Optimera din löpbandskondition – 9 metoder för roligare träning

ha kul medan löpbandskondition gör löpträning underhållande och roligt

Hur många gånger har du gjort löpbandskondition för att du tyckte att du borde, och inte nödvändigtvis för att du ville? Du är verkligen inte ensam om detta, och många människor har svårt att motivera sig att springa. Låt vara att ha tillräckligt med beslutsamhet för att engagera sig i löpbandskondition. Enformigheten i löpträning gör bara löpningen mer otrolig. Även de som älskar det måste vid något tillfälle erkänna att det ibland blir tråkigt. Du bör dock inte hoppa över ditt löpbandsträning bara för att det är tråkigt. Dessa nio tips kommer att blåsa nytt liv i din löpbandskondition. Och du vet aldrig – dessa metoder kan till och med bli rutin.

Hitta och ladda ner roliga appar

Chatta eller prata i telefon medan du tränar smartphone -vattenflaska löpband

Behöver du motivation? Det finns säkert en lämplig mobilapp för detta. Ladda till exempel ner en ljudcoachingsapp och få tillgång till en mängd olika löpträningspass. Dessa leds också av tränare som med stor sannolikhet kommer att ta dig till mållinjen. I de flesta fall kan du välja hur länge du vill träna och fokusera på specifika övningar. Bestäm intervallerna och hastigheten själv för att förbättra din uthållighet.

modern enhet fitness utbildning mobiltelefon ansluta appar ladda ner

Du kan till och med välja din musikaliska inspiration, som kan sträcka sig från folkmusik till energiska hits. Till exempel, förvandla ditt spel till ett spel med spelappar om zombies. Välj ditt uppdrag för dagen och följ anvisningarna för att samla förnödenheter och bygga din bas. Om zombies är efter dig måste du snabba upp tempot.

Utför övningar praktiskt taget

ha kul medan löpband fitness löpträning underhållande gör platt skärm virtuell körning

“Återigen har tekniken för löpträning förändrats helt”, säger fysiologen Tom Holland. “Appar som RunSocial ansluter till löpband via Bluetooth, så att du kan träna löpband med människor över hela världen när som helst och live på olika banor.” Du kan också delta i schemalagda gruppkörningar, springa med vänner och till och med delta i lopp . Sådana appar är redan förinstallerade på många nyare löpband. Du kan också använda ett program som BitGym som låter dig praktiskt taget köra kurser runt om i världen från din surfplatta eller smartphone.

Kommunicera medan du gör löpbandskondition

medan du tränar, chattar eller ringer smartphone kvinna sportiga kläder löpband

Även om det inte är det bästa sättet att fokusera på din träning, är det i en ålder av multitasking helt acceptabelt att använda telefonen medan du tränar. Använd dina bluetooth -hörlurar för att diskutera de senaste nyheterna med din pappa under en lång, jämn löpning. Du kan till och med ha din telefon, surfplatta eller videochatt med mamma eller dina vänner över hela landet. Ännu bättre, schemalägg en körning med några av dem så att du kan göra dina fruktade löpbandsträning tillsammans.

Kombinera löpning med Netflix

modern enhet konditionsträning löpband surfplatta netflix

Mellan arbete, familj och socialt ansvar kan det vara svårt att träna, än mindre en timmes Netflix. Men om du till exempel vill titta på Game of Thrones -serien under Treadmill Fitness kan du använda din tid till din fördel genom att kombinera de två. Skaffa en surfplatta och en pålitlig internetanslutning, sätt på dig hörlurarna och transporteras till det fiktiva landet Westeros eller ett parallellt universum som heter Upside Down.

titta på tv medan löpband träning fitness flera löpband plattskärms -tv -skärmar

Så här kan du rädda ditt sociala liv ett tag. I en studie från Management Science från 2013 fann man också att till exempel bara ”GoT” på löpbandet ökar motivationen för att gå till gymmet. Så det här kan vara en win-win för dig.

Skapa en motiverande spellista

springer i naturen övningar utomhus blommor solsken

Ibland är det svåraste att komma igång med träningen. Av denna anledning, innan du ens går till gymmet, kan du motivera dig själv med lite musik, vare sig det är med soundtracket till “Rocky” eller någon bastung techno. När du väl är på löpbandet är det också en bra idé att skapa en videospellista med dina favoritscener från filmer, TV och YouTube och titta på dem medan du tränar. Alla sådana scener från filmer kan påverka dig känslomässigt och tvinga dig att agera. När det gäller att träna på ett löpband är det bra att vara motiverad och tvingas agera.

Vara kreativ

Denna metod är lämplig för dig som kan beskriva dig själv som mer utåtriktad. Du har förmodligen sett några av de virala videorna där människor sjunger, dansar och har roligt på löpbandet. Det kan vara du. Det är 2019 och dagarna med att springa i korta shorts med ett huvudband är länge borta. Vad kan få dig på löpbandet? Kan du sjunga opera eller freestyle -rap? Gör det medan du springer och du kan bli en sensation på internet. Försök dock inte för mycket, som till exempel medlemmarna i “OK Go” i sin ikoniska musikvideo. Trasiga ben har ingen nytta av din löpbandskondition.

Träna för din hjärna

lyssna på musik medan du går med löpband med hörlurar

Löpning kan vara riktigt repetitivt när du söker efter företag eller underhållning i ditt sinne. I det här fallet, låt din fantasi springa vilt. Att hålla din hjärna upptagen får dig att tänka mindre på hur många minuter eller sekunder det kommer att vara till slutet av ditt träningspass. Lyssna till exempel på en intressant podcast på Internet som kommer att distrahera dig från hela processen och få dig att tänka. Det finns tillräckligt med gratis ljuddokumentärer eller ljudböcker online som du kan prova på olika sätt. Ett annat användbart alternativ skulle vara att borsta upp dina språkkunskaper på ett specifikt språk som italienska innan du åker på semester eller på affärsresa.

Musikalisk underhållning för din löpbandskondition

löpband fitness optimera metoder underhållning kul träning lyssna på musik

Om du har en passion för musik kommer du aldrig att bli uttråkad, särskilt när du har möjlighet att spela din favoritmusik. Istället för att se löpbandet som ett träningspass kan du lyssna på dina favoritalbum eller nya utgåvor i sin helhet. Med en genomsnittlig albumlängd på 45 till 60 minuter kan du täcka mellan sex och tio kilometer, beroende på din hastighet. Ta fokus från dina ben och ditt bankande hjärta och ägna mer uppmärksamhet åt musiken som strömmar genom dina öron. För det mesta är det svårt att träna på ett löpband om du inte går vilse i musiken.

Gör intervallträning

fötter springer på löpband fönster sportskor

Löpband är perfekta för intervallträning som främjar styrka och hastighet och snabbt bränner kalorier. Efter uppvärmningen, öka tempot i 30 sekunder, sprint och sänk sedan tillbaka det till en avslappnad löpning i en minut. Upprepa dessa intervaller totalt sju gånger. Prova ett pyramidpass och tiden kommer att flyga iväg. Öka din hastighet till ett utmanande tempo som du kan hålla i en minut. Efter det, återhämta dig i ett försiktigt tempo i en minut. I nästa intervall, öka tempot upp till två minuter och slappna av i två minuter. Öka detta till fem minuter i taget och arbeta sedan tillbaka till en minut.