäst eller lekrum. Möblerna ska vara så flexibla och modulära som möjligt. Ikea har mycket att erbjuda. Nya stoppade möbler och förvaringssystem skapar mer bostadsyta och verkar inbjudande. De fyller flera funktioner så att rummet snabbt kan omvandlas efter behov. Estetiska idéer för rumsindelning kan också hittas. I den nya katalogen tar Ikea också upp ämnet färgdesign och att leva med färger. Man måste skilja mellan två trender – inredning i eleganta, mörka toner som blått, grönt och svart och rumsdesign i känsliga pastellnyanser som ljusrosa, lax och aprikos, mintgrönt kombinerat med ljusgrått. Insider tipset för dem båda är: ton-i-ton färgblandning.

Ikea dekoration idéer: enkelt & färgad

ikea-deco-idéer-katalog-2018-nyheter-samlingar-serier

I den nya katalogen presenterar Ikea många levande stilar och blandar dem djärvt. Detta inkluderar stor inspiration för alla smaker. Spännande färger, överdådiga tyger, skandinavisk design kombineras med en modern barockstil och skapar en levande atmosfär med en individuell karaktär. Väggarna i år är allt annat än vita. Mysig charm utstrålar dämpade jordtoner och naturmaterial som tall- och björkträ, tång och jute. Detta ger rummet en naturlig och avslappnad ton.

Hållbara Ikea -dekorationsidéer

ikea-deco-idéer-katalog-2018-hållbar-naturligtvis

Hållbara material och multifunktionella möbler är det som skiljer Ikea från andra möbeltillverkare. En ny stol som heter ”Odger” presenteras i den nya katalogen, som är tillverkad av en blandning av trä och 50% återvunnen plast. Dessutom kan den installeras enkelt och utan verktyg, men med hjälp av en knäckfunktion. En annan ny höjdpunkt är ”Svalnäs” förvaringskombination av förnybart bambu trä för väggmontering. Nya färger visas i hemtextilier och klädsel, vilket gör det riktigt snyggt eller mysigt och mysigt. För att skapa en lugn och avslappnad atmosfär grupperas föremål med liknande färger. Växter fungerar som färska blickfång och elektriska apparater läggs bort så långt som möjligt.

Ikea dekoration idéer för grönt liv

ikea-deco-idéer-katalog-2018-grönt boende

Med livet i storstäderna längtar allt fler efter mer natur och grönska. Inomhusväxter är ett bra sätt att ha en positiv effekt på inomhusklimatet och känslomässigt välbefinnande. De är naturliga stressavlastare och renar inte bara luften, men de ger färg till rummet och livar upp det. Ikea erbjuder flera funktionella lösningar för att få in lite mer natur i dina egna fyra väggar. Lagringskombinationen “Elvarli” fungerar som grund för denna “levande vägg”. Flera krukväxter är placerade på den och den fungerar redan som en slags grön skiljevägg.

ikea-deco-idéer-katalog-2018-växt-planter-behållare

Dessutom erbjuder Ikea flera kärl och badkar för stora och små växter. Alltid i rörelse är inte längre en ursäkt, för vem som helst kan skapa en miniöken med krävande kaktusar, succulenter och dekorativa stenar som kräver mycket solljus och lite vatten. Det finns också självvattnande krukor som gör vården av växterna mycket lättare. En speciell behållare kan användas för sticklingar – “Rimforsa”, som ser ut som ett riktigt dekorativt föremål. För lata, erbjuder Ikea en rad vintergröna konstverk som klarar sig perfekt utan att vattna och kan framkalla en fräsch, grön ton i varje hem.

Multifunktionella och platsbesparande Ikea-dekorationsidéer för förvaring

ikea-deco-idéer-katalog-2018-funktionell-platsbesparande-kök

En viktig punkt med Ikea -produkterna är att spara plats. En möbel eller hemtillbehör uppfyller vanligtvis flera funktioner. En sådan är rumsavdelaren ”Veberöd”, som främst används i köket, men inte bara för funktionella ändamål. Det tar lite plats och skapar mycket lagringsutrymme. Krukor och köksredskap kan enkelt hängas på gallret. Under finns ytterligare ett förvaringsalternativ – fickor av 80% bomull och 20% linne, där bordsmattor och servetter kan förvaras perfekt.

Ikea dekoration idéer och praktiska tips för badrummet

ikea-dekor-idéer-katalog-2018-badrum-färger-trender

Det är inte ovanligt att badrummet bara har några kvadratmeter utrymme där flera tillbehör och redskap ska hitta en plats. Bra organisation hjälper till att se till att allt är städat och redo för en underbar start på dagen. Garderober, stora behållare för smutsig tvätt och nya handdukar är allt och i alla fall ett bekvämt badrum oavsett storlek.

Ikea dekoration idéer med jättekul för de små

ikea-deco-idéer-katalog-2018-barn-möbler-små

Kanske är köket rummet där du alltid vill ha mer utrymme. Hela familjen kan hjälpa till med att laga maten och barnens nyfikenhet uppmuntras. En särskild höjdpunkt är köksfronterna “Uddevalla” av återvunnet trä och återvunna PET -flaskor med tavla. Den lilla höjden på en av köksmodulerna är speciellt utformad för de små hjälparna. Ikea erbjuder nya idéer och lösningar som är enkla att implementera och till och med möjliga utan borrning – till exempel “Laddan” förvaringsplatta med sugkoppar och plats för “små” redskap.

Ikea dekoration idéer för barnkammaren

ikea-deco-idéer-katalog-2018-barnrum-förvaring-tavla-väggfärg

Ett stort ämne i Ikea -katalogen 2018 är barnrummet. Mer ordning säkerställs, men enligt barnets individuella preferenser och regler. Flexibla förvaringssystem tillverkade av hållbara material som trä eller återvunnen plast, som barnet kan organisera och ordna annorlunda, gör att de kan designa sitt eget utrymme. För lite äldre barn finns det bra platsbesparande inspirationer som utnyttjar det tillgängliga utrymmet optimalt.

Ikea -dekorationsidéer för multifunktionell LED -belysning

ikea-dekoration-idéer-katalog-2018-belysning-led-usb-lampa

Bra ljus är en del av det mysiga livskonceptet och Ikea erbjuder också många innovationer inom detta område. Förutom de särskilt energieffektiva LED-lamporna finns det de med en laddningsfunktion som inte bara imponerar med deras funktionalitet utan också med sin design. “Ikea PS 2017” är en bärbar LED -lampa som kan laddas via USB eller ett normalt uttag. Den är inspirerad av de gamla tågljusen som du kan ta med dig vart du än vill ha ljus. “En produkt med tidlös funktionalitet i ett modernt hus” säger designern Matali Crasset själv.

Ikea -dekorationsidéer: plats för memorabilia och favoritbitar

ikea-deco-ideas-catalog-2018-highlights-pinboard-alternative

Det som ger den en individuell touch och omvandlar den nya adressen till ett hem är personliga detaljer och små saker. Men du bör också hålla dem städade och presentera dem snyggt. Det finns denna fantastiska “Myrheden” -ram i mässingsoptik med 12 klipp. Den är idealisk inte bara som en liten stiftbräda, utan också för att fästa små saker och minnessaker. Flera stiftskivor som den här som är anslutna till varandra kan till och med användas för att separera områden från varandra.

Ikea dekoration idéer med bilder för knepiga platser

ikea-deco-idéer-katalog-2018-vägg-deco-bilder

Kreativt presenterade, väggarna lyser i ett nytt ljus utan att behöva göra om hela rummet. Flera olika bilder och foton kan fästas underbart på väggen för presentation i ramar. Så att bildväggen framstår som harmonisk och som en sammanhängande helhet bör de ha något gemensamt – t.ex. samma färg, liknande form eller alla bilder ska vara svartvita. På loppisar kan du alltid hitta intressanta tillägg till kollektionen som enkelt kan få en ny färg.

Minimalistiska Ikea -dekorationsidéer

ikea-deco-idéer-katalog-2018-minimalistisk-skandinavisk-vit

Ikea förblir trogen den skandinaviska stilen och erbjuder som alltid nya produkter som kretsar kring de tre grundläggande principerna för minimalistiskt boende: enkelhet, skönhet och funktionalitet. Ofta sätts gamla och nya ihop för att komplettera hemmet och påminna människor om olika stadier i livet. Med små hemtillbehör, klädsel och textilier kan mycket färg och individuell touch föras in i ett enkelt rum designat i vitt. Som med all inredning krävs också fantasi och kreativitet här.

Ikea dekoration idéer att göra om

ikea-deco-idéer-katalog-2018-möbler-ombyggnad-lyx-stil

Sist men inte minst driver Ikea igenom tanken att du har råd med stor glamour för lite pengar. En stor del av Ikeas produkter är helt enkelt färgade i vitt och erbjuder därmed gränslösa designalternativ. “Glamour behöver inte kosta mycket”, säger den parisiska haute couture -designern Maryam Mahdavi och i samarbete med Ikea designade hon ett sovrum med endast Ikeas produkter. För att omdesignen ska bli smakfull är det särskilt viktigt att skapa en färgharmoni. Väggar och tak i samma färg fungerar som en bra bas och skapar lätthet och intimitet samtidigt. Modedesignern avslöjar ytterligare användbara designtips och “magiska” knep som gäller både mode och inredning i den nya Ikea -katalogen 2018.