Gå ner i vikt efter graviditeten – kom snabbt tillbaka i form

 Graviditet gå ner i vikt snabbt bli frisk

En av de största bekymmerna för gravida kvinnor är barnets hälsa. Men de är lika bekymrade över hur man kan bli av med de extra kilon som har samlats under graviditeten eller vad som egentligen betyder hälsosamt Gå ner i vikt efter graviditeten.

Läkare är överens om en sak: om du inte får tillbaka din gamla figur inom 6 månader efter förlossningen får du inte tillbaka den om 10 eller 20 år.

Så chockerande som det låter visar resultaten från medicinsk forskning. Under graviditeten ökar hormonerna din aptit och leder till fettackumulering. Dessa fetter är dock inte en nackdel. Barnet i livmodern behöver dem för sin utveckling och de bidrar också till att producera tillräckligt med bröstmjölk efter födseln.

Gå ner i vikt efter graviditeten – gå tillbaka till dina tidigare matvanor

gå ner i vikt träning komma tillbaka i form snabbt

Om du vill komma tillbaka i form och ha tips om hur du kan vara frisk Gå ner i vikt efter graviditeten  du bör återgå till dina tidigare matvanor. Vissa kvinnor börjar träna en kort tid efter förlossningen (4-6 veckor). Läkare rekommenderar att du väntar minst 6 veckor om du inte känner dig redo ännu. Ta det lugnt med träning hemma eller simning etc..

Gå ner i vikt efter graviditeten – brösten

Gravidbröst skärper barnomsorgen för att bli av med kilon

En annan oro för blivande och friska mödrar är vad som kommer att hända med brösten. Om du ammar är det svårt att förutse hur du kommer att förändras. Även forskare är ännu inte överens om huruvida amning har något inflytande på bröstets form.

Kom tillbaka snabbt i form – din mage

gå ner i vikt snabbt efter graviditeten som tips tricks

Huruvida och hur snabbt du kan bli av med de extra kilona i mageområdet beror på olika faktorer: hur stor bebisen är, hur många kilo du har blivit tyngre, om du är benägen för fettackumulering på magen. Det skulle vara ytterligare en stimulans för att kasta de extra kilona inom de närmaste 6 månaderna. Att lämna fettet i kroppen längre kan skada din hälsa. De ökar risken för insulinresistens, diabetes och kranskärlssjukdom.

Streckmärkena beror också på hur stor barnet är och om de kommer att få tvillingar eller inte. Ju större barnet, desto djupare blir sträckmärkena. Det bästa sättet att bli av med magen är med rätt kost och träning.

Sträckmärken i allmänhet

Dra åt kroppen efter bantning graviditet

Bristningar kan förekomma på många ställen på kroppen, inklusive armar, ben, höfter och mage. Dispositionen spelar en roll i detta. Till exempel, om din mamma eller syster har detta problem, är chansen stor att du också får dem. Angående det Gå ner i vikt efter graviditeten , är mycket svårare.

Läkare och specialister annonserar ofta olika krämer, men tyvärr hjälper de knappast. Krämer och geler med en hög andel vitamin A eller laserbehandlingar kan hjälpa. Men inget av detta gör att ränderna försvinner, det gör dem bara mindre märkbara.