10 enkla upcycling -idéer att göra själv: Så här blir gammalt nytt!

gör idéer för självcykling själv underlägg vinproppar

Den populära upcyklingstrenden har funnits i några år. Gamla föremål återvinns och väcks till liv istället för att kastas i soptunnan. På så sätt lever du mer hållbart och skyddar miljön. Du kan göra nästan vad som helst med upcycling: från små hemtillbehör till stora möbler för hemmet. De idéer som vi har samlat i det här inlägget är enkla att efterlikna och kräver inte mycket manuell skicklighet. Materialet som används är främst föremål som vanligtvis finns i hushållet, liksom typiska klädesplagg som t-shirts eller tröjor. Få inspiration och använd dina gamla hushållsartiklar för att skapa nya!

Upcycling idéer med korkar – gör underlägg och placera kort

Cupunderlägg gör vinkorkar uppcyklande idéer

För de två första projekten vi introducerar idag behöver du vinkorkar. För det första kommer vi att förklara hur du kan göra en enkel dalbana. Underlägg är vanligtvis fyrkantiga i form, som du kan imitera med bara 4 korkar skurna på mitten. Vi rekommenderar att halva vinkorkarna vertikalt så att du får en stabil dalbana till slut. En skarp kniv är nödvändig för detta. Du kan använda olika material som bas, men en korkplatta (2 mm tjock) är det mest attraktiva alternativet. Lägg först de halverade korkarna på bordet i den valda kompositionen. Så här bestämmer du de exakta måtten på panelen och skär den till storlek. Slutligen limma ihop korkarna och sedan på korkarket med det heta limet. Med denna teknik kan du göra så många underlägg som du vill och till och med ge bort dem som gåvor.

upcycling idéer vinproppar placera kort bröllop

Det andra projektet med vinkorkar är ännu enklare. Här fungerar korkarna som korthållare, vilket kan vara mycket praktiskt på en fest med många gäster. Även i detta fall skärs vinkorkarna på mitten vertikalt för att stå upprätt. Nästa bör också rista en plats på ovansidan där platskortet sätts in. Du kan sedan skriva på varje kork med en svart penna för att skriva ner respektive tabellnummer.

Uppcykling av gamla behållare

upcycling idéer vardagliga föremål som pysslar med pastabehållare

Köper du mat i plastbehållare som kan slängas i papperskorgen efter konsumtion? Så borde det inte alltid vara. Eftersom plastbehållare kan användas för att lagra olika föremål. I det här exemplet designas behållaren om och används sedan för att lagra pasta.

Färga gamla behållare ombygga kök

Det första du behöver göra är att skölja och torka behållaren noggrant. Om han har några etiketter, försök ta bort dem. Välj sedan vilken sprayfärg du vill, lägg behållaren med locket ner och måla på alla sidor. När färgen redan är torr klistrar du på en etikett och noterar den nya funktionen hos din plastbehållare.

Uppskattande idéer för kläder

upcycling idéer kläder t-shirt diy hängande korg

Upcyclingkläder är ett bra sätt att återanvända gamla kläder istället för att slänga dem. Du kan använda den för att till exempel göra hållbara förpackningar eller göra originaldekorationer för ditt hem eller din trädgård. Upcyclingidéerna för kläder är mycket olika. Här är några förslag.

Nu skulle vi vilja visa dig hur en gammal T-shirt kan förvandlas till en vacker hängkorg. Detta är perfekt för att visa inomhusväxter och kan göras i valfri färg. Naturligtvis beror resultatet på vilken T-shirt du väljer. Så här går det till:

Gör en hängkorg av en gammal T-shirt

Gör din egen t-shirt med upphängande korg

Välj först en skjorta som inte har överdådiga utsmyckningar. Den hängande korgen ser bäst ut när tyget som används är en eller två färgat. Alternativt kan du ta med en kökshandduk som du kan använda för detta projekt. Det första steget är att klippa tyget i 8 remsor, ca 3 cm breda. Försök att sträcka ut remsorna lite för att göra dem gripiga. Ta sedan ihop alla remsor och knyt en knut i ena änden. Knyt ihop varannan remsa med en knut. Om du vill kan du dekorera knutarna med pärlor. Upprepa nu steget och knyta fyra nya par. Gör samma sak igen och knyt slutligen den andra änden. Lägg en lämplig kruka i den hängande korgen och låt den hänga på en takkrok. komplett!

Flaskfickor gjorda av en gammal tröja

upcycling kläder idéer tröjor väskor vinflaskor

Gamla tröjor är också perfekta för olika idéer. Nästa projekt är att ta reda på hur man gör vackra flaskfickor för vin från ärmarna på en tröja. De är ett originellt sätt att ge bort vin och är perfekta som presenter för vintern.

tinker vinflaska väska upcycling tröja

Klipp först ut tröjan under axelområdet. Stick sedan upp en vinflaska i ärmen för att trimma botten, stoppa i den och lim fast kanterna.

tröja ärmar förpackning vinflaska dekoration

Nu kommer vi till dekorationen. Den andra änden av ärmen kan rullas upp en gång för ett intressant utseende. Om flaskpåsen är avsedd som en present till en viss person kan du dekorera den med dina initialer. En rosett av färgat garn eller matchande tyg rundar presenten fint.

Idéer för de gamla jeansen

upcycling kläder idéer sy påsar med gamla jeans

Lika många underbara upcycling -idéer kan förverkligas från ett gammalt par jeans. Väskor, örngott, kjolar, smartphones och bärbara ärmar är bara en liten del av alternativen. Om du behöver en enkel idé kan du helt enkelt klippa ut byxbenen, sy ihop ena änden och göra en påse för förvaring av små föremål.

tinker upcycling kläder vimpelkedja gamla jeans

Dekorationer för hemmet och trädgården gjorda av denim är en annan bra idé för upcyclingkläder. Till exempel till denna vimpelkedja behöver du bara en triangelmall och en lång sträng. Oavsett om den är gjord av samma eller olika denimfärger, passar en sådan dekoration till varje tillfälle.

Gör nya saker av gamla saker – praktisk upcycling

upcycling idéer pysslar gamla telefoner med bokstöd

Om du vill få in lite nostalgi i dina egna fyra väggar, kan du prova den här ursprungliga idén. De gamla telefonmottagarna har omvandlats till praktiska bokstöd, samtidigt som bokhyllan ger en vintagecharm.

Gammal telefonmottagare som bokstöd

upcycling idéer för att göra det själv vintage bokstödstelefon

Telefonmottagaren skruvas upprätt på en tunn metallbit som ska sitta under böckerna. Båda delarna av bokstödet kan utformas i valfri färg för att matcha inredning och dekoration.

Smyckeförvaring från bildramar

smycken förvaring tinker bildram jute

Praktiska idéer för cykling kan skapa lagringsutrymme i lägenheten och därmed säkerställa mer ordning hemma. En gammal bildram kan till exempel förvandlas till coolt smyckesförvaring för väggen med lite jute och några skruvkrokar. Se guiden nedan för stegen.

instruktioner för bildramar förvaring smycken tinker

Nyckelställ gjord av Lego -klossar

upcycling idé väggkrokar viktiga lego tegelstenar

Är barnen redan vuxna och leker inte längre med de färgglada Lego -klossarna? Då kan du bli kreativ och använda dessa för att organisera nycklarna. En riktigt bra idé, tycker du inte??