Hälsosam vattenmelon kost för sista minuten bikini figur

vattenmelon kost frukt-näring-frisk-hjärta-fruktkött

Vem är inte entusiastisk över den läckra och uppfriskande smaken av vattenmelon? Det är en av de sommarfrukter som inte får saknas en varm dag. Men det är inte allt den populära vattenmelonen har att erbjuda. Det är också mycket kalorifattigt, innehåller många vitaminer och kan därför användas perfekt som bantningsmedel i kombination med andra hälsosamma livsmedel. Så om du inte är alltför nöjd med din bikinifigur, prova en Vattenmelon kost slutet.

Vattenmelonkost är möjlig när som helst

vattenmelon-kost-sommar-figur-strand-smal-bikini

Vattenmeloner kommer från Sydafrika. Där bidrar värmen till fruktens fulla mognad och därmed till deras läckra och naturliga sötma. Eftersom det nu finns tillgängligt året runt i snabbköpet, är det lämpligt för vattenmelondieten när som helst. Se till att du köper rätt mängd, för den läckra frukten håller inte för länge i kylskåpet, än mindre utanför den.

Vattenmelon kost för hälsosam viktminskning

vattenmelon kost juice-press-dricka-idé-förfriskning

Vattenmelonkosten kan följas på många olika sätt. Vi skulle vilja presentera dig för några kostförslag där vattenmelonen spelar huvudrollen eller åtminstone en viktig stödjande roll. Du kommer säkert inte att ha svårt att hålla sig till kosten, för vad gör begränsningarna enklare än en produkt som helt enkelt smakar utsökt?

Snabb bantningseffekt

vattenmelon-kost-vitaminer-mineraler-trianglar-skuren-frukt

Vattenmeloner driver fettförbränning och stimulerar samtidigt muskeluppbyggnad. Dessutom märks framgång ofta efter bara tre dagar. I grund och botten, för vattenmelondieten måste du helt enkelt kombinera var och en av dina måltider med vattenmelon. Det passar bra med både söta och salta måltider.

Ett mellanmål emellan

vattenmelon-diet-populärt-mellanmål-dessert-kärnor-rött

Eftersom en diet kännetecknas av mindre portioner uppstår en förnyad hungerkänsla snabbt och ofta bara några gånger efter maten. Detta är inte ett problem med vattenmelondieten och med alla andra fruktdieter.För att du också kan knapra med vattenmelon ibland utan ånger. Suget efter något ohälsosamt glöms snabbt bort.

Skäm bort dina njurar

vattenmelon kost afrikansk-frukt-köp-triangel

Anledningen till att vattenmelon är så låg i kalorier och perfekt för vattenmelondieten är att den är 95% vatten. Detta vatteninnehåll har den goda kvaliteten att det efter konsumtion förser kroppen med mycket vätska och tömmer också njurarna.

Låg i kalorier

vattenmelon-kost-grill-original-idé-sommar-recept-trädgårdsfest

Resten är näringsvärden på bara cirka 24 kalorier per 100 g, vilket i allmänhet beror på melonens sötma. Så, en perfekt följeslagare för de redan svåra viktminskningsfaserna. Dessutom finns det viktiga A- och C -vitaminer, liksom viktiga mineraler som järn, kalium och natrium, som, liksom med vilken kost som helst, inte får utelämnas med vattenmelonkosten.

Receptidéer för att gå ner i vikt med vattenmelon

vattenmelon-diet-müsli-kiwi-frukost-idé-druvor

Du kan börja gå ner i vikt med vattenmelon vid frukosten. Till vattenmelondieten, till exempel, ta fullkornsmüsli (helst osötad) och skär några bitar vattenmelon i den. Om du inte är en müslifant kan du också hitta på andra godsaker till frukost.

Frukost med vattenmelon

vattenmelon-diet-muffins-chia-mellanmål-frukost-kaffe

Du kan också göra den första måltiden av vattenmelondieten med toast. Bred ut kvark och honung över det och du får ett hälsosamt mellanmål tidigt på morgonen som inte får dig att känna dig uppsvälld, men full av energi. Du är också välkommen att lägga till andra frukter.

Vattenmelon till lunch

vattenmelon-diet-grillad-fisk-sidorätt-fruktig

Om du vill bygga muskler bör du konsumera tillräckligt med protein. Återigen bör kolhydrater undvikas för viktminskning. Du bör ha dessa krav i åtanke när du sammanställer din lunch för vattenmelondieten. Fiskfilé är särskilt lämplig om du kombinerar den med någon sallad gjord på sallad med vattenmelon. En potatis eller en sked ris är också tillåtet.

Kost med nötkött

vattenmelon kost nötkött-sallad-idé-rädisa-läckra

Om du inte är fan av fisk kan du också förbereda salladen med nötkött eller fläsk. Se till att du väljer kött som innehåller så lite fett som möjligt. Filé är återigen ett perfekt val för vattenmelondieten. Det är bäst att använda grillen till köttet. Det fett kan rinna av underbart och din måltid blir mycket hälsosammare samtidigt.

Vegetarisk kost med vattenmelon

vattenmelon kost couscous avokado sallad idé lunch

Om du föredrar att avstå från kött helt och hållet för att du är vegetarian, finns det naturligtvis många alternativ för lunch för vattenmelondieten. Välj de grönsaker du parar med couscous och vattenmelon. Smaksätt också med muskotnöt eller citron.

Vattenmelonmiddag

Vattenmelon-kost-sallad-tomat-idé-mozzarella-hälsosam

Som du säkert redan har märkt har vattenmelonen en mycket vattendränerande effekt. För att förhindra frekventa besök på toaletten på natten bör du begränsa vattenmelonen som ingrediens i middagen eller till och med utelämna den helt om det behövs. Du kan ersätta vattenmelondieten med grönsaker eller en biff.

Vattenmelon till bröd

vattenmelon-diet-smörgås-triangel-form-kvark-örter

Annars passar en utsökt sallad som du tillagar av feta, melon, mynta och yoghurt också. Om salladen är för lätt för dig kan du hjälpa till att skapa en klassisk middag – ja, bröd! Ett grovt bröd med skinka kan perfekt kombineras med vattenmelonen. Glöm inte salladen med din middag till vattenmelondieten!

Drick tillräckligt med vatten

vattenmelon-kost-vatten-dryck-flytande-glas-bantning-spets

Som redan nämnts består vattenmelonen till stor del av vatten. Detta bör dock inte vilseleda dig att tro att denna mängd vätska kommer att räcka hela dagen. Vattenmeloner är definitivt inte ett substitut för att dricka mycket vatten! Förutom vattenmelondieten, försök att dricka minst 1 1/2 liter vatten.

Kost med vattenmelonsmoothie

vattenmelon-diet-detox-idé-smoothie-frukt-grönsaker

Ett utmärkt tillskott till vätskeintaget, som mellanmål däremellan eller för uppfriskning en varm sommardag är utan tvekan fruktiga smoothies. Du kan också lägga till den i din vattenmelondiet som ett underbart komplement. Varianterna är olika. Du kan kombinera vattenmelon med vilken frukt som helst och till och med grönsaker i smoothien.

Smoothie med persika, vattenmelon och jordgubbar

vattenmelon-kost-idé-smoothie-jordgubbar-persika-limefrukter

Ett läckert exempel är denna smoothie: du blandar helt enkelt två till tre koppar vattenmelon med 170 g mager vaniljyoghurt, en persika eller 1/2 kopp persikjuice och en kopp frysta jordgubbar i en mixer. Denna dryck för vattenmelondieten är endast avsedd att fungera som ett exempel och kan modifieras eller utökas efter behov.

Vattenmelonsmoothiespets

vattenmelon-diet-smoothie-juice-mynta-halm

Med smoothien, som med alla andra livsmedel och drycker för vattenmelondieten, bör fettsnåla produkter och socker undvikas. Annars är din faktiskt hälsosamma kost dömd till misslyckande. Använd fruktens naturliga sötma till desserter och godis och tillsätt inga tillsatser.

Glass på sommaren

vattenmelon-diet-glass-frukt-kiwi-vatten-is-stick

En annan stor dessert för sommaren är popsicle. För att göra detta, frys bara vattenmelon med andra frukter på en pinne och i frysen. Om du inte är fan av vattenis kan du också förbereda den klassiska vaniljglassen och dekorera den med vattenmelonen. Återigen, var uppmärksam på lågt socker och kolhydrater! Då kommer du inte att avbryta din vattenmelondiet trots dessert.

Individuella rätter

vattenmelon-diet-tacos-färska-grönsaker-tomat-kött

Så som du kan se kan du anpassa vattenmelonkosten efter eget tycke. Allt du behöver göra är att undvika ohälsosamma ingredienser och gödning. Vattenmelonen ger en intressant, pikant eftersmak i rejäla rätter och kommer att skämma bort dina smaklökar särskilt bra. Vi önskar dig en glad, smal och hälsosam sommar!