Fällbar tv – minska TV: ns visuella närvaro genom att fälla bort den

öppna TV från bang & amp; olufsen tv -modell beovision -harmonidesign

Smäll & Olufsen presenterade en öppnings -tv med namnet “Beovision Harmony” på Milan Design Week. Denna har ett flexibelt och plastelement framtill som stängs när den inte används. Modellen kan sitta lågt på golvet medan de två ek- och aluminiumkåporna delvis täcker den svarta skärmen. När TV: n slås på för att fällas ut, fälls dessa paneler ut som en fjäril som öppnar sina vingar. Således stiger den tunna OLED -skärmen över den, som är känd som den perfekta visningshöjden.

Moderna vardagsrum med en TV som kan öppnas

designer platt -tv från bang & amp; olufsen med lådor i ett modernt vardagsrum med minimalistisk design

Precis som 2017 -modell från Samsung och den rullbara TV: n från LG passar Beovision Harmony in i inredningen i ett vardagsrum. På så sätt kan du bli av med skärmens svarta tomhet och anpassa den innovativa designen efter din stil. Närvaron av en stor skärm är sällan ett välkommet tillskott till vardagsrum. Med Beovision Harmony ville varumärket skapa ett meningsfullt objekt för inomhusbruk som skulle minska enhetens visuella närvaro. Detta gör pop-up-tv: n till något som människor bildar ett känslomässigt band med. När den är avstängd är skärmen delvis dold av två kontrollpaneler.

designelement av aluminium och trä framför skärmen för att täcka

Beovision Harmony -panelerna innehåller också ljudsystemet, medan fronten faktiskt används för att optimera akustisk prestanda. Slå på TV: n fortsätter en trend mot osynlig teknik som smälter in i bakgrunden. Panasonic visar också en liknande prototyp vid Milanos designvecka. Display -TV: n ser ut som ett skyltfönster när den inte används. Hittills har designers tagit olika vägar för att få tv: n att försvinna som en del av inredningen. Medan du kan hålla LG: s rullbara TV utom synhåll i basstationen med en knapptryckning, har de andra två tillverkarna tagit olika tillvägagångssätt.

Innovativa metoder för optimala resultat

designerpaneler framför skärmen nära för att dölja enhetens visuella närvaro

Märkets första tillvägagångssätt är att dölja föremålet i stil med en målningsliknande ram-TV designad av Yves Behar för Samsung. Den andra fokuserar på att göra TV: n iögonfallande, precis som Serif-TV designad av bröderna Bouroullec. Med sin dolda duk och sin skulpturella form förbinder Beovision Harmony dessa två tillvägagångssätt lite närmare.

två gångjärnspaneler öppnas som en fjärils vingar och skapar en elegant atmosfär i rummet

Samsung kan vara en pionjär inom denna TV -genre, men Beovision ser Harmony by Bang & Olufsen som en fortsättning på mångåriga designprinciper och inte som ett svar på en trend. Företaget pekar på sin Capri TV från 1959 som en särskild inspiration. Teakprodukten var utformad för att vara helt integrerad i tidens vardagsrum. En framtida efterträdare, Capri 611 FM Television, innehåller också en radio som är helt förklädd till ett träskåp när den inte används.

Bruna fåtöljer placerade framför TV: n som kan öppnas och en atmosfär med träelement i rummet

Smäll & Olufsen presenterade dessa och andra mönster i en utställning vid Milanos designvecka med titeln 93 Years of Magic. Det är en dialog mellan det förflutna och nuet. Företaget har delat en obsessiv passion i nästan 100 år. Det var ett uppdrag för designers att perfekta teknikerna. Enheter återger således ljud och bild och förkroppsligar dem i en design som människor är stolta över. Trä har också alltid varit en viktig aspekt av nordisk arkitektur och möbeldesign på grund av dess individuella karaktär, robusthet och mångsidighet.

För dem som är mindre förtjust i trä finns den utfällbara tv: n också med ett tvåfärgat grått tyg och aluminiumöverdrag. Konsumenter kan också montera enheten på ett golvstativ eller väggfäste.