Bygg blomma står själv – 12 blomsterställ i metall och trä

Blomma stå-bygg-själv-trä-piano-pall-natur-vit-färg-blomkruka-växt

I vår samling av 12 ovanliga idéer visar vi dig hur och vilka material du kan använda Bygg blomma står själv burk. Vårtiden är planteringstid och blomkrukorna med nyplanterade växter behöver sitt eget utrymme och ett vackert hus. Om du vill ha en tidig start för den nya balkongsäsongen – spara plats på terrassen med ett hemlagat blomsterställ med vertikal form och smala hyllor eller en blompelare. På så sätt kan alla lådor, skålar eller krukor med blomlökar placeras på en solig plats på våren och verkligen njuta av den varma årstiden.

Bygg blomma står själv – praktiskt, billigt och miljövänligt

Blomma-stå-bygg-själv-metall-vit-lampskärm-ram-rund-blomkruka-keramik

Det finns många sätt att vara kreativ och miljövänlig när du själv bygger en blomsterställning. Med några av de DIY -idéer som ges, är de mysiga blomkrukthusen bara gjorda av återvunnet material. Att skapa snygga blomsterhyllor från en gammal stege eller ramen på en lampskärm från den tiden kan ge ett nytt liv åt våra onödiga eller föråldrade saker.

Bygg blomma står själv – den populära blomsterstegen

Bygg ditt eget blomsterställ blomsterstege-blomma hylla-vitt-trä-DIY-blomkrukor-växt-rum

Under den typiska årliga vårstädningen för säsongen hittar vi ofta saker i garaget eller källaren som vi inte längre kommer att använda. En gammal stege kan förvandlas till en lekfull blomsterhylla med manuell skicklighet och några befintliga material. På de vita stegen på den självgjorda blomstertrappan kommer blomkrukor i glada toner till sin rätt.

Bygg blommor själv – använd gamla trästegar som blomstegar

55 idéer för trädgårdsdekorationer från gamla fönster och dörrar

Trädgårdsidéer med gamla hushållsartiklar eller dekorativa skatter från loppis

Blommastegen -projektet – steg för steg

Bygg själv ett blomsterställ blomstertrappa-blomsterhylla-träskiva-DIY-instruktioner-blomkrukor-växtrum

Förutom stegen behöver du också träskivor med lämplig bredd, träskruvar, vit akryllack och måttanpassad hand för projektet. Av träskivorna skär du tre bitar som är 100 cm respektive 90 cm. och 40 cm. är långa. Dessa hyllor fästs på trappstegen med träskruvarna med en borrmaskin.

En gammal stege och några brädor – ett självtillverkat blomsterställ

Bygg din egen blomsterställning blomsterstege-vit-blomma-hylla-gammal-stege-träskiva-DIY-instruktioner-före-efter

När du har fäst brädorna på stegen i stegen väl målar du hela blomsterhyllan med vit akryllack. Om du också vill placera den utomhus som trädgårdsdekoration eller på balkongen, applicera ett lager väderbeständigt trälack på den vita färgen.

Den nedre och bredare varianten av blomstegen

Blomsterstativ-bygg-själv-blomma-stege-balkong-hylla-trä-naturliga-DIY-blomkrukor-växter

Blomstrappan kan också utformas som breda och smala blomsterhyllor. Lackerade i naturliga toner fungerar de som romantiska trädgårdsdekorationer på träterrassen.

En kuboid blomställning av träpinnar

Blomma-stå-bygg-själv-DIY-kuboid-kantig-trästänger-växt-rund-blomkruka

Vi erbjuder alla fans av den minimalistiska atmosfären hemma den här enkla idén om hur du kan göra ett blommastativ själv från 8 kvadratiska träpinnar. Om du inte kan använda en borr / skruvmejsel, limma ihop stavarna så att de bildar en riktig kuboid. Idén passar för växter som växer i en rund blomkruka med en utvändig kruka.

En lyckad hantverksidé – blompelare av träpaneler och rep

Blomsterstativ-bygg-själv-DIY-blommestolpe-fyra-blomkrukor-rep-naturfibrer-häng-knut-fönster

Ge hörnet vid fönstret en känsla av rustik romantik med en gör-det-själv-blomkonsol. För att skapa denna hängande blomsterhylla behöver du 4 träskivor 25 cm x 25 cm, grovt tjockare rep av naturfibrer, en stark metallring och lim för lera och keramik.

Hur man gör en hängande blommakolonn med träpaneler

Blomma-stå-bygg-själv-DIY-rep-naturfiber-blomma-kolumn-instruktioner-blomkruka-tallrik-hängande-knut

Den hängande blomsterhyllan är bäst för växter som succulenter och kaktusar. Du vattnar bara växten på den översta hyllan och genom hålet i botten av din blomkruka droppar vattnet på växten nedanför. Det är därför en tallrik är limmad på botten av blomkrukan som hänger väldigt lågt.

Blompall av naturligt massivt trä

Blomma-stå-bygg-själv-massivt trä-kuboid-utan-glans-ordna-olika-nivåer

När den efterlängtade våren redan är här behöver du mer ledigt utrymme för blomkrukorna. Om du har mycket oklivet ved kvar, skär ut en uppsättning med några träklossar och gör den kubiska blompallen. Ordna träklossarna i olika varianter och skapa ett unikt blomsterställ som kan sättas upp perfekt i varje hörn av din lägenhet.

En hundskål som en extraordinär blomsterhylla med två krukor

Blomma-stå-bygg-själv-metall-idé-blomma-hylla-mat-bar-gjutjärn-två-mat-skålar-blomkrukor-succulenter

Du har ingen hund än, men du har fortfarande en hundskål av järn eller ved. Tills din framtida favorithund ännu inte har kommit fram, trolla fram en järnblommahylla för succulenter eller kaktusar från dubbelmatningsstången. Det tar dig närmare idén om ett favoritdjur hemma.

Hur kan du bygga blomsterställ själv från skärbrädor?

Blomsterstativ-bygg-själv-trä-lackad-naturlig-skärbräda-möbel-fot-blomkruka

För följande idéer för hemlagade blomsterställ kan du använda skärbrädor av massivt trä – t.ex. ek eller akacieträ.

Blomställ från skärbräda – de använda materialen

Blomma-stå-bygg-själv-trä-lack-borste-skärbräda-möbler-fötter-fixeringsplattor-borrmaskin

För den här hantverksidén behöver du en rund skärbräda och tre möbelfötter av samma massivt trä, monteringsplattor för möbelfötterna och färgat, vattentätt trälack. Använd en borr för att skapa hålen för stiften på möbelfötterna på rätt ställen.

Blomsterstativ gjord av skärbräda och glasyrmöbler i sitt naturliga tillstånd

Blomsterstativ-bygg-själv-trä-tinker-skärbräda-möbler-fötter-klar lack-spray-applicera-borste

Kolla in de fullständiga instruktionerna för att skapa ett blomställ från ett skärbräda och möbelfötter här på.

Blomkrukor som placerade på nätet – häng en blomsterhylla framför fönstret

Blomma stå-bygg-själv-trä-skärbräda-naturlig-sladd-knut-häng-upp-gardin stång-fönster

Skapa en lugn atmosfär för ett fönster på våren när du hänger ett självtillverkat blomsterställ på gardinstången. Du kan använda skärbrädan i dess naturliga skick utan att lacka eller glasera den. Detta skapar en lyckad harmoni mellan repet av naturfibrer och träet.

En trevlig hantverksidé – flytande blomsterhylla gjord av skärbräda

Blomma-stå-bygg-själv-trä-skärbräda-DIY-flytande-blomma-hylla-material-sax-sträng-hängande-fönster

Repen som skärbrädan hänger på snurras ur dekorationssnöret i en ljus nyans. Bestäm önskad höjd på blomsterhyllan innan du skär ut sladdarna.

Vrid rep av dekorativ sladd för den flytande blomsterhyllan och knyt ordentligt

Blomma-stå-bygg-själv-blomma-hylla-tie-sladd-metall-hängen-instruktioner

Behärskningen av ljus och vackra knutar av makramekonst kommer till din hjälp när du hänger blomsterhyllan på gardinstången. Om du vill att den ska hänga närmare fönsterramen snarare än i mitten av fönstret, placera knuten på stolpstödet.

Mini blommakolonn av trä och marmorplattor

Bygg blomma står själv DIY-blomma-hylla-två-runda-marmor-tallrikar-fyrkantiga träpinnar

Oavsett var det här naturliga träblommastativet är, oavsett om det är i ett hörn eller mitt på väggen, lockar det alltid uppmärksamhet. Till hyllorna använder du två runda marmorplattor av samma storlek, som du fäster fyra kantiga träpinnar som fungerar som blomsterhyllans fötter och samtidigt ger konstruktionen formen av en miniblommakolonn. För god stabilitet i ditt projekt, fäst träpinnar på marmorplattorna med stolvinklar istället för att limma ihop dem.

Bygg en blomsterstand själv från en pall

Blommastativ-bygg-själv-trä-pall-vertikal-blomma-hylla-vit-färg-vår-blommor-blomkrukor

Att själv förvandla en Euro -pall till ett vertikalt blomsterställ är en enkel hantverksidé med ett vackert resultat. Det otroligt breda utbudet av möjliga användningsområden för pallarna som material för ovanliga möbler och trädgårdsdekorationer har åter bevisats.

Blomställ i trä – ett nytt fäste för kopparrör

Bygg blomma står själv metall-ben-koppar-rör-runda-plattor-betong-häll-själv-mögel

Hyllorna för detta hantverksprojekt hälls från blixtbetong och kopparrör används för benen. Du bestämmer själv höjden på de tre runda ytorna efter platsen där du placerar uppsättningen med tre självgjorda blomsterställ. Den eleganta kombinationen av de två materialen skapar känslan av ett mysigt hem och skapar harmoni med andra möbeltryck gjorda av järn.

Du hittar fullständiga instruktioner för att göra ett blomsterställ från en skärbräda med möbelfötter här.

Du hittar de fullständiga instruktionerna för tillverkning från den flytande blomsterhyllan här.