Gör papperspåsar och dekorera med färger – DIY -idéer med instruktioner

papperspåsar tinker idéer-present-förpackning-diy-instruktioner

Om du inte har talang eller lust att slå in presenter med omslagspapper kommer du att bli glad över det stora utbudet av presentpåsar. Men dessa är oftast inte riktigt billiga och särskilt på festivaler som jul eller påsk, där du måste packa flera presenter samtidigt, kan dessa väskor leda till oväntat stora utgifter. Då är det bättre att helt enkelt göra presentpåsarna själv! Och du kan använda valfritt papper för detta. Brunt omslagspapper är särskilt populärt och kan också utformas på ett vackert sätt i slutet. Vi har en enkel guide som du kan använda Tinkerpåsar kan, liksom några idéer för att designa med färg. Kom igång direkt!

Gör papperspåsar – instruktioner för vikning

tinker papperspåsar inslagning papper-vikning-washi-tejp-handtag

Du kan enkelt göra papperspåsar genom att vika brunt omslagspapper. I instruktionerna ovan kan du se de enskilda stegen som du måste följa. Ett hjälpmedel är washi -tejpen, som kan ha vilket mönster som helst. Det är särskilt viktigt att golvet är snyggt och stabilt. Du kommer säkert att vilja göra papperspåsar med handtag. Slutligen limma två handtag på insidan eller utsidan och du har självgjorda tygpåsar.

Tinker och designa bruna papperspåsar

papperspåse-tinker-diagonal-ränder-gul-brun-vit

Naturligtvis kan du också köpa färdiga papperspåsar för hantverk för målning för att spara tid. Oavsett vilken variant du använder är en snygg design av väskan lika viktig. Du kan hitta på något själv och anpassa mönstret efter tillfället. Vi hittar till exempel detta diagonala randmönster som du lägger till efter att du har gjort papperspåsarna väldigt originella.

Hembakade presentpåsar av papper

tinker papperspåsar med färger-målning-motiv-present-påsar-utan att klibba

Så när du har gjort papperspåsarna av omslagspapper, lägg ut alla färger. I detta fall valdes vitt och guld för de diagonala ränderna. Men det är naturligtvis en smaksak och du kan ändra det. Vi vill bara visa dig vilken teknik du kan använda för att rita raka linjer efter att du har gjort papperspåsarna.

Gör en papperspåse med tejp för maskering

tinker papperspåsar med isolerande tejp-klibbar-mönster-design-tinker-idé

Du behöver självhäftande remsor för att göra papperspåsar. Det finns speciella modeller för målare som enkelt kan tas bort efteråt. Vanligt papperstejp är också lämpligt. Det är bara viktigt att limmet inte är för starkt, så att remsan inte river papperspåseytan när den skalas av.

Bärpåsar – Enkel målarguide

tinker papperspåsar diagonalt-självhäftande-tejp-tryckning-pyssel-idé-present-målar-penslar

Remsorna limmas sedan på påsen på valfritt avstånd från varandra och beroende på vilket mönster du vill designa. Det är bäst att skapa olika utrymmen mellan dem. Det ser mer intressant ut. När du har tejpat bort allt kan du använda papperspåsarna för att rita in mellanrummen mellan dem. Ta bort tejpen innan färgen har torkat, eftersom den kan riva om den är torr. Det är därför bäst att maskera bort den ena remsan efter den andra.

Papperspåsar med mönster

Tinker papperspåsar guldfärgade-metalliska-presentförpackningar

Det slutliga mönstret kan se ut ungefär så här. Den gyllene färgen ser särskilt festlig och elegant ut. Med det randiga mönstret kan du designa hela väskans yta eller så kan du bara sätta en fin accent i ett av hörnen. Du kan helt enkelt prova olika varianter av de olika presentpåsarna efter att du har gjort papperspåsarna.

Gör presentpapperspåsar och designa dem med trianglar

papperspåsar-tinker-diy-trianglar-målar-tote-påsar-gör

Pappersbärkassarna ser bra ut med alla mönster. Du kan också designa raka trianglar med tejp och i alla storlekar. För att göra detta måste du först pyssla med papperspåsarna. Stick sedan tre tejpbitar på var och en av påsarna och bilda en triangel som du färgar in igen.

Papperspåsar för tillverkning

papperspåsar-pyssel-moderna-mönster-trianglar-vitt-guld-rött

Var försiktig när du tar bort tejpen. Remsorna överlappar den här gången och är därför lite svårare att ta bort. Men om du ger dig själv tillräckligt med tid får du dem ur väskan på nolltid. Du kan också rita trianglar på frihand. Skissa dem bara tunt med en penna. Var mycket försiktig när du färgar, annars blir kanterna inte raka.

Använd klistermärken

papperspåsar-pyssel-brun-papper-påse-papper-gör-det själv

Alternativt kan du klippa trianglar ur färgat papper och sedan limma dem på presentpåsen. Detta tar mer tid, men ser lika elegant ut. Denna idé blir ännu enklare om du använder färdiga klistermärken. Men glöm inte att det faktum att allt är hemlagat ger förpackningen sin charm. Så ju mer du gör själv när du gör papperspåsar, desto bättre!

Gör papperspåsar utan att fästa tejp

papperspåsar-pyssel-dekorera-streck-mönster-pensel-akryl

Även utan tejp kan du skapa vackra mönster efter att du har gjort papperspåsarna. Med en bred pensel, till exempel, skapa ett mönster enligt ovan. Det är bäst att alternera flera färger så att det randiga mönstret ser mer attraktivt ut. Om du vågar kan du till och med måla hela bilder på papperspåsen.

Moderna, geometriska mönster

papperspåsar-tinker-tote-påsar-färg-akryl-färg-gör-det-själv

Om du designar olika mönster kommer gåvorna under julgranen att se mycket mer sympatiska och intressanta ut. En annan fördel med att göra papperspåsar är att de kan återanvändas varje gång och inte hamna i papperskorgen som omslagspapper. Detta är mer miljövänligt och gör det lättare för dig att slå in presenterna nästa gång.

Presentpåse med prickigt papper

papperspåse-tinker-måla-prick-mönster-söta-enkla-instruktioner

Prickmönster är också väldigt söta. Eftersom dessa är svåra att måla på fri hand är det bäst att använda en stämpel. Detta finns färdigt tillverkat av skum. Den har ett praktiskt handtag som gör utskriften särskilt enkel. Du kan också kombinera dessa punkter med ett av mönstren som visas ovan efter att du har gjort papperspåsarna.

Design bärväskor med tryck

papperspåsar-pyssel-dekorera-prickar-vita-instruktioner-verktyg

Du kan också improvisera och skära en potatis för en stämpel. Frimärket doppas sedan i den valda färgen. Var försiktig så att du inte tar in för mycket eller för lite färg. Tryck sedan på stämpeln på påsen och upprepa detta så ofta du vill. Låt slutligen färgen torka ordentligt. För övrigt är akrylfärg väl lämpad för detta ändamål.

Arbetar med schabloner

papperspåsar-pyssel-vackra-idéer-blommor-spets-mönster

Mer komplicerade mönster kan appliceras med hjälp av schabloner efter att du har gjort papperspåsarna. Naturligtvis kan du också fritt rita detta spetsmönster. Med de rätta borstformerna och -storlekarna får du snabbt koll på det. Du kan först prova på ett papper om du verkligen behöver stenciler.

Gör vackra papperspåsar med spetsmönster

papperspåse-pyssla-idé-stencil-enkla-vintage-motiv-spetsar

Om du har bestämt dig för schabloner är designen för att göra papperspåsar allt annat än svår. Lägg mallen på papperspåsen. Som en försiktighetsåtgärd kan du fästa dem med tejp och fixa dem på plats så att schablonen inte glider medan du färgar. Ta sedan några färger och använd en pensel för att måla dem över de utskurna motiven på schablonen.