4 idéer om hur du använder din bläckstråleskrivare kreativt

Papperspåsar anpassar bläckstråleskrivarens konfettipåsar för bröllop

Inte bara kan din skrivare hjälpa dig att hantera vardagliga uppgifter, det kan också hjälpa dig att bli kreativ. Alla som är intresserade av att tillverka eller till och med sälja sina hantverk på nätet vet att en förstklassig skrivare kan vara nyckeln till högkvalitativa hantverksprojekt. Idag kommer vi att visa dig fyra sätt på vilka du kan tänka bortom papper och göra originella, personliga skapelser själv med en bläckstråleskrivare. Dessa kommer säkert att lämna ett bestående intryck som gåvor.

Skillnad mellan laser- och bläckstråleskrivare

Vilka utskriftsmetoder finns det bläckstråleskrivare

Eftersom de fixerar tonern (färg) på papperet med värme, är laserskrivare inte lämpliga för vissa hantverk. Vissa typer av papper och överföringsfolier tål till exempel inte den höga värme som krävs och smälter. Särskilt överföringspapper för bläckstråleskrivare används dock ofta för att designa t-shirts, kuddar, dekaler och till och med tillfälliga tatueringar. Vi visar dig några av de coolaste hantverksidéerna du kan göra med en bläckstråleskrivare. Du kan lära dig mer om de olika utskriftsprocesserna Ta reda på det på prindo.de.

Gör självhäftande tatueringar med en bläckstråleskrivare

Bläckstråleskrivare gör självhäftande tatueringar

Oavsett om det är karneval, en födelsedagsfest eller en svensexa – gör barn och vuxna glada och trolla fram tillfälliga tatueringar för att klibba på huden! Dessa bärbara konstverk övertygar också med en mängd olika användningsområden. Dekalfolierna kan till exempel användas inom spikdesign. Designa ditt motiv, skriv ut det på utskrivbart tatueringspapper och applicera tatueringen med lite vatten. Se till att teckensnitt måste skrivas ut spegelvända så att de kan läsas senare.

Överför motivet till tyget

Bli kreativ med lintryck med en bläckstråleskrivare

Tyg är perfekt som duk för dina favoritmotiv. Med några enkla steg kan du göra linneservetter, jutebordslöpare och muslinväskor till något alldeles speciellt. För att göra detta kan du helt enkelt använda strykpapper. När du köper, var uppmärksam på om du behöver strykpapper för ljusa eller mörka textilier. Överföringsfilmen för ljusa textilier är i stort sett transparent, medan den för mörka textilier har en ogenomskinlig vit yta så att motivet är tydligt synligt på en mörk bakgrund.

Dekorera ljus med det motiv du väljer

Ljus med önskat motiv förskönar toner av vaxpapper

Oavsett om det gäller bröllop, födelsedag, jul eller för att skapa en mysig atmosfär – kärleksfullt utformad, personliga ljus är underbara humörskapare för varje tillfälle. Med denna hantverksidé kan du göra varje ljus till ett personligt unikt! Allt du behöver är en hårtork, ett tryckt motiv på tunt silkespapper, en ugn eller värmeshandske och naturligtvis ett pelarljus. Tricket här är att det övre lagret av ljusvaxet flytande när du fönar det och praktiskt taget smälter ihop med silkespappermotivet. Så att det extremt känsliga silkespappret kan sättas in i skrivaren fastnar det först på skrivarpapper med tejp.

Dekoration för speglar eller fönster

Krydda väggspegeln med en tryckt självhäftande film för bläckstråleskrivare

Fönsterklistermärken är ett enkelt sätt att lägga till en viss unikhet i ditt hem, oavsett om du inreder ditt hem för semestern eller vill krydda en tråkig badrumsspegel. Men varför nöja sig med givna mönster när du kan skapa dina egna klistermärken med en utskrivbar självhäftande film och en skrivare? Dessa klara ark kan skrivas ut på ena sidan och klibbar på glaset på den andra så att skrivarens bläck inte överförs till spegeln eller fönstret. Efter att ha fastnat är filmen nästan osynlig och fast vidhäftande, men den kan fortfarande tas bort igen.