Gör Barbie -kläder själv och färga håret – 11 DIY -projekt

Gör dina egna Barbie -kläder av ballonger

Din dotters gamla Barbie har matt hår och kläderna är antingen tappade eller sönderrivna? Vi visar dig 11 DIY -projekt med vilka du kan få din favoritdocka att lysa i ny prakt. Ta reda på hur du kan göra Barbie -kläder själv av ballonger och styla din favoritdocka enligt de senaste modetrenderna. Och som varje kvinna vet – ett nytt utseende kräver en ny hårfärg. Vi visar dig hur du först rätar ut det mattade Barbie -håret och sedan trollar fram höjdpunkter. Med hjälp av matfärg kan du till och med färga hela manen på din favoritdocka. Barnen får naturligtvis hjälpa till med hantverket – instruktionerna är superenkla. Först erbjuder vi flera idéer för kläder, och sedan kommer några förslag på frisyr.

Gör Barbie -kläder själv: miniklänning från en ballong

Barbie kläder får dig att klä ballonger

Den första slöjdinstruktionen är ganska enkel. Du behöver en ballong och sax för klänningen på bilden ovan. Låt barnen hjälpa till, till exempel kan de välja färg på ballongerna.

Gör Barbie kläder själv ballonger klipp klänning utan att sy

Skär helt enkelt av ballongen längst ner och upptill. Klä dockan med den mellersta delen. Klänningen utanför axeln till dockan är klar.

Gör Barbie -kläder själv: Topp och kjol utan att sy

Gör Barbie kläder själv blus klipp ut ballong

Sätt ihop en elegant outfit med en blå kjol och topp i rosa. Med denna look är din Barbie docka väl förberedd för en fest med dina vänner. För den här hantverksidén behöver du två ballonger i din dotters favoritfärger och en sax.

Gör Barbie -kläder själv, klipp ut stenballonger

Börja med kjolen. Klipp först ut halsen på den blå ballongen. Klä utklippta detaljer som en minikjol. Skär sedan av den återstående delen av ballongen i sicksackform. Sätt på den andra detaljen över den första och kjolen är klar. Klipp ut tre öppningar för blusen i den rosa ballongen. De två mindre öppningarna på vardera sidan är för armarna, öppningen i mitten är för huvudet.

Gör Barbie -kläder själv – tinker till en vardagsoutfit för din favoritdocka

Barbie kläder gör dig kjol

Du kan göra många vardagskläder av ballonger. I grund och botten gäller tumregeln – den smala nedre delen med öppningen är vanligtvis gjord till kjolar, den bredare övre delen – blusar och toppar. Låt din fantasi springa iväg och prova olika färgkombinationer. Barn från tre år kan delta i hantverk.

Gör sportiga Barbie -kläder själv av gummihandskar

Barbie kläder gör dig själv gummi handskar kläder hantverk idéer

Trolla fram sportiga kläder till den populära Barbie -dockan från en gummihandske. Till exempel kan du göra en axelbandslös topp och leggings. Så här är outfiten gjord:

Gör Barbie -kläder själv Klipp ut gummihandskfingrar

Skär först av hälften av mitt- och ringfingret. Skär sedan av handskens del med pekfingret, långfingret, ringfingret och lillfingret.

Gör Barbie -kläder själv Klipp ut gummihandske

Lägg sedan på denna del så att den delvis utskurna ringen och långfingrarna fungerar som byxben. Skär nu försiktigt av de färdiga “byxorna” från resten av handsken.

Barbie kläder gör dina egna byxor av gummihandske

Du kan eventuellt knyta ihop de två återstående fingrarna (dvs pekfingret och lillfingret) längst fram.

Barbie kläder gör dig själv byxor gummi handske

Bilden ovan visar slutresultatet – så här ska de färdiga byxorna se ut. Klipp nu ut en ring från tumfingret – den axellösa toppen är klar.

Gör Barbie -kläder själv: gör en nattlinne av gummihandskar

Gör barbie kläder själv, tinker nattlinne

När Barbie somnar behöver hon absolut en elegant nattlinne. Skär bara bort pekfingret, långfingret och ringfingret från en gummihandske så att tre öppningar skapas. De två sidoöppningarna är för armarna, den mellersta öppningen – för huvudet. Ta på dockan och knyt tummen med lillfingret på ryggen i midjan. komplett!

Vik Barbie -klänning från servett

Barbie klänning servett gör dig själv

För sin första dejt med Ken behöver Barbie desperat en söt klänning. Vi visar dig hur du gör en lekfull design av pappersservett. För nästa hantverksidé behöver du en fyrkantig pappersservett med blommotiv tryckta på båda sidor och stickningstråd.

Barbie kläder får dig att klä servett

Klipp först ut ett hörn av servetten. Skär sedan ut ytterligare två öppningar på båda sidor ca 2 cm från detta hörn. Det rundade hörnet är faktiskt öppningen för nacken, de andra två – för armarna. Ta på dockans servettklänning, vik vänster och höger sida till mitt fram, bind ihop dem med stickningstråden.

Gör handväska till Barbie själv

Gör Barbie saker själv. Gör din egen handväska ballong

När Barbie shoppar med sina vänner bär hon en snygg handväska. Vi visar dig hur du gör dessa av en ballong. Du behöver en ballong, stickningstråd (ca 15 cm lång), sax, en tjock nål.

Gör Barbie grejer själv Klipp ut handväska ballong

Skär först ballongen på tvären på mitten. Kasta halvan med öppningen (kallad halsen). Stick två hål i slutet av den andra halvan med en 8 mm nål. Klipp av 15 cm av stickningstråden för väskhandtaget. För ena änden av stickgarnet genom den första öppningen och knyt på andra sidan. Led sedan dess andra ände genom den andra, motsatta öppningen och knyt den också. Du kan eventuellt fixa det med en varm limpistol.

Style Barbie -hår – gör tillbehör själv

Barbie tillbehör själva gör saker tips

Barbie har långt hår och älskar att prova nya frisyrer och nya hårtillbehör. Med ett elegant pannband med strass är hon garanterat en stjärna i dockhuset. Till nästa hantverksidé behöver du: plastringen på halsen på en plastflaska, strass, het limpistol, sax.

Barbie -pannband gör hantverksidéer själv

Ta först försiktigt bort plastringen från plastflaskan, klipp sedan ut en liten bit med en sax. I slutändan ska ringen nu likna ett pannband. Fäst strass på toppen med den heta limpistolen. låt torka.

Räta ut mattat Barbie -hår och reparera det med sköljmedel

Tips för Barbie hårrätningstips

Har din dockhår tappat glansen? Är de mattade, kan de inte längre stylas? Här är en snabbguide om hur du rätar ut Barbies hår. Du behöver en skål och två-tre droppar sköljmedel.

Barbie tips för hårrätning

Fyll helt enkelt skålen halvvägs med ljummet vatten, tillsätt sköljmedel och rör om långsamt. Doppa dockans hår i vattnet och låt stå i 5-10 minuter. Kamma sedan försiktigt håret. Du kan också skölja håret med vatten.

Barbie hårfärgning: instruktioner

Barbie hårfärgning matfärgningsidéer

När Barbie vill ha håret färgat går hon till frisören. Din dotter kan ge Barbie ett nytt utseende med matfärgning i ljummet vatten. Lös upp matfärgen helt enkelt i vatten. Doppa dockans hår i lösningen och låt det ligga kvar i 3-5 minuter.

Barbie hårfärgning matfärgning

Klappa sedan dockan torr på en servett och kamma håret.

Färgning av Barbie -hår: gör höjdpunkter själv

Barbie hårfärgad ballong

Små tjejer ser särskilt fram emot dockor med färgglatt hår – vi kommer att visa dig hur du färgar höjdpunkter. Du behöver en ballong, hårfärg, en virknål, en pappersservett.

Barbie hårsträng färginstruktioner

Kamma Barbie -håret. Skär ballongen tvärs på mitten och gör 5-6 hål i den övre halvan. Sätt på ballongen som en badmössa. Dra trådarna genom hålen med virknålen. Lägg dockan på en servett eller pappershandduk. Fördela hårfärgen på hårstråna och låt det fungera. Tvätta håret efter exponeringstiden.

Barbie -pannband gör hantverksidéer själv